رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: با بکارگیری یک فروند بالگرد، کار مبارزه با ملخ مراکشی در شرق استان گلستان وارد مرحله جدیدی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مختار مهاجری که به منظور چگونگی بررسی مبارزه با ملخ مراکشی به شرق استان سفر کرده است، در جمع خبرنگاران گفت: یک فروند هلی کوپتر از امروز کار مبارزه با ملخ مراکشی را در نوار مرزی مراوه تپه آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه این بالگرد به امکانات و ادوات ویژه سمپاشی هوایی مجهز شده است، ادامه داد: این بالگرد توان سمپاشی از ارتفاع 6 متری تا شعاع 12متری را در منطقه دارد.
وی با اشاره به اینکه در برخی از مناطق آلوده به لحاظ ملاحظات زیست محیطی، امکان سمپاشی وجود ندارد، افزود: 300 هزار هکتار از مراتع و مزارع شرق استان گلستان آلوده به ملخ مراکشی هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: این بالگرد پس از بارگیری سم در فرودگاه کلاله به سمت مزارع و مراتع شهرستان مراوه تپه حرکت میکند و پس از پایان مرحله اول سمپاشی، مجددا به فرودگاه کلاله باز می گردد. قرار است از طریق این فرودگاه عملیات سمپاشی در مناطق آلوده به ملخ شهرستانهای کلاله و گنبدکاووس انجام شود.
سلیمان محمدی، مدیر جهاد کشاورزی مراوه تپه نیز گفت: این هلی کوپتر از صبح امروز عملیات سمپاشی را در مناطق صعب العبور بالکور، یکه چنار و چناران این شهرستان آغاز کرده است. کار سمپاشی هوایی، به منظور ارزیابی طرح، تحت نظر کارشناسان مرتبط در مناطق یاد شده انجام میشود.
وی با بیان اینکه هجوم ملخها همه ساله در فصل بهار در مناطق مرزی شرق استان گلستان صورت میگیرد، ادامه داد: این ملخ ها در قالب گروههای بی شمار، علوفه این مراتع و زمین های کشاورزی را مصرف کرده و دامداران و کشاورزان شهرستانهای گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله ساکن را دچار خسارت میکنند.
به گزارش ایسنا، ملخ مراکشی از محصولات گندم، جو، پنبه، بعضی از سبزیجات و گیاهان مرتعی مانند یونجه، بارهنگ، یولاف، جو موشی و برخی دیگر از علوفهها به طور دسته جمعی تغذیه میکند. ملخ مراکشی در ایران برای اولین بار حدود 80 سال قبل در شرق استان گلستان شناسایی شد.
انتهای پیام
نظرات