• شنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93033116923

بسته جدید بان کی مون درباره سوریه و تاکید بر تشکیل دولت فراگیر در عراق

بسته جدید بان کی مون درباره سوریه و تاکید بر تشکیل دولت فراگیر در عراق

دبیرکل سازمان ملل ممنوعیت ارسال سلاح به سوریه را از شورای امنیت خواستار شد و افزود: دولت سوریه روز به روز به "یک دولت شکست خورده" نزدیک می‌شود.

دبیرکل سازمان ملل ممنوعیت ارسال سلاح به سوریه را از شورای امنیت خواستار شد و افزود: دولت سوریه روز به روز به "یک دولت شکست خورده" نزدیک می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، بان کی مون، در ادامه سخنانش به طرح شش بندی برای پایان‌ دادن به خشونت‌ها و حل بحران سوریه اشاره کرد. بر اساس بند اول، وی از شورای امنیت و همه کشورهای جهان خواست تا مانع ورود سلاح به سوریه شوند. براساس بند دوم، وی همچنین لغو محاصره و اعمال محدودیت علیه مردم سوریه را از سوی نیروهای دولتی و مخالفان مسلح سوری خواستار شد و بر ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق مرزها به دست شهروندان سوری تاکید کرد و همچنین از مخالفان خواست تمام بازداشت شدگان را آزاد کنند.

به موجب بند سوم، وی بر ضرورت آغاز روند سیاسی جدی برای ایجاد سوریه جدید تاکید کرد و افزود: انتخابات ریاست جمهوری که در سوریه برگزار شد ضربه‌ای به تلاش‌های اخضر ابراهیمی، فرستاده مشترک سابق سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه بود.

بر اساس بند چهارم، بان کی مون به مساله مجازات مرتکبان جنایات در سوریه پرداخت و گفت: ناوی پیلای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکنون بارها از شورای امنیت خواسته تا آن‌ها را به دادگاه بین‌المللی ارجاع دهد و در ادامه از کشورهایی که به ارجاع پرونده سوریه به دادگاه کیفری بین‌المللی معترضند خواست تا دلایل قانع کننده‌ای ارائه دهند.

بر اساس بند پنجم، وی همچنین بر ضرورت پاکسازی کامل سوریه از سلاح‌های شیمیایی و نهایتا در بند آخر بر رویارویی منطقه‌ای با درگیری‌ها و تهدیدهای گروه‌های تندرو تاکید کرد.

بان کی مون در ادامه سخنان خود اعلام کرد: از زمان شروع بحران سوریه بیش از 150 هزار تن کشته و بیش از نیمی از ساکنان سوریه آواره شده‌اند و مردان و زنان و حتی کودکان در زندان‌ها به سر می‌برند.

وی خاطرنشان کرد: مردم سوریه نه برای تغییر نظام بلکه برای آزادی و بدون هیچ اسلحه‌ای به میدان‌های شهر آمدند اما سرکوب شدند و در این میان گروه‌های تروریستی از فرصت استفاده کرده و میان آن‌ها جای پایی برای خود پیدا کردند و این مساله باعث شد تا امروز سوریه به "دولت شکست خورده" نزدیک شود.

وی در ادامه به اهمیت رویارویی با گروه‌های خطرناک تروریستی در سوریه تاکید کرد و افزود: چندین گروه مسلح در سوریه سعی در حل مشکل سیاسی کشور داشتند اما با وجود حجم اختلافات در خصوص آینده سیاسی کشور، مشخص شد که این گروه‌ها از سوی سازمان‌های تروریستی همچون داعش و النصره حمایت می‌شوند.

بان کی مون اظهار کرد: درگیری‌ها در سوریه از طریق مرزهای مشترک میان سوریه و عراق هم‌اکنون به عراق منتقل شده است.

وی افزود: موفقیت داعش به جلب حمایت اکثر سنی‌ها از این گروه منجر خواهد شد لذا ضروری است که دولت عراق و دیگر کشورهای حامی آن سعی کنند که مانع اقدامات تروریستی داعش شده و در این دام نیفتند.

بان کی مون تاکید کرد: اگر تلاشی برای تشکیل دولت فراگیر در عراق صورت نگیرد حملات هوایی به داعش احتمالا اثر اندک و حتی نتایج عکس خواهد گذاشت.

دبیرکل سازمان ملل در ادامه نسبت به جنگ‌های طائفه‌ای هشدار داد و از تماس‌های میان ایران و عربستان و دیگر کشورها به منظور برقراری آرامش در منطقه ابراز خشنودی کرد.

وی عنوان داشت: امیدوارم که با همکاری همگان، بحران کنونی پایان گیرد و آرامش و صلح در منطقه حاکم شود.

وی گفت: چندین کشور و گروه‌های تندرو هستند که در بحران سوریه دخالت می‌کنند و به دنبال تحکیم مواضع خود در منطقه هستند.

بان‌ کی‌ مون اظهار کرد: قدرت‌های خارجی در سوریه از طرفین درگیری حمایت نظامی می‌کنند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: من از تماس‌هایی که اخیرا میان ایران و عربستان برقرا شده خوشحالم و امیدواریم این تماس‌ها به اعتمادسازی و تغییر روند رقابت ویران کننده‌ای که در سوریه، عراق و لبنان صورت گرفته، بینجامد.

بان کی مون بر لزوم امحای کامل زرادخانه‌ سلاح‌های شیمیایی سوریه تاکید کرد و گفت: همچنان حدود هشت درصد زرادخانه‌های شیمیایی سوریه نابود نشده است.

وی با اشاره به کشتار مردم سوریه افزود: سوریه روز به روز به "دولت شکست خورده" نزدیک می‌شود.

از سوی دیگر، ویتالی چورکین، سفیر دائم روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: روسیه دعوت سازمان ملل را برای اجرای منع ارسال سلاح به سوریه نمی‌پذیرد و از آن حمایت نمی‌کند.

چورکین به تجربه لیبی در این خصوص اشاره کرد و گفت: منع ارسال سلاح به این کشور اجرا شده اما سلاح به هر شکلی به دست گروه‌های مسلح رسید و هم‌اکنون سلاح در آفریقا منتشر شده است.

ویتالی چورکین در پایان گفت: نمی‌خواهیم سناریوی لیبی دوباره تکرار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha