• پنجشنبه / ۱۵ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 93031507322
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

"کندی روانی و حرکتی" شایع‌ترین نشانه افسردگی

"کندی روانی و حرکتی" شایع‌ترین نشانه افسردگی

ایسنا/اصفهان یک روان شناس بالینی گفت: کندی روانی و حرکتی از علائم شایع ابتلا به افسردگی شدید است و با تنبلی تفاوت دارد.

یک روان شناس بالینی گفت: کندی روانی و حرکتی از علائم شایع ابتلا به افسردگی شدید است و با تنبلی تفاوت دارد.

محمد یعقوبی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با بیان این‌که کندی روانی و حرکتی از علائم شایع ابتلا به افسردگی شدید است، اظهار کرد: کندی روانی و حرکتی عبارت است از کاهش سرعت و توانایی فرد در انجام وظایف روزمره و شخصی خود به طوری که در مقایسه با دیگران این افراد کند و آهسته‌تر وظایف خود را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به این‌که بیماران وسواسی در انجام کارهای خود به گونه وسواس آمیز رفتار می‌کنند، افزود: کندی روانی و حرکتی در بیماران وسواسی نیز به دلیل وسواس بیش از حد در انجام وظایف شخصی مشاهده شده است.

این روان شناس بالینی با تاکید براین‌که بیماری کاتاتونیک یکی دیگر از بیماری‌هایی است که در بیماران مبتلا به آن کندی روانی و حرکتی دیده می‌شود، اضافه کرد: در بیماران کاتاتونیک فرد در انجام وظایف و فعالیت‌های خود ناتوان است به طوریکه ناخود آگاه در یک وضعیت حرکتی ثابت می‌ماند و هیچ حرکتی انجام نمی‌دهد.

یعقوبی گفت: کندی روانی و حرکتی نشانه‌ای از ابتلای فرد به بیماری است و خود اختلال یک بیماری محسوب نمی‌شود بلکه علامتی است که در بیماران افسرده شدید و کاتاتونیک بیشتر مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کندی روانی و حرکتی با تنبلی متفاوت است، تصریح کرد: تنبلی می‌تواند نشانه افسردگی به همراه ویژگی شخصیتی فرد باشد بدین معنا که فرد یا افسرده و یا به لحاظ شخصیتی تنبل است در حالیکه کندی روانی و حرکتی از علائم شایع ابتلا به افسردگی شدید است.

این روان شناس بالینی ادامه داد: تشدید کندی روانی و حرکتی منجر به سکته مغزی نمی‌شود و به منظور اینکه این اختلال با سایر بیماری‌ها از جمله پارکینسون و صرع اشتباه نشود، گرفتن شرح حال بیمار قبل از تجویز دارو ضروری است.

یعقوبی با بیان اینکه کندی روانی و حرکتی در کودکان نیز مشاهده شده است، گفت: کندی روانی و حرکتی تنها مختص بزرگسالان نیست و این اختلال در کودکان نیز باید جدی گرفته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha