• جمعه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۰۰:۲۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93020502716
  • خبرنگار : 71214

معاون سازمان حفظ نباتات به ایسنا خبر داد

مبارزه با مناطق آلوده به ملخ‌های بومی و مهاجر

مبارزه با مناطق آلوده به ملخ‌های بومی و مهاجر

با توجه به اینکه از هفته‌های گذشته تراکم بالا و طغیان ملخ مراکشی در استان‌های گیلان، زنجان، قزوین، خراسان رضوی و گلستان گزارش شده است، سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: عملیات مبارزه و کانون‌کوبی این مناطق آغاز شده است.

با توجه به اینکه از هفته‌های گذشته تراکم بالا و طغیان ملخ مراکشی در استان‌های گیلان، زنجان، قزوین، خراسان رضوی و گلستان گزارش شده است، سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: عملیات مبارزه و کانون‌کوبی این مناطق آغاز شده است.

یحیی ابطالی - معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات - در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: ایران در زمینه آفات عمومی به ویژه ملخ در دو گروه از ملخ‌ها آسیب‌پذیر است که می‌توان به ملخ‌های بومی اشاره کرد.

وی افزود: این ملخ‌های بومی در مناطق مختلف کشور کانون خاص خود را دارند و مبارزه با آن‌ها سالانه صورت می‌گیرد.

معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات ادامه داد: ملخ‌های مهاجر نیز گروه دیگر از ملخ‌ها هستند که می‌توانند از طریق استان‌های جنوبی به کشور وارد شوند و امسال براساس پیش‌بینی صورت گرفته با توجه به تشکیل کانون‌های اولیه در کشورهایی مانند عربستان و عمان، پایش‌ها و ردیابی‌های لازم صورت گرفته اما گزارشی مبنی بر ورود ملخ از از طریق استان‌های جنوبی کشور وجود نداشته است.

به گفته وی ملخ‌هایی که در استان‌های جنوبی طغیان کرده‌اند جزو ملخ‌های بومی بوده که در حال خروج از حالت انفرادی به حالت مهاجر هستند.

ابطالی گفت: از 15 روز گذشته کانون کوبی در مناطق جاسک، میناب، بندرعباس تا شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان آغاز شده است و اکیپ‌های مختلفی در استان‌های جنوبی مستقر و در حال کانون‌کوبی هستند که جای نگرانی وجود ندارد چرا که سازمان حفظ نباتات علیرغم تعهدات بین المللی‌اش موظف به جلوگیری از شکل گیری ملخ‌های مهاجر که می‌توانند از سواحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به سمت مناطق مرکزی و شرقی کشور حرکت کنند، است.

معاون سازمان حفظ نباتات اظهار کرد: سازمان حفظ نباتات درصدد است در نیمه دوم اردیبهشت ماه امسال پایش و ردیابی کانون‌های این ملخ‌های مهاجر و طغیان کرده در استان‌های جنوبی مانند سیستان و بلوچستان و دیگر کشورهای همسایه انجام دهد و گزارش‌های آن را به صورت لحظه‌ای از صحراهای کشور به فائو ارائه دهد.

وی درباره برنامه‌های این سازمان برای پیشگیری از ورود ملخ‌های مهاجر به کشور اظهار کرد: هر کشوری که جمعیت ملخ‌های طغیان کرده و مهاجرش افزایش یابد باید به سازمان‌های بین المللی مانند فائو اعلام خطر کرده و اقدامات لازم را در جهت کانون کوبی و جلوگیری از مهاجرت آن‌ها را انجام دهد.‌

ابطالی گفت: سازمان حفظ نباتات با برگزاری نشست‌ها و مذاکرات مختلف با عمان و دیگر کشورهای همسایه درصدد جلوگیری از طغیان و مهاجرت ملخ‌های مهاجر است چرا که در صورت طغیان این ملخ‌ها چیزی از محصولات و موجودات گیاهی روی زمین باقی نمی گذارند.

به گزارش ایسنا، تراکم بالای ملخ مراکشی در این استان‌ها در مناطق مختلف شهرستان‌های گنبد، کرند و مراوه تپه است.

چند سالی است که در این شهرستان‌ها وضعیت ملخ مراکشی در مراتع حالت طغیانی به خود گرفته و عملیات مبارزه با این آفت هر ساله در مناطق کانونی و آلوده صورت می گیرد. از طرف دیگر به دلیل همجوار بودن این استان با کشور ترکمنستان در برخی مواقع دستجات پروازی ملخ مراکش از سمت ترکمنستان وارد مزراع و باغات این استان می شود که این اتفاق بعد از عملیات مبارزه استان صورت می‌گیرد و این موضوع نیز مشکلات این استان را دو چندان کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha