• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 93022716662
  • خبرنگار : 71049

تیم مذاکراتی ایران به تهران بازگشت

5+1مانع آغاز نگارش توافق‌نامه جامع شد

5+1مانع آغاز نگارش توافق‌نامه جامع شد

هیات مذاکره کننده ایران به سرپرستی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان وین را به مقصد تهران ترک کردند.

هیات مذاکره کننده ایران به سرپرستی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان وین را به مقصد تهران ترک کردند.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، چهارمین دور از مذاکرات ایران و ۱+5 که قرار بود در آن نگارش متن پیش‌نویس توافق آغاز شود بدون نتیجه و پیشرفت محسوس پایان یافت.

مذاکرات هسته‌یی ایران و ۱+5 از روز ۲۴ اردیبهشت با نشست افتتاحیه در مقر سازمان ملل در وین آغاز شد.

در این نشست وزیر خارجه کشورمان ایده‌های ایران درباره متن پیش‌نویس توافق جامع را ارایه کرد.

یک منبع نزدیک به مذاکرات به ایسنا گفته بود که ایران به طرق مختلف ایده‌هایش را ارایه کرده است.

در سه روز مذاکره ظریف چهار بار با کاترین اشتون دیدار کرد که یک دور آن بدون حضور معاونان‌شان و پشت درهای بسته بود.

هم‌چنین دیدار آخر ظریف و اشتون که عصر روز جمعه انجام شد به طور سه‌جانبه با حضور وندی شرمن نماینده آمریکا بود.

در مذاکرات "وین ۴" هم‌چنین دیدارهای دوجانبه میان معاونان وزیران ۱+5 و ایران برگزار شد.

در این دور از مذاکرات تیم مشاوران حقوقی هیات مذاکره کننده را همراهی می‌کردند.

مذاکرات از روز پنج‌شنبه وارد فاز جدی و سخت خود شد و زمزمه‌هایی درباره این که دو طرف در کلیات و جزییات به اختلافات عمیق برخوردند که مانع شروع نگارش توافق است شنیده شد. با این حال دو طرف سعی داشتند که فضای مذاکرات را آرام و بدون تنش نگه دارند.

چهارمین دور مذاکرات وین که به نوعی اولین دور مذاکرات برای شروع نگارش توافق است در حالی عصر روز جمعه پایان یافت که به طور غیرمنتظره اعلام شد که کنفرانس خبری ظریف و اشتون به طور مشترک یا حتی جداگانه برگزار نمی‌شود.

دو طرف حتی بر سر زمان مذاکرات بعدی و اعلام آن به توافق نرسیدند.

در عین حال عراقچی، معاون وزیر خارجه پس از پایان مذاکرات به میان خبرنگاران ایرانی آمد و به تشریح سه روز مذاکره پرداخت.

او در عین حال که مذاکرات را جدی خواند اما اعلام کرد که پیشرفت محسوسی نداشتیم.

معاون وزیر خارجه در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر این که به نظر می‌آید دو طرف حتی درباره چارچوب،‌ عنوان و چشم‌انداز توافق جامع تفاهم نداشتند؟ اظهار کرد: درباره چارچوب و چشم‌انداز کلی و اصول توافق در برنامه اقدام مشترک تفاهم شده است و مذاکرات بر همان اساس خواهد بود اما موضوعاتی الان در حال مذاکره‌ است که در سه مذاکره اول درباره آن‌ها به صورت کلی بحث کردیم و با دیدگاه‌های یکدیگر آشنا شدیم و قرار بود در این مذاکرات از کلیات خارج و وارد جزییات شویم و شروع به نوشتن متن توافق کنیم که می‌توانم بگویم این هدف چندان موفق نشد.

هم‌چنین یک مقام تیم مذاکره‌کننده ایران با 1+5 گفت: مذاکرات نزدیک و فشرده‌یی در جریان بود وهیچ پیشرفت خاصی نداشتیم.

این مقام ایرانی درباره اختلاف‌نظرها میان دو طرف اظهار کرد: خواسته‌های طرف مقابل از حد و مرز یک خواسته معقول که صرفا یک نگرانی باشد فراتر رفته است. نمی‌شود هر کسی به هر دلیل واهی ادعایی داشته باشد و از ما بخواهد که آن را رفع کنیم.

وی گفت که در این دور از مذاکرات به نقطه‌ شروع نگارش توافق‌نامه جامع نرسیدیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۰۱:۴۶

متاسفانه مشخصه امريکاييها روي لغو تدريجي تحريم ها در يک بازه زماني خيلي طولاني اصرار دارن در حالي که طرف ايراني انتظار داره همان طور که تعهدات خودش رو يک شبه و چند ماهه انجام ميده امريکاييها هم در عرض چند ماه و حداکثر سه تا پنچ سال تحريم ها رو لغو کنن آنهم همه نه اينکه اونها انتظار تعليق و حتي برچيدن برنامه هاي هسته اي ايران رو در ازاي لغو تدريجي تحريم ها در يک بازه 15 تا 20 ساله داشته باشن. هيچ تضميني وجود نداره دولت هاي بعدي در غرب به تعهدات دولت هاي قبلي آنهم وقتي طرف مقابل در ضعف باشه پايبند باشن همانطور که حداقل بعد از انقلاب با ايران همين سياست رو پي گرفتن يعني ايران نه يک قدرت هسته اي غير قابل مهار بشه و نه آنقدر ضعيف بشه که ايران هراسي و فروش سالي 100 ميليارد دلار سلاح به متحدين منطقه اي آنها غير قابل توجيه بشه. مشخصه مي خواهند در يک بازه طولاني موضوعات موشکي و بخصوص مقاومت رو بعد از هسته اي براي لغو تحريم ها مطرح کنن

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۰۱:۵۷

اين طور که معلومه امريکايها موضوعات غير هسته اي رو مطرح کردن! حدس مي زنم موضوع موشکي و بخصوص مقاومت شامل حزب االله حماس و سوريه رو مطرح کرده باشن. شکست غرب در اوکراين و سوريه عدم دادن مجوز براي ادامه حضور امريکاييها در عراق توسط دولت مالکي و عدم امضاي پيمان امنيتي توسط کرزي باعث شده امريکا همه توان خودش رو براي پيروزي يک طرفه در اين مذاکرات بذاره. در واقع يک جور مورد حيثيتي شده براي امريکا

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۰۷:۱۱

مرگ بر آمريکا مرگ بر اسرائيل

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۰۷:۱۴

با سلام قابل توجه دلواپسان سوال اساسي از دلواپسان آيا به فکر معيشت مردم هستيد؟ اصلا مردم را مي بينيد؟ مردم کيا هستند؟ مردم؟ مرد؟ مردند؟ اي بابا ما در هر صورت دلواپسيم؟ خدا به خير کند

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۰۸:۳۱

ماهيت1+5عدم سازش با ايران است. ايران بايد به جهانيان نشان دهد اهل مذاکره است و طرف مقابل حاضر به قبول منطق نيست.

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۰۸:۵۱

بچه دو ساله هم ميدونست به نتيجه نميرسن من از اول و از شروع مذاکرات از کار اينا در تعجب بودم مگه اينکه يه چيزي بنويسن و به توافق برسن و تيم ايراني نگن چي نوشتن

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۱۰:۰۷

خدا قوت. شما زحمت خودتان را كشيديد. تشكر

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۱۱:۱۶

جناب اقاابراهيم مردم همان هايي هستند که نمي خوان نوکر امريکا وغرب وشرق باشند حالا کلاه خودتو قاضي کن تا مردم را خوب بشناسي

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۱۱:۵۳

دوستان عزيز اين اختلافات و نحريمها در طي سالها بوجود آمده ،توقع اينکه تو چند ماه برچيده بشه خيلي تخيليه! ما همچنان اميدوار به تيم مذاکره کننده هستيم.

avatar
۱۳۹۳-۰۲-۲۷ ۱۹:۰۰

آقا محمد!!! تاريخ اسلام و صلح حديبيه رو بخونيد و ببينيد که پيامبر(ص) با سرسخت ترين دشمنانش توافق کرده يا نه؟ و آيا اين توافق به ضرر اسلام شد؟