• یکشنبه / ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 93031105620
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

قاضی‌پور:

خشکی دریاچه ارومیه باعث مرگ هزاران کودک و کوچ آذری زبان‌ها از منطقه خواهد شد

خشکی دریاچه ارومیه باعث مرگ هزاران کودک و کوچ آذری زبان‌ها از منطقه خواهد شد

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران، منطقه آذربایجان غربی در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران ایسنا پاسخ داد.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران، منطقه آذربایجان غربی در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران ایسنا پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی، در این نشست نادر قاضی پور با بیان اینکه پیشرفتی در دانشگاه ارومیه نمی بینم، اظهار کرد: اگر تاریخ دانشگاه ها در آذربایجان غربی به خصوص ارومیه را مطالعه کنیم خواهیم دید که اولین دانشگاه طب کشور در ارومیه ایجاد شده است، حتی قدیمی ترین دانشکده دامپزشکی کشور نیز در ارومیه می باشد؛ در گذشته این منطقه یکی از قطب های آموزشی کشور محسوب می شد که متاسفانه هم اکنون دانشگاه ارومیه نمی تواند آنطور که شایسته گذشته خود است عمل کند.

ایجاد دانشگاه کشاورزی در آذربایجان غربی از ضروریات است

وی با بیان اینکه نتواستیم از پتانسیل های جغرافیایی خود برای گسترش دانشگاه ها بهره ببریم، گفت: به طور مثال استان آذربایجان غربی پس از استان خوزستان دومین استان آبی کشور است که آب های آن به دریای خزر و حتی به خلیج فارس سرازیر می شود ولی متاسفانه حتی یک دانشگاه آب در استان وجود ندارد؛ یا حتی می توان به پتانسیل های کشاورزی استان اشاره کرد که در این راستا نیز ایجاد دانشگاه کشاورزی در آذربایجان غربی مورد غفلت واقع شده است.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت گسترش دانشگاه های علوم پزشکی در سطح استان، گفت: آذربایجان غربی را می توان با توجه به مرز های گسترده خود با کشور های دیگر، به قطب پزشکی در منطقه تبدیل کرد؛ در این راستا می توان 2 دانشگاه علوم پزشکی دیگر نیز در میاندوآب و ماکو ایجاد کرد که باعث جذب مسافران خارجی جهت درمان به این استان و کشور شد.

وی تصریح کرد: برخی مواقع واقعا کوتاهی مسوولان در این رابطه قابل تامل است چرا که اگر آذربایجان غربی قطب پزشکی در منطقه شود به طبع آن شاهد رجوع مسافران خارجی جهت درمان به استان، افزایش اشتغال زایی در تمامی حوزه ها و در نهایت شاهد درآمد زایی و توسعه برای استان خواهیم بود.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از وضعیت فعلی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، گفت: نتایج انتخاب یک شبه مدیران دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در دوره های گذشته را همه می بینیم؛ وضعیت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در شان مردم این منطقه نیست. وضعیت به گونه ای شده که برخی از بیماران ناچار به پذیرش در کف اورژانس ها هستند به طوری که در برخی مواقع مشاهده شده یک پتو به کف اورژانس انداخته و ناچار بیمار را در آنجا پذیرش می کنند.

هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌ها باید کاهش یابد

وی همچنین با انتقاد از بالا بودن هزینه ها و شرایط تحصیل در دانشگاه ها، گفت: هزینه‌های تحصیل به قدری بالا رفته که شهروندان به باکو در جمهوری آذربایجان و ارزروم ترکیه جهت تحصیل سفر می کنند؛ بنابراین باید هزینه های تحصیل را در دانشگاه ها کاهش داد و از افراد بومی منطقه جهت تحصیل حمایت کرد.

وی ادامه داد: در برخی مواقع مشخص شده دانشجویان به طور ناخواسته تحت عنوان مقاله، به صورت زنجیر وار مورد سوءاستفاده قرار گرفته و اطلاعات محرمانه کشور را به خارج منتقل کرده‌اند، باید رسیدگی جدی به این موضوع شود.

دانشگاه‌های استان در تمامی شاخصه ها از متوسط کشوری عقب هستند

قاضی پور در توصیه ای به رییس جدید دانشگاه ارومیه، اظهار کرد: رییس جدید نباید سیاست های قبلی را اجرا کند بلکه باید سیاست توسعه ای را در پیش گیرد؛ طی نشستی که با وزیر علوم داشتیم، دانشگاه های آذربایجان غربی در تمامی شاخصه ها از متوسط کشوری عقب است، که باید سریعا در جهت برطرف کردن مشکلات آموزش عالی در این استان قدم برداشت.

خشکی دریاچه ارومیه باعث مرگ هزاران کودک و کوچ آذری زبان‌های دلاور از منطقه خواهد شد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین در رابطه با دریاچه ارومیه گفت: زمانی که دولت روحانی روی کار آمد دریاچه ارومیه با خشکی 70 درصدی رو به رو بود ولی هم اکنون با خشکی 97 درصدی رو به است.

وی با تاکید بر اینکه، دریاچه ارومیه را نظام جمهوری اسلامی ایران می تواند احیا کند نه دولت، اظهار کرد: برخی ها خشکی دریاچه ارومیه را منبع درآمدی برای خود می بینند، اگر به قسمت هایی از دریاچه ارومیه که در سمت آذربایجان شرقی دارد نگاه کنید، ماشین آلات سنگین جهت استفاده فرصت طلبانه از نمک را در این منطقه خواهید دید که بستر دریاچه را نابود می کنند، این افراد غافل از این هستند که آتش خشکی دریاچه ارومیه به چشم خود آنها نیز خواهد رفت؛ خشک شدن دریاچه ارومیه و تشعشعات حاصل از آن باعث مرگ هزاران کودک و کوچ آذری زبان های دلاور از منطقه خواهد شد.

هیچ اقدام عملی در جهت احیای دریاچه ارومیه صورت نمی گیرد

وی نجات دریاچه ارومیه را عملی دانست و گفت: نجات دریاچه ارومیه اگر طبق برنامه ریزی باشد، می تواند عملی باشد. ولی باید اذعان کرد که نه تنها هیچ اقدام عملی صورت نمی گیرد بلکه با اجرای فاز دوم و سوم بهره وری از زرینه رود نیز تیر های خلاص به دریاچه ارومیه زده می شود.

وی ادامه داد: آب زرینه رود به طور 17 متر معکب در ثانیه به استان آذربایجان شرقی منتقل می شود و این در حالی است که این مقدار آب جهت تامین آب شرب آذربایجان شرقی منتقل نمی شود بلکه به مصارف صنعتی این استان می رسد.

قاضی پور با اشاره به خشکسالی رخ داده در منطقه اظهار کرد: متاسفانه سد بوکان 42 میلیون متر معکب، سد شهرچایی 32 میلیون متر معکب و سد مهاباد 40 میلیون متر معکب کمبود آب دارد که این نشان دهنده عمق فاجعه می باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با نتایج تحقیق و تفحص از استانداری آذربایجان غربی، گفت: نتایج تحقیق و تفحص از نحوه مدیریت در دوره گذشته استانداری آذربایجان غربی به اتمام رسیده و به تهران و کمیسیون مربوطه ارسال و تقدیم دادسرای ارومیه شده است که در این راستا نیز برگه های تخلف مشخص و معاون استاندار پیشین استان نیز به قید کفالت آزاد شده است.

مخالف سرمایه گذاری شمال عراق در استان هستیم

وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با بحث سرمایگذاری برخی کشورهای همسایه در کشور اظهار کرد: ما مخالف سرمایه گذاری شمال عراق در ایران هستیم چون ایرانی ها و ارومیه ای های مقیم کشورهای خارجی سرمایه های عظیمی در گردش دارند که می توان از آنها جهت سرمایه گذاری در کشور مخصوصا استان آذربایجان غربی دعوت کرد و با اجرای سیاستهایی نگذارند که صاحبان سرمایه در استان سرمایه های خود را به خارج از کشور انتقال دهند.

وی ادامه داد: ما از دور نظاره گر فکر های پلید شیاطین هستیم و و بیدار هستیم و نخواهیم گذاشت با پولهای نا پاک بر شهر پاک ارومیه تصمیم گیری کنند.

ساخت و ساز غیر مجاز در ارومیه بیداد می کند

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی همچنین در رابطه با ساخت و ساز های غیر مجاز در ارومیه اظهار کرد: 2 سال پیش برای اولین بار جلسه شورای عالی شهرسازی که همه ساله در تهران برگزار می شد در ارومیه برگزار شد که در این جلسه تصمیم به افزایش محدوده شهری ارومیه قرار گرفتند که مشکلات زیادی را ایجاد کرد.

وی با با بیان اینکه، باید بر توسعه عمودی شهر توجه شود نه توسعه افقی شهر، گفت: با افزایش محدوده شهر باید زیر ساخت های لازم از جمله مسجد، مدرسه و اماکن عمومی نیز احداث شود که در این راستا شهرداری باید هزینه سنگینی را متقبل شود، علاوه بر آن با افزایش محدوده شهر زمین هایی که قولنامه ای و خارج از محدوده بودند در محدوده قرار گرفتند که هیچگونه پرونده شهرداری ندارند.

وی تصریح کرد: ساخت و ساز غیر مجاز در ارومیه بیداد می کند و این عدم رسیدگی به موضوع خیانت به ملت و کشور است.

نادر قاضی پور در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با بیمه خبرنگاری، اظهار کرد: به طور جد پیگیر بیمه خبرنگاران آذربایجان غربی هستیم چرا که اکثر خبرنگاران در این رابطه بیمه نیستند.

وی با بیان اینکه، خبرنگار ها باید خط دهنده مسوولان باشند، گفت: خوشبختانه رسانه های استان عملکرد مناسبی در این رابطه دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha