• سه‌شنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93031306585
  • خبرنگار : 71405

ملازهی: احتمال دارد السیسی در پشت پرده سوریه را حمایت کند

 ملازهی: احتمال دارد السیسی در پشت پرده سوریه را حمایت کند

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: هر چند السیسی در مواضع خود در قبال عربستان تغییری ایجاد نخواهد کرد ولی احتمال دارد برای ممانعت از گسترش نیروهای تندرو در پشت پرده به حمایت از سوریه بپردازد.

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: هر چند السیسی در مواضع خود در قبال عربستان تغییری ایجاد نخواهد کرد ولی احتمال دارد برای ممانعت از گسترش نیروهای تندرو در پشت پرده به حمایت از سوریه بپردازد.

پیرمحمد ملازهی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در رابطه با مواضع رییس‌جمهور مصر در قبال کمپ دیوید و مسائل صحرای سینا، خاطرنشان کرد: در صحرای سینا گروه‌های رادیکال حامی اخوان که با ارتش مصر در جنگ هستند و مرتب به ارتشی‌ها حمله می‌کنند حضور پررنگی دارند ولی بحث دیگر امنیت اسرائیل است که بعد از قرارداد کمپ دیوید و بعد از خروج نیروهای اسرائیلی از این منطقه قرار شده است با ارتش مصر باشد.

وی افزود: به نظر می‌رسد مصر همچنان به پیمان کمپ دیوید متعهد باشد زیرا حتی مرسی که جزو اخوانی‌ها بود هم هیچگاه اعلام نکرد که این قرارداد را به رسمیت نمی‌شناسد بنابراین سیاست السیسی نیز تفاوت چندانی با مبارک و سادات نخواهد داشت.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه دولت جدید مصر قطعا سیاست‌های تندتری را در قبال مخالفان اعمال خواهد کرد، گفت: در رابطه با اخوانی‌ها قطعا سیاست خشن‌تری را نسبت به دوران مبارک در پیش خواهد گرفت زیرا آنها نگران قدرت گرفتن طرفداران اخوان‌المسلمین هستند.

ملازهی گفت: می‌توان آینده اخوانی‌ها در مصر را به دو بخش تقسیم کرد؛ یک بخش مربوط به گروه‌های دموکرات و میانه‌روی می‌شود که از طریق سازوکارهای دموکراتیک و انتخابات به دنبال بازگشت به قدرت هستند و جناح دیگر رادیکال‌هایی هستند که عمدتا در گروه‌های جهادی و تکفیری سازماندهی شده‌اند.

وی ادامه داد: با سقوط مرسی و روی کار آمدن نظامی‌ها در حقیقت جناح رادیکال از اخوان‌المسلمین جدا شد و قدرت زیادی گرفت به همین دلیل دولت السیسی به شدت نگران این مساله است زیرا آنها عمدتا در صحرای سینا فعالیت می‌کنند به همین دلیل می‌توان حدس زد این نگرانی‌ها به اسرائیل نیز سرایت می‌کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در رابطه با سیاست‌های السیسی برای مقابله با مخالفان دولت به ویژه اخوان‌المسلمین، خاطرنشان کرد: دولت السیسی نمی‌خواهد کاملا با اخوان در موضع مخالف و سرکوب‌گرایانه قرار بگیرد و شخصیت‌هایی از اخوان مانند مرسی که در زندان به سر می‌برند به عنوان اهرم فشاری علیه سایر معترضین و اخوانی‌ها استفاده می‌شوند.

ملازهی ادامه داد: صدور احکام اعدام دسته‌جمعی و دادن حبس‌های طولانی مدت به اخوانی‌ها و معترضین همگی از جمله شگردهای دولت مصر برای سرکوب مخالفان است تا سایرین حاکمیت مصر را به رسمیت بشناسند. همین‌طور احتمال دارد این سیاست‌ها برای اخوانی‌ها نیز جواب بدهد. در هر صورت ادامه صدور احکام دسته‌جمعی سنگین برای اخوانی‌ها می‌تواند اعضای این گروه را به دو دسته تقسیم کند؛ یکی آنهایی که رو به فعالیت‌های مسلحانه می‌آورند و دسته دیگر آنهایی که به دنبال فعالیت‌های سیاسی هستند و قصد دارند به مرور زمان و آرام شدن فضا به صحنه سیاسی مصر باز گشته و تلاش کنند در تشکیلات حزبی خود را سازماندهی کنند.

وی در رابطه با سیاست‌های السیسی در عرصه سیاست خارجی مصر خاطرنشان کرد: در این رابطه شخصیت فردی او اهمیتی ندارد بلکه شرایط کلی جامعه مواضع را مشخص می‌کند. همچنین مصر در شرایطی نیست که بتواند مواضع رادیکالی را در پیش بگیرد زیرا در این صورت امکان دارد در ارتباط با کشورهای منطقه یا بین‌المللی با مشکلاتی روبرو شود که بر بحران‌های این کشور بیفزاید.

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: به طور کلی السیسی و نظامی‌های مصر نسبت به روسیه نگاه مثبت‌تری نسبت به غرب دارند. با این حال نمی‌توانند از کمک‌های مالی و نظامی آمریکا نیز چشم‌پوشی کنند بنابراین احتمال دارد السیسی علاوه بر گرایش به همکاری با روسیه به مناسبات خود با آمریکا نیز ادامه دهد و این در صورتی است که آمریکایی‌ها به نیروهای نظامی مصر فشاری وارد نکنند.

ملازهی در پایان در رابطه با مواضع السیسی در قبال کشورهای منطقه تاکید کرد: السیسی سیاست جدیدی در قبال کشورهای منطقه اتخاذ نخواهد کرد و همانند گذشته او نیز تلاش می‌کند با عربستان سعودی مناسبات خود را بهبود بخشد البته در مورد سوریه به نظر می‌رسد که رییس‌جمهور جدید مصر تمایلی ندارد که گروه‌های رادیکال و وابسته به القاعده در سوریه قدرت بگیرند بنابراین احتمال دارد در پشت پرده از اسد حمایت کند و در صورت تحقق این امر امکان بهبود روابط مصر با ایران نیز وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha