رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به پیگیری جدی شکایت کمیسیون از تخلف دستگاههای اجرایی در عدم اجرای قانون ملی ایمنی زیستی و معرفی نماینده مجلس برای حضور در جلسات بازپرسی بر حمایت قاطع مجلس از تولید محصولات تراریخته در کشور تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، عباس رجایی که در هماندیشی چالشهای زیست فناوری کشاورزی و تجاریسازی گیاهان تراریخته در اولین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران سخن میگفت، خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی با هدف بهینه سازی ظرفیتهای موجود و ایجاد ظرفیتهای جدید در بخش کشاورزی که مستلزم بهرهگیری از فناوریهای نوین است، قانون الحاق ایران به کنوانسیون تنوع زیستی و پروتکل کارتاهنا و قانون ملی ایمنی زیستی را تصویب کرده که با گذشت سالها از تصویب این قانون با تمرد مدیران برخی دستگاههای اجرایی مسوول از اجرای آن خودداری شده است.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا کمیسیون کشاورزی مجلس از دستگاههای متخلف شکایت کرده که در این شکایت مفاد آیین نامه اجرایی این قانون که البته هنوز به مجلس ارائه نشده نیز مغایر با قانون اعلام شده است. گزارش کمیسیون کشاورزی در این خصوص درمجلس تصویب و به عنوان شکایت از دستگاههای اجرایی به قوه قضاییه ارائه شده است.
رجایی در خصوص آخرین روند پیگیری این شکایت گفت: قاضی و بازپرسهای پرونده در حال بررسی هستند و قرار است یکی از نمایندگان انجمنهای علمی از طرف مجلس در جلسات بازپرسی شرکت کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با اشاره به نامگذاری هزاره سوم به عنوان هزاره آب و غذا و پیشبینی وقوع جنگهای آینده بر سر تصاحب منابع آب و غذا که نمونهای از آنها جنگ نفت در برابر غذا در خاورمیانه بوده است بر ضرورت استفاده از تمام ظرفیتهای کشور برای تامین امنیت غذایی تاکید کرد و گفت: برای رفع نگرانیها در خصوص باید ضمن استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود و کاهش فاصله حداقل تولید و رکورد برای ایجاد ظرفیتهای جدید که پاسخگوی هدفگذاری کشور برای رسیدن به جمعیت 150 میلیون نفری باشد برنامهریزی کنیم.
وی بهرهگیری از فناوریهای نوین را یکی از عمدهترین ملزومات بهینهسازی ظرفیتهای موجود و ایجاد ظرفیتهای جدید تولید در بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: موافقان و مخالفان استفاده از فناوریهای نوین باید این فرضیه را مد نظر قرار دهند که باید امنیت غذایی 150 میلیون ایرانی را تامین کنند و در عین حال منابع کشور را هم نه تنها نابود نکنیم که ارتقاء بدهیم و در کنار آن سهم مناسبی از بازار جهانی غذا را نیز کسب کنیم.
رجایی تصریح کرد: هدفگذاری ایران، کسب 30 درصد بازار غذای حلال دنیاست در حالی که چین در این زمینه از کشورهای اسلامی پیشی گرفته است.
وی با تاکید بر این که نباید اجازه داد حرفهای غیر علمی در زمینههای مختلف از جمله مخالفت با فناوریهای نوین مثل زیست فناوری و فناوری نانو در کشور مانع از پیشرفت کشور شود، اظهار داشت: بارها در داخل و خارج از مخالفان فناوری خواستهام که دلایل علمی خود را مطرح کنند. از سازمان حفاظت محیط زیست نیز خواستهایم که اگر حرف علمی و مستدلی در مخالفت با تولید محصولات تراریخته دارند و کار بیوتکنولوژیستها را مغایر با منافع عمومی میدانند در مجلس شنونده و پذیرای مستندات آنها خواهیم بود ولی تا کنون هیچ مستند علمی از آنها ندیدهایم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بالغ بر 176 میلیون هکتار از اراضی زراعی دنیا زیر کشت محصولات تراریخته رفته و حجم بالایی از این محصولات به کشور ما نیز وارد میشود جالب اینجاست که مدعیان ضرر و زیان این محصولات کمترین فشاری بر مبادی ورود این محصولات نیاوردند. سوال ما این است که آیا واردات محصولات تراریخته اشکالی ندارد ولی تولید آنها در داخل اشکال دارد یا با وجود تمامی گزارشها و اسناد موجود مدعی هستند که هیچ محصول تراریختهای به کشور وارد نمیشود؟
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر توجه به علم، اقتصاد مقاومتی و فرهنگ در تدوین برنامه ششم توسعه در دیدار اخیر نمایندگان مجلس با ایشان اظهار داشت: قانون ملی ایمنی زیستی که مسیر استفاده از فناوریهای نو در کشور را هموار میکند از مترقیترین قوانین ایمنی زیستی در دنیاست که امیدواریم شاهد اجرایی شدن هر چه زودتر آن باشیم.
انتهای پیام
نظرات