• دوشنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93031205979

رییس کل سازمان امور مالیاتی عنوان کرد

معافیت تاکسی‌داران از پرداخت مالیات برای عملکرد سال 92/طلافروشان قاعده بازی را تغییر ندهند

معافیت تاکسی‌داران از پرداخت مالیات برای عملکرد سال 92/طلافروشان قاعده بازی را تغییر ندهند

رییس کل سازمان امور مالیاتی از معافیت تاکسی‌داران و وانت داران از پرداخت مالیات برای عملکرد سال 92 خبر داد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی از معافیت تاکسی‌داران و وانت داران از پرداخت مالیات برای عملکرد سال 92 خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی عسکری - رییس کل سازمان امور مالیاتی - در جمع خبرنگاران از معافیت تاکسی‌داران و وانت‌داران از پرداخت مالیات خبر داد و گفت: در بررسی‌هایی که برای عملکرد در سال 92 در سازمان مالیاتی انجام شد این نتیجه حاصل شد که با توجه به اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها و همچنین پایه معافیت که در سال گذشته افزایش پیدا کرد برخی مشاغل خودرو مانند تاکسی‌ها و وانت‌بارها که معافیت کمتری را در سنوات قبل پرداخت می‌کردند با توجه به درآمد مشمول و افزایش پایه معافیت در دامنه مودیان معاف برای عملکرد سال 92 قرار بگیرند.

وی افزود: به همین ترتیب روز گذشته ابلاغ شد که دارندگان تاکسی و وانت برای عملکرد سال 92 با توجه به این‌که درآمد مشمول مالیات در دامنه معافیت قرار می‌گیرد از پرداخت مالیات برای عملکرد سال 92 معاف شوند.

عسکری ادامه داد: این درحالی است که همه مشاغل از جمله مشاغل خودرو و تاکسی‌داران و وانت‌داران برای عمل به تکالیف مالیاتی باید اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه دهند تا از این معافیت بهره مند شوند.

رییس کل سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: همه کسانی که در نظام مالیاتی مشمول پرداخت مالیات هستند علیرغم معافیت باید اظهارنامه خود را ارائه دهند تا از آن معافیت بهره مند شوند.

وی در ادامه در خصوص جلسه سازمان مالیاتی با اصناف به خصوص صنف طلافروشان برای مالیات بر ارزش افزوده گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده شش سال است که اجرا شده و در این شش سال هر تعاملی که لازم بود در اجرای قانون با مشاغل مختلف انجام شده است.به طوری که با اکثر مشاغل به ویژه مشاغل حساس مانند طلافروشان توافقات لازم انجام شده است.

عسکری افزود: بنابراین درحال حاضر دلیل این که چرا صنف طلافروشان دوباره دست به اعتراض زدند خیلی معلوم نیست. زیرا این قانون در شش سال گذشته آغاز شده و این صنف در نیمه راه قاعده بازی را تغییر دادند که این موضوع غیر متعارف است.

وی خاطرنشان کرد: شاید دلیل اعتراض آن ها این است که امسال یک درصد نرخ مالیات افزایش پیدا کرده است ولی به هر حال این یک قانون است و باید اجرا شود که از نظر مصرف‌کننده که باید پرداخت کند چندان تفاوتی نمی کند و کسانی که مالیات از مصرف‌کنندگان دریافت می‌کنند فقط انتقال دهنده مالیات از مصرف‌کننده به دولت هستند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد:‌ مذاکراتی که طی دو هفته گذشته با این صنف انجام شد ضمن تاکید بر اجرای قانون و توافقات قبلی توصیه شد که از اقداماتی که باعث کدورت کار و مزاحمت برای اجرای قانون بشود اجتناب کنند و در اجرای قانون در مسیر خود عمل کنند.

عسکری ادامه داد: در این راستا سازمان مالیاتی هم اگر در جایی لازم ببیند انعطاف نشان داده و از اختیارات قانونی خود استفاده می‌کند. به طوری که می‌تواند تسهیلاتی همچون بخشودگی بخشی از جرائم مالیاتی در اختیار مودیان قرار داده و فشار کمتری را به آن‌ها وارد کند.

وی تاکید کرد: اما آنچه مسلم این است که قانون باید اجرا شود و نظام مالیاتی هم از حداکثر ظرفیت‌های قانونی برای تسهیل کار استفاده می کند. این درحالی است که درخواست ما از مودیان این است که به تکالیف قانونی خود عمل کرده و در اجرای قانون مسیر کار را ادامه دهد.

رییس کل سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سوال که چرا برخی صنوف مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کرده و به سازمان امور مالیاتی عودت نمی دهند اظهار کرد: ارزیابی‌ سازمان در رسیدگی های به عمل آمده حاکی از این است که برخی از مودیان که مالیات را از مردم می گیرند تمام آن مالیات را پرداخت نکرده و مالیات را اختیاری از مصرف‌کنندگان دریافت می کنند این درحالی است که مالیات اختیاری نیست که از کسی دریافت شده و از کسی دریافت نمی شود و چنین اختیاری وجود ندارد زیرا قانون باید برای همه یکسان باشد و باید عین مالیات به خزانه کشور به عنوان امانت دار پرداخت شود در غیر این صورت خیانت درامانت محسوب می شود.

وی اضافه کرد: این در حالی است که در پاره‌ای موارد مشاهده شده که برخی اشخاص مالیات را دریافت کرده و به نظام مالیات پرداخت نکرده‌اند که در رسیدگی در آن‌ها مالیات را از آن ها پس گرفته و به خزانه واریز می کنیم.

رییس کل سازمان امور مالیاتی در خصوص درصد صنوفی که مالیات بر ارزش افزوده را به سازمان مالیاتی عودت نداده‌اند گفت: درصد این میزان مشخص نیست زیرا صنوف مختلف هستند اما علاوه بر طلافروشان، درصد انحراف تالارهای پذیرایی در پرداخت و دریافت مالیات بیشتر بوده است.

عسکری یادآور شد: از سال گذشته به 25 درصد مالیات مودیان رسیدگی شده و امسال تا 50 درصد مودیان در دوره‌های قبلی رسیدگی می‌شود تا اگر قصوری در این خصوص وجود داشته باشد پیگیری‌های لازم انجام شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص مالیات آهن فروشان و اعتراض این صنف به پرداخت مالیات گفت: مذاکرات با آهن فروشان در روزهای گذشته انجام شده و خوشبختانه تعامل خوبی در این خصوص برقرار شده است. به طوری که آهن فروشان در نظام مالیاتی ثبت نام کرده و بسیاری از آن‌ها مالیات خود را پرداخت می‌کنند اما در پاره‌ای موارد بین خریداران و عرضه‌کنندگان در حلقه‌های میانی مشکلاتی دارند که با مذاکراتی که انجام شد ضمن تاکید بر عمل کردن تکالیف قانونی مطرح شد که این صنف باید براساس آنچه که در دفاتر خود به عنوان خرید و فروش ثبت کرده‌اند همان اسناد را لحاظ کرده و مالیات بر اساس آن محاسبه کنیم.

عسکری ادامه داد: در دوره‌های جدید و از ابتدای امسال به بعد باید طبق قانون عمل کرده و فاکتور واقعی در هنگام خرید و فروش دریافت کنند تا براساس آن خرید و فروش را انجام دهند این درحالی است که در دوره‌های قبل خرید و فروش واقعی ملاک قرار گرفته و مالیات اخذ شود.

وی در ادامه عنوان کرد:‌در حال حاضر بیش از یک میلیون برگه قطعی صادر و ابلاغ شده و بیش از 90 درصد برگ تشخیص ابلاغ شده است ولی زمانی که برگ تشخیص صادر می‌شود باید مودیان به منظور تایید این برگه مراجعه کنند.

رییس کل سازمان امور مالیاتی عنوان کرد: انتظار من این است که برای کسانی که برگ تشخیص صادر می‌شود اگر آن برگه را قبول دارند قطعی کرده و اگر اعتراضی دارند آن را نهایی کنند این در حالی است که ما به تکالیف قانونی خود انجام می دهیم و قطعی شدن مالیات بر عهده مودی است.

عسکری در ادامه یادآور شد: در نظام فعلی مالیات و تا زمانی که نظام جامع مالیاتی تکمیل شوند اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیکی دریافت می شود به طوری که امسال تسهیلاتی دراین خصوص فراهم شده و بعد از ارسال اظهارنامه به صورت الکترونیکی کد رهگیری در اختیار مودی قرار می گیرد که به منظور تسلیم اظهارنامه است و بعد از آن مودی می تواند مالیات به صورت الکترونیکی پرداخت کند.

وی افزود: بنابراین برای کسانی که اظهارنامه و پرداخت را به صورت الکترونیکی انجام می‌دهند مقرر شده است که امسال به دلیل مصادف شدن دریافت مالیات با ماه مبارک رمضان از ابتدای مرداد تا پایان مرداد ماه تقسیط مالیات صورت گیرد تا فشار کار در تیر ماه به حداقل رسانده شود.

رییس کل سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده توضیح داد: در قانون برنامه پنجم توسعه تصویب شده که هر سال یک درصد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود بنابراین برای سازمان مالیاتی به عنوان مجری قانون و همه مودیان یک تکلیف قانونی وجود دارد.

وی تصریح کرد: این درحالی است که امسال علاوه بر یک درصدی که هر ساله به نرخ مالیات اضافه می‌شود یک درصد در زمان تصویب بودجه در مجلس به عنوان مالیات سلامت به نرخ مالیات بر ارزش افزوده اضافه شد که برآورد یک درصد 2900 میلیارد تومان است که در اختیار وزارت بهداشت برای توسعه خدمات بهداشتی به مردم قرار می گیرد.

عسکری ادامه داد: یعنی این مالیات به منظور فراهم کردن تجهیزات بیمارستانی،‌توسعه امکانات بیمارستانی در مناطق محروم در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و تمام این پول برای توسعه خدمات بهداشتی و درمانی به کار گرفته می‌شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: در مالیات بر ارزش افزوده عرضه کالا و خدمت در زنجیره فرآیندی که از تولید تا مصرف اتفاق می افتد مالیات اخذ می‌شود و در هر مرحله‌ای که در این زنجیره کالا تولید می شود یا تغییر وضعیت پیدا می کند مشمول مالیات است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha