آخرین اندام روی تراشه تولیدشده توسط «موسسه مهندسی الهام از زیستشناسی وایس» در دانشگاه هاروار، ساختار، عملکرد و ساختار مغز استخوان را بازتولید میکند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مغز استخوان بافت پیچیدهای است که تاکنون دانشمندان میتوانستند آن را در حیوانات زنده مطالعه کنند، با این حال، سامانه جدید که «مغز استخوان روی تراشه» نام گرفته، به دانشمندان امکان آزمایش اثرات داروهای جدید و عوامل سمی در کل مغز استخوان را میدهد.
میتوان سیستم مزبور را برای طراحی استراتژیهای کارآمد و ایمن با هدف پیشگیری یا درمان اثرات مرگبار تشعشع روی مغز استخوان و بدون مراجعه به آزمایشهای حیوانی انجام داد. در آزمایشهای اولیه، مغز استخوان مهندسیشده مانند مغز استخوان انسان در پاسخ به تشعشع خشکیده میشد مگر این که یک داروی شناختهشده برای جلوگیری از سمیشدن ناشی از تشعشع حاضر میبود.
این ابزار همچنین میتواند سلولهای خونی را تولید کند که در یک سیستم گردش خون مصنوعی برای تامین شبکهای از دیگر «اندام روی تراشه» گردش میکند.
در آینده، میتوان از مغز استخوان روی تراشه برای حفظ موقتی مغز استخوان بیماران سرطانی و زمانی استفاده کرد که این افراد در حال تجربه درمانهای آسیبرساننده به مغز استخوان مانند پرتودرمانی یا شیمیدرمانی با دوز بالا هستند.
مغز استخوان اندام بینهایت پیچیدهای است که مسئول تولید تمامی انواع سلولهای خونی بدن بوده و سامانه ابداعی قادر به تکرار این پیچیدگی و حفظ آن به شکل کاربردی در آزمایشگاه است. مغز استخوان روی تراشه میتواند سلولهای خونی تولید کند که در سیستم گردش خون مصنوعی گردش میکنندو شبکهای از دیگر اندامهای روی تراشه را تجهیز میکنند.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature Methods منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات