رییس ستاد توسعه زیست فناوری با تاکید بر این که از لحاظ نظری و عملی هیچ گونه مشکلی در زمینه تولید و بهره برداری از محصولات دستورزی شده ژنتیکی (تراریخته) وجود ندارد از تلاش این ستاد برای تولید انبوه این قبیل محصولات که سالهاست از تولید آنها در کشور جلوگیری شده خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر مصطفی قانعی که در حاشیه نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران سخن میگفت با اشاره به نظریات جابربن حیان از شاگردان امام صادق(ع) در خصوص تولید موجودات جدید از قبیل محصولات تراریخته گفت: جابر برای انسان قائل به جانشینی خدا و تشابه با پروردگار است که تا آنجا که برای انسان ممکن است از علوم طبیعی بهره میجوید. انسان آفریننده به تقلید از پروردگار هستی بخش یعنی خالق کائنات میپردازد و خود به آفرینش دست میزند. جابر با سه نوع تولید مصنوعی یعنی تولید در حوزه مواد معدنی، گیاهان و حیوانات آشنا بوده و در حین تولید، صرفاً به پیروی از روش عقلانی میپردازد. او در روند تولید حیوانات و انسان درباره روش و ابزار خود توضیحات مبسوطی ارائه میکند. ابزار و دستگاههای او باید ساختاری مشابه افلاک داشته باشند. او در آراء خود گامی فراتر بر میدارد و به این فکر میرسد که حیواناتی را خلق کند که در طبیعت وجود ندارند.
قانعی خاطرنشان کرد: در شرایطی که جابر بن حیان به عنوان شاگرد بلافضل امام جعفر صادق(ع) هزار و 200 سال پیش چنین نظریاتی را مطرح می کند از لحاظ نظری هیچ مشکلی در زمینه تولید محصولات تراریخته وجود دارد. در بعد عملی نیز صدها میلیون هکتار از اراضی دنیا زیر سطح زیر کشت محصولات تراریخته رفته و سالانه پنج میلیارد دلار محصولات تراریخته به کشور ما وارد میشود که در این شرایط دلیلی وجود ندارد که مانع تولید داخلی این محصولات بشویم.
وی گفت: حتی اگر در زمینه محصولات تراریخته بحثی باشد، حداقل این است که ارقام وارداتی محصولات تراریخته را خودمان تولید کنیم.
نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران که سوم خردادماه در دانشگاه شهید بهشتی آغاز شده، عصر امروز (دوشنبه) با تقدیر از ارائه دهندگان مقالات برتر و برگزیدگان جشنواره فرهنگی هنری ژنتیک پایان مییابد.
انتهای پیام
نظرات