• سه‌شنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۳ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 93041006164
  • منبع : نمایندگی فارس

نان سبوس‌دار مانع از بروز سرطان دستگاه گوارش می‌شود

نان سبوس‌دار مانع از بروز سرطان دستگاه گوارش می‌شود

ایسنا/فارس یک کارشناس تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به افراد توصیه کرد که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دستگاه گوارش، نان سبوس‌دار بخورند.

یک کارشناس تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به افراد توصیه کرد که برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دستگاه گوارش، نان سبوس‌دار بخورند.

به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، الهام کاووسی گفت: نان در تغذیه روزانه ایرانیان نقش بسیار اساسی را دارد و خوب است که شهروندان در وعده‌های مختلف از نان‌سبوس‌دار استفاده کنند، زیرا این نوع نان در پیشگیری از بروز سرطان دستگاه گوارش، خصوصا سرطان روده بزرگ، بسیار موثر است.

وی ادامه داد: نان با تأمین 32 درصد انرژی، 36 درصد پروتئین، 42درصد کربوهیدارت یا مواد نشاسته ای ، 27 درصد کلسیم ، 42 درصد آهن ، 60 درصد ویتامین B1 مورد نیاز افراد جامعه دارای اهمیت و حساسیت بالایی است، علاوه بر این نان تأمین کننده بخشی از ویتامین‌های گروه B‌، ویتامین E، منیزیم‌، آهن، روی، سلنیوم‌، مس و منگنز نیز هست.

این کارشناس تغذیه گفت: بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مردم غلات کامل راکمتر و غلات سفید و تصفیه شده را بیشتر مصرف می‌کنند، نان کامل‌(سبوس دار) نسبت به نان بدون سبوس از ارزش تغذیه‌ای بالاتری برخوردار است.

وی با اشاره به اهمیت این نکته که زمان ماندگاری خمیر به منظور انجام تخمیر باید کافی باشد، بیان کرد: نانی که خمیر آن بصورت طبیعی تخمیر می‌شود علاوه بر هضم بهتر، اسیدفیتیک آن نیز کاهش می‌یابد و جذب آهن، روی وکلسیم آن بهتر انجام شده و عطر و بوی بهتری دارد، در مقابل نان حاصل از خمیرهایی که تخمیر نشده یا با جوش شیرین تخمیر می‌شود، فطیر و خمیر بوده و ضمن اینکه هضم دشواری دارد، جذب کلسیم، آهن و روی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

این کارشناس تغذیه گفت: در حال حاضر در تهیه اکثر نان‌ها از آردهایی که درصد سبوس‌گیری بالایی دارند (آرد سفید) استفاده می‌شود، به دلیل آن که سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر و دیگر املاح در جریان آسیابانی حذف می‌شود، این نان ارزش غذایی چندانی ندارد به طوری که براساس تحقیقات انجام شده، مصرف مداوم آن موجب افزایش بروز بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، چاقی، افزایش چربی خون و بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود.

کاووسی افزود: آرد سبوس‌دار مزایایی از جمله کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش (بویژه روده بزرگ) و جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی را به همراه دارد.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: باید در انتخاب نان دقت کنیم و این نکته را مورد نظر قرار دهیم که حذف نان حتی در افراد دیابتی و افراد چاق که رژیم کاهش وزن دارند نیز صحیح نیست.

‌انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha