• جمعه / ۲۲ فروردین ۱۳۹۳ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 93012207278
  • خبرنگار : 71453

لاوروف: مشروعیت‌بخشی به دولت اوکراین را خاتمه دهید

لاوروف: مشروعیت‌بخشی به دولت اوکراین را خاتمه دهید

وزیر امور خارجه روسیه گفت که با صرف‌ نظر کردن از مشروعیت بخشیدن به دولت جدید کی‌یف، امکان خنثی کردن بحران اوکراین وجود دارد.

وزیر امور خارجه روسیه گفت که با صرف‌ نظر کردن از مشروعیت بخشیدن به دولت جدید کی‌یف، امکان خنثی کردن بحران اوکراین وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری نووستی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در نشستی خبری در مسکو اظهار کرد: بر این باوریم که می‌توان به تشدید بحران اوکراین خاتمه داد. برای این کار می‌بایست به پیگیری مشروعیت بخشیدن به دولت جدید کی‌یف بدون گفت‌وگو با تمامی نیروهای سیاسی و منطقه‌ای اوکراین پایان داد.

وی همچنین اعلام کرد که ثبات اروپا به خاطر تحریک احساسات ضد روسی در خطر است. لاوروف اظهار کرد: ثبات اروپا به دلیل تحریک احساسات ضد روسی برای افزایش نژادپرستی و بیگانه‌هراسی در بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا در تهدید است.

به گفته وی، "اتفاقات اوکراین دلیل نیست، ولی تبعات اقدامات شرکای غربی ماست که این بار از حد مجاز" عبور کرده‌اند.

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: اگر وضعیت را در مجموع بررسی کنیم، بحران اوکراین نتیجه اتفاقاتی است که باعث به وجود آمدن دنیایی چند محوری شده است؛ یک روندی در مقیاس بسیار بزرگ که امکان ندارد با استفاده از طرح‌های قدیمی و سیاست‌های سنتی بتوان آن را حل کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین تاکید کرد که مسکو به دنبال الحاق مناطق بیشتری از اوکراین به خاک این کشور نیست.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که آرسنی یاتسنیوک، نخست‌وزیر اوکراین که توسط پارلمان این کشور منصوب شده است، امروز (جمعه) از شهرهای دونتسک و دنیپروپتروسک، واقع جنوب شرقی این کشور بازدید کرد.

وی در دیدار با روسای نهادهای اجرایی منطقه‌ای،‌ شهرداران، روسای نهادهای امنیتی و نمایندگان بنگاه‌های صنعتی شهرهای دونتسک، لوهانسک، خارکف، دنیپروپتروسک و زاپوریزازا در خصوص شرایط این مناطق، تمرکززدایی قدرت و پیش‌نویس قانون اساسی جدید اوکراین بحث و گفت‌وگو کرد.

این مقام اوکراینی در جمع رهبران مناطق مختلف گفت که وی به اعطای اختیارات بیشتر به رهبران منطقه‌ای متعهد است. با این حال وی جزئیات بیشتری را مطرح نکرد. نمایندگان معترضان در میان این افراد نبودند.

در همین حال، قانون اساسی جدید کریمه امروز (جمعه) به اتفاق آرای نمایندگان پارلمان این شبه جزیره تصویب شد.

همچنین رئیس پارلمان کریمه روز پنج‌شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی پیش‌بینی کرد که انتخابات پارلمانی زودهنگام در شبه جزیره کریمه در سپتامبر برگزار شود. وی خاطر نشان کرد که تلاش‌های بسیاری برای برگزاری این انتخابات صورت می‌گیرد.

از سوی دیگر، آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو امروز در سخنانی عنوان داشت: هیچ کس نمی‌تواند تصمیم فدرالی کردن اوکراین را اتخاذ کند و اتخاذ این تصمیم، تنها حق کی‌یف است.

وی با بیان اینکه غرب خواهان "یک جنگ سرد جدید" با روسیه نیست، اظهار کرد که مسکو به دلیل سیاست‌های خود در اوکراین، دچار یک "انزوای سیاسی عمیق" خواهد شد. دبیرکل ناتو از روسیه خواست تا نیروهای خود را از مرزها خارج و مذاکرات سیاسی با کی‌یف را آغاز کند.

در همین حال، «درک چالت»، معاون وزیر دفاع آمریکا اظهار کرد: ارسال سلاح به اوکراین از اولویت‌های پنتاگون نیست. کی‌یف فقط درخواست کمک موادغذایی و پزشکی برای نظامیان خود داشته است و ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین در اولویت‌های پنتاگون وجود ندارد.

این مقام آمریکایی در جمع سناتورهای کشورش گفت: الزامات ضروری که اوکراینی‌ها از ما خواستند اساسا کمک‌های بشردوستانه از قبیل موادغذایی و دارو است.

در حالی که روسیه اعلام کرده است که ناتو در حال ساخت یک ناوگان جنگی در منطقه است، یک ناوشکن آمریکایی مجهز به سیستم دفاع موشکی آگیس، از تنگه بسفر عبور کرده و وارد دریای سیاه شده است.

پیش از این وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود که ماموریت ناوشکن USS Donald Cook "حفاظت از هم‌پیمانان ناتو و شرکای دریای سیاه" در پی بحران اوکراین است.

کلنل استیون وارن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: این اقدام نشانگر تعهد ما به هم‌پیمانانمان برای تقویت امنیت، آمادگی و توانمندی‌هاست، اما منابع نیروی نظامی روسیه بر این باورند که این اقدام بخشی از تقویت نیروی دریایی سیستماتیک است.

در ادامه تحولات اوکراین، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با متهم کردن روسیه به استفاده از منابع انرژی گسترده‌اش برای تحت فشار قرار دادن این کشور، اعلام کرد که اوباما و مرکل به دنبال افزایش تحریم‌های روسیه به منظور اعمال فشار بیشتر بر این کشور هستند.

جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان متوجه نیاز به آمریکا، اتحادیه اروپا و سایر شرکای جهانی شد تا با تحریم اعمال‌های جدید علیه روسیه، فشار بر مسکو را افزایش دهند.

در ادامه فشارهای جهانی بر روسیه به دلیل الحاق کریمه، مجمع عالی شورای اروپا، عضویت روسیه را در این نهاد به حالت تعلیق درآورد و مسکو نیز تهدید کرد که از سازمان حقوق بشر خارج خواهد شد.

مجمع عالی شورای اروپا الحاق کریمه به روسیه و حضور نیروهای نظامی روس در قلمرو اوکراین را محکوم کرد.

این قطعنامه با 145 رای مثبت، 21 رای منفی و 22 رای ممتنع پس از سه ساعت مناظره در استراسبورگ تصویب شد. اعضای هیات روسیه پیش از رای‌گیری از اتاق رای‌گیری خارج شدند.

در همین حال، دادستان کل روسیه در سخنانی تاکید کرد: هیچ مبنای قانونی‌ای برای تحویل دادن ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری مشروع اوکراین به مسوولان کنونی در کی‌یف وجود ندارد.

این مقام روسی خاطرنشان کرد: یانوکوویچ دست به هیچ جنایتی نزده و همچنان رئیس‌جمهوری قانونی کشورش است.

با این وجود انگلیس، لهستان و سوئد اعلام کردند که بازگرداندن اعتماد در برتری حقوق در اوکراین برای ثبات این کشور بسیار حیاتی است و با هدف تقویت نیروهای امنیتی در اوکراین، این سه کشور از اتحادیه اروپا خواستند تا ماموران پلیس را به این کشور بفرستند.

این سه کشور به اتحادیه اروپا پیشنهاد دادند تا برای تقویت نیروهای امنیتی و نظام دادگستری اوکراین، یک تیم عملیاتی به این کشور ارسال کند. این ماموریت ممکن است از ژوئن 2014 در کی‌یف و دیگر شهرهای اوکراین آغاز شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha