رییس سابق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) از تحقیر وجهه این سازمان در دولت قبل به شدت انتقاد کرده و گفت: ایدرو و شرکتهای تابعاش در دولت قبل تا مرز اضمحلال پیش رفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلامرضا شافعی در مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید ایدرو با بیان اینکه در دولت قبل در کار سازمان گسترش دخالت میشد که من با آن مخالفت کردم گفت: من با دو شرط به این سازمان آمدم شرط اول اینکه فقط قانون و اساسنامه سازمان اجرا شود و شرط دوم اینکه در عزل و نصب و روابط با روسای بالادستی از اختیارات قانونی خود استفاده کنم و روسا از دخالت در سازمان خودداری کنند.
وی با بیان اینکه برخی در همان زمان به من گلایه می کردند که چرا وارد همکاری با دولت دهم در آن شرایط شدهام، گفت: من در جهت کمک به احیاء صنایع کشور وارد سازمان گسترش شدم، البته متاسفانه با وجود شرایط بنده باز هم در کار سازمان دخالت شد.
شافعی با بیان اینکه در سال 80 اتفاق بدی برای ایدرو افتاد و به قانون و اساسنامه این سازمان هجمه شد، گفت: دولت قبل در سفرهای استانی طرحهای کوچک زیادی را به تصویب میرساند و به صورت غیرکارشناسی اجرای طرحها را به ایدرو واگذار میکرد و میگفت آنها را نیز با هر بدبختی اجرا کنیم.
وی گفت: وقتی ایدرو آمدم دیدم این سازمان اصلا آن سازمان قبل نیست برخی شرکتها سه سال بود که مجمعشان تشکیل نشده بود و شرکتهای دولتی با اضمحلال عجیبی مواجه شده بودند.
رییس سابق ایدرو با تاکید بر اینکه هویت و حیثیت سازمان گسترش را در دولت قبل خدشه دار کردند، افزود: در یک جلسه، صورت جلسهای را امضا کردند که شرکت مدیریت طرحهای صنعتی کلا به خاتم الاوصیا واگذار شود که این تحقیر سازمان گسترش بود و در واقع تیر خلاص به این سازمان که البته این مشکل حل شد.
وی با بیان اینکه در دولت قبل مدیران ارشد ایدرو از جمله رییس و قائم مقام آن از خارج از این سازمان وارد شده بودند اظهار کرد: به همین دلیل کارمندان سازمان با مدیریت آن رابطه خوبی نداشتند و بسیاری از جلسات مدیریتی در ایدرو با تاخیر مواجه میشد.
شافعی با بیان اینکه سهام شرکتهای وابسته به ایدرو واگذار شد و پول آن به خزانه واریز شد اما هیچ درآمدی به این سازمان داده نشد، گفت: خزانه از سال 83 تاکنون به ایدرو بدهکار است.
وی با اشاره به واگذاری بی حساب و کتاب بسیاری از شرکتهای وابسته به سازمان گسترش در دولت قبل گفت: شرکت لوله گستر اسفراین را به مدت چهار سال به صندوق بازنشستگی واگذار کردند و این شرکت عملا بیصاحب ماند، همین اتفاق برای ماشین سازی تبریز که به بانک صادرات به مدت دو سال واگذار شد رخ داد.
رییس سابق ایدرو با اشاره به واگذاری غیر قانونی شرکت کشتی سازی ایزایکو به وزارت دفاع تحت عنوان خصوصی سازی گفت: این کار خلاف قانون بود و به هر طریقی جلوی آن گرفته شد شرکت گسترش بلوچ و نساجی قائم شهر را نیز قرار بود به بانک مسکن واگذار کنند که معلوم نبود ارتباط این دو بخش چیست.
معاون سابق وزیر صنعت یادآور شد: در خرداد سال قبل جلسهای درایران خودرو با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار شد و قرار شد به هر یک از دو خودروساز بزرگ کشور هزار میلیارد تومان وام جدید داده شود که در آخر هم پرداخت نشد.
شافعی با بیان اینکه در اثر فعالیتهای دولت یازدهم تحریم قطعات خودرو کمرنگ شده است و شرکتهای خارجی بار دیگر علاقه مند با کار با ایران شدهاند گفت: در دولت قبل اجرای 121 طرح کوچک بدون کار کارشناسی به سازمان گسترش واگذار شد که این باعث شد فشار زیادی به ایدرو وارد شود.
انتهای پیام
نظرات