مطالعه صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان میدهد، کهکشان راهشیری احتمالا سکونتگاه 100 میلیون سیاره با قابلیت میزبانی از اشکال پیچیده حیات است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان یک روش محاسباتی جدید را برای بررسی دادههای سیارات فراخورشیدی توسعه دادهاند که نخستین برآورد کمی از تعداد سیارات با قابلیت میزبانی از حیات بالاتر از سطح میکروبی را ارائه میکند.
به گفته محققان، این مطالعه عنوان نمیکند که اشکال پیچیده حیات در سیارات مختلف وجود دارند، بلکه شرایط سیارهای آنها امکان میزبانی از حیات احتمالی را تقویت میکند.
اشکال پیچیده حیات به معنای موجودات هوشمند فرازمینی نیست، بلکه شامل ارگانیسمهایی بزرگتر و پیچیدهتر از میکروب است که احتمالا در اشکال متفاوت در سیارات فراخورشیدی وجود دارند.
محققان بیش از 1000 سیاره را مورد بررسی قرار داده و از یک فرمول برای سنجش چگالی، دما، بستر (مایع، جامد، گاز)، شیمی، عمر و فاصله سیاره تا ستاره مرکزی استفاده کردند؛ با این اطلاعات، یک شاخص پیچیدگی زیستی (BCI) تولید شد.
محاسبات BCI نشان داد که یک تا دو درصد سیارات از نسبت بالاتر BCI در مقایسه با اروپا – قمر سیاره مشتری – برخوردار هستند که احتمالا دارای اشکالی از حیات در اقیانوس زیر سطحی است.
با در نظر گرفتن وجود 10 میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری و بازده BCI، حدود 100 میلیون سیاره از قابلیت میزبانی از حیات برخوردار هستند.
یکی از نزدیکترین و امیدوار کنندهترین سیستم های فراخورشیدی، Gliese581 است که در فاصله 20 سال نوری از زمین واقع شده و با 2 سیاره آشکار، از ظرفیت میزبانی از حیات پیچیده احتمالی برخوردار است.
نتایج مطالعه محققان دانشگاههای ایالتی واشنگتن، تگزاس و پورتو ریکو در آرسیبو در مجله Challenges منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات