آیت الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از معلمان کشور و اعضای چند تشکل مربوط به فرهنگیان، تعلیم بشر را اساس نزول وحی و بعثت پیامبران خواند و گفت: معلم، هم برای مسایل عاطفی و هم به خاطر جایگاهی که در جوامع دارد، همیشه عزیز بوده و خواهد بود.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، آیت الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز به مناسبت گرامیداشت هفته معلم، در دیدار جمعی از معلمان کشور و اعضای چند تشکّل مربوط به فرهنگیان، تعلیم بشر را اساس نزول وحی و بعثت پیامبران خواند و گفت: معلم، هم برای مسایل عاطفی و هم به خاطر جایگاهی که در جوامع دارد، همیشه عزیز بوده و خواهد بود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در پاسخ به تشکر رضا اکرمی، وزیر اسبق آموزش و پرورش که میگفت «بیشترین افزایش حقوق معلمان در دولت جنابعالی صورت گرفت»، گفت: این یک منطق مدیریتی و سیاست حاکمیتی است، چون رضایت و شادابی معلم، هم امنیت اجتماعی را از طریق دانش آموزان تضمین مینماید و هم آینده کشور را بر پایه علم و دانش میسازد.
وی با تأکید بر این نکته که «نباید بزرگترین قشر آموزنده کشور، از جهاتی ناراضی باشد»، گفت: معلم نبودم، ولی در جریان مبارزه، ارتباط وسیعی با معلمان داشتم و بعدها در جنگ میدیدم که سنگرها با حضور معلمان و دانش آموزان تبدیل به کلاسهای عملی درسهای فداکاری و ایثار میشدند.
هاشمی با اشاره به سابقه معلمی بزرگان شهید کشور، مانند آیت الله بهشتی، دکتر باهنر و رجایی، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید دکتر مرتضی مطهری، زندگی سراسر علمی این شهید عرصه علم و تفکر را ستود و گفت: این متفکر و فیلسوف ارزنده طبق اظهارات خود، در مسیر منزل از خیابان ری تا مدرسه مروی، چارچوبهای ذهنی مطالب و مقالههای علمی را فراهم میکرد و بر اساس آن مقالههایی نوشت که مرجع محققین در موضوعات خاص است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شخصیت عمیق و معنوی شهید مطهری را برخاسته از روح تحقیق و پژوهش دانست وگفت: ایشان ریاکاری نداشتند و آنچه میگفت و بروز میداد، واقعیت وجودی ایشان بود که برخاسته از علم و ایمان انسانهاست.
هاشمی رفسنجانی با بیان مصدایقی از ویژگیهای این استاد در اجتهاد، فلسفه و تحشیه نگاری، حضور ایشان در مبارزه را بسیار موثر و منطقی خواند و گفت: رژیم پهلوی چارهای جز اخراج ایشان از دانشگاه نداشت والبته پس از آن، سطح فعالیتشان گستردهتر شد.
وی با بیان خاطراتی از صداقت گفتاری و رفتاری شهید مطهری و یادآوری آیات و روایات مربوط به راستگویی و راست کرداری، گفت: اگر زهد فروشی و تظاهر به دین ملاک شود، جامعه را پوچ میکند و ریاکاری با اثرات محدود، آینده را بر پایهای سست بنا میکند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانشان ارتباط روز معلم با شهادت استاد مطهری را معنادار خواند و گفت: مجاهد، عالم، متقی و معلمی که با شهادت خویش سرمایهای ارزشمند برای کشور، نظام، مذهب تشیع و مکتب اسلام شده است و جامعه از معلم همین انتظار را دارد.
وی با برشمردن انتظارات متقابل معلمین و جامعه، گفت: این یک تمجید شاعرانه نیست که هر خانواده ایرانی مرهون خدمات معلمان است.
هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این نکته که «معلم اهل دعوا نیست و اهل منطق است» ایجاد محدودیتهای مادی و کاری برای معلمان را ضرری به کل جامعه دانست و گفت: آزادی حق طبیعی خدا به همة انسانهاست و کسی نمیتواند بر معلمان آزادی منت مادی و معنوی بگذارد، چون باغبان گلهای سرسبد جامعه در مقاطع مختلف تحصیل هستند.
در آغاز این دیدار، آقایان دکتر رحیم عبادی (رئیس جامعه معلمان اصلاح طلب)، دکتر اکرمی (وزیر اسبق آموزش و پرورش)، محمدی (دبیر کل انجمن اسلامی معلمان)، اسماعیل عبدی (دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران) و علی اکبر باغانی( مسؤولان دبیرخانه شورای هماهنگی کانون صنفی سراسر کشور) با ارائه گزارشی از اوضاع آموزش و پرورش و مشکلات معلمان، به بیان دیدگاههای خویش درباره مسایل مختلف پرداختند.
انتهای پیام
نظرات