دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: از سال 87 تاکنون بیش از 57 شرکت دانش بنیان در ستاد زیست فناوری تایید شدهاند که این شرکتها از حمایت یکصد و 22 هزار میلیون ریالی معاونت بهرهمند شدهاند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر مصطفی قانعی با بیان اینکه بیشتر این شرکتها در حوزههای مختلف پزشکی، کشاورزی و خدمات هستند، افزود: در حال حاضر 400 شرکت دانش بنیان فعال در حوزه زیست فناوری در کشور وجود دارد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری همچنین تصریح کرد: در واقع شرکت دانش بنیان شرکتی است که تولیدکننده نیز باشد، البته در سالهای اخیر واژه دانشبنیان دارای بار معنایی و حقوقی خاصی شده است، به این نحو که شرکتهایی میتوانند عنوان دانش بنیان را داشته باشند که فرآیند احراز صلاحیت را در معاونت طی کرده باشند.
قانعی ادامه داد: البته تعیین صلاحیت شرکتهای دانش بنیان توسط کمیته تشخیص ستاد توسعه زیست انجام میشود که این کمیته کار خود را از مردادماه 92 با عنوان کارگروه دانشبنیان معاونت علمی شروع کرده است.
وی، با اشاره به اهداف بلندمدت ستاد زیست فناوری گفت: بر طبق اسناد فرادستی توسعه علم و فناوری و مصوبه تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستاد توسعه زیست فناوری مرجع اصلی سیاست گذاری، برنامه ریزی، راهبری اجرایی، هماهنگی و رصد این حوزه است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد: اقدامات ستاد به تدوین برنامههای اجرایی در چارچوب نقشه جامع علمی کشور و سیاستهای شورای انقلاب فرهنگی و اسناد بالادستی کشور منتهی میشود.
وی با اشاره به مهمترین هدف ستاد توسعه زیست فناوری گفت: کسب 3 درصد بازار زیست فناوری دنیا مهمترین هدفی است که در ستاد پیگیری میشود و موظف هستیم برنامه ریزیها و سیاست گذاریهای لازم را برای رسیدن به این هدف انجام دهیم.
دبیر ستاد زیست فناوری افزود: حمایت از پژوهشسراهای دانش آموزی در وزارت آموزش و پرورش، تغییر محتوای کتابهای درسی برای ورود مفاهیم زیست فناوری از سطوح پایه و حمایت از تهیه بستههای آموزشی و ترویجی ویژه زیست فناوری از برنامههای آینده این ستاد است.
قانعی، درباره ارگانهای مرتبط با ستاد زیست فناوری گفت: وزارتخانههای علوم، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نفت، جهاد کشاورزی، صنعت و دفاع، سازمان حفاظت از محیط زیست، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی نیز از مهمترین ارگانهای مرتبط با ستاد هستند.
دبیر ستاد زیست فناوری تصریح کرد: تمام این دستگاهها با توجه به وظایفی که دارند، در تلاش هستند تا با کمک یکدیگر خلاهای قانونی و موانع موجود بر سر راه پیشرفت زیست فناوری را رفع کنند.
وی در ادامه گفت: با توجه به قدمت زیست فناوری در ایران و وجود سیاستهای حمایتی از این فناوری، در حال حاضر 36 رشته گرایش زیست فناوری در سطوح عالی آموزشی وجود دارد و سالانه بیش از 2 هزار دانش آموخته در بیش از 69 دانشگاه کشور فارغ التحصیل میشوند.
به گفته قانعی، در حال حاضر بیش از 21 مرکز تحقیقاتی و 15 انجمن علمی فعال در شاخههای مختلف زیستی در کشور وجود دارد و شرکتهای دانش بنیان نیز با بیش از یک هزار و 500 نوع محصول زیستی و سرمایه گذاری وسیع برای تجهیز شبکه ملی آزمایشگاهی و تشکیل شبکه بانکهای ژنی با بیش از 11 بانک ژنی تا حدودی زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه این فناوری نوین را فراهم کردهاند.
دبیر ستاد زیست فناوری مهمترین مشکل و مانع موجود بر سر راه این ستاد را وضعیت مالکیت معنوی زیست فناوری عنوان کرد و رفع فوری این مشکل را ضروری دانست.
وی، درباره جشنواره دانش آموزی زیست فناوری و اهداف آینده آن گفت: دومین جشنواره دانش آموزی زیست فناوری، امسال 25 تا 28 فروردین ماه با حضور دانش آموزان برگزیده، دبیران سرگروه زیست شناسی و مدیران پژوهشسراهای نمونه آموزش و پرورش استانها برگزار شد. ستاد توسعه زیست فناوری با برگزاری چنین جشنوارههایی در نظر دارد که ضمن حفظ ارتباط مستمر با دانش آموزان و دبیران، شرایط انجام فعالیتهای پژوهشی را برای آنها در پژوهشسراهای آموزش و پرورش فراهم کند.
قانعی درباره اقدامات ستاد برای فرهنگ سازی و ترویج عمومی زیست فناوری گفت: برگزاری جشنواره ملی زیست فناوری، برگزاری جشنواره دانش آموزی زیست فناوری، تدوین و نشر کتب آموزشی و ترویجی و تهیه لوحهای سخت با موضوعات آموزش و ترویج زیست فناوری از اقدامات ما در جهت ترویج عمومی این رشته است.
انتهای پیام
نظرات