وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مردم را به اهدای یارانه خود برای توسعه اشتغال، ارتقای سلامت و محرومیت زدایی خواند و گفت: باید منادی گفتمان دفاع از محرومان باشیم.
به گزارش ایسنا، علی ربیعی افزود: ترجیح می دهم به جای بکار بردن کلمه انصراف از دریافت یارانه از کلمه "اهدا "استفاده کنم. چنانچه که آنها از گرفتن یارانه میگذرند برای منافع ملی از منافع شخصی می گذرند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: طرح هدفمندی یارانهها یک بسته سیاستی است و مردم نباید تصور کنند هدفمندی یارانه فقط افزایش قیمتهای حاملهای سوخت است و اگر این وجوه برای مردم تشریح شود آنها آمادگی بیشتری را برای همراهی پیدا خواهند کرد.
وی افزود: نکته دیگر در اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها اختصاص منابع حاصله از هدفمندی به مصارف خاص است. اما این بار برای مصارف خاص هدف گذاری شده است و منابع با قانون گرایی و انضباط مالی دولت صرف اهدافی نظیر ارتقای سطح سلامت و کاهش سهم مردم در هزینههای درمانی خواهد شد.
او یادآور شد: این نکته مهم است، آنان که برای کوتاه مدت از منفعت شخصی خود میگذرند و یارانه اشان را اهداء می کنند منفعت دراز مدت کسب می کنند. چرا که گذشتن از دریافت یارانه انصراف نیست و سرمایه گذاری است؛ سرمایه گذاری برای بهتر شدن بهداشت، اشتغال و آینده فرزندانمان است و اگر از منافع کوتاه مدت شخصی نگذریم، زیان های بزرگی را متحمل خواهیم شد. به همین جهت است که می گویم گذشتن از نفع کوتاه مدت و سرمایه گذاری برای نفع درازمدت به نفع همه است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در مرحله اول سالانه 42 هزار میلیارد تومان یارانه توزیع شده است یادآور شد: این منابع با توزیع همگانی در واقع غیرهدفمند توزیع شد و اگر می شد این پول هدفمندتر صرف هزینههای اشتغال و درمان و توانمندسازی خانواده شود بسیاری از افراد جامعه از چرخه فقر و محرومیت رهایی می یافتند.
ربیعی که در جمع مدیران کمیته امداد سخن می گفت افزود: یکی از اهداف طرح هدفمندی، هدفمند عمل کردن است یعنی اینکه باید یارانه به افراد هدف مشخص برسد.
وی با اشاره به تجربه برخی کشورها در توزیع یارانه افزود: در برزیل مشاهده کردم که دولت فقط به 15 درصد از مردم جامعه یارانه می دهد. یعنی هدفمند عمل می کند و می داند چه کسانی بیشتر استحقاق حمایت دارند.
وی تاکید کرد: یکی از موارد آسیب پذیری فقدان امنیت غذایی است که دولت برای تامین امنیت غذایی جامعه طرح و برنامه دارد و
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: امکان ادامه مسیر اجرای طرح هدفمندی یارانه ها به شیوه کنونی به هیچ عنوان میسر نیست و نمی تواند به گروههای آسیب پذیر کمک کند و باید این منابع حاصله از هدفمندی به دقت طرح محرومیت زدایی توسعه اشتغال و سلامت شود.
ربیعی کمیته امداد را یک نهاد مهم برای کمک به توانمند سازی خانوادهها عنوان کرد و گفت: یکی از وظایف اصلی ما در جامعه باید این باشد که اجازه ندهیم گفتمان دفاع از محرومان فراموش شود و از این رو بود که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری همواره در گفت وگوهای خود با جامعه به رسیدگی به محرومان تاکید دارند و ما نباید اجازه بدهیم که صدای توجه به محرومیت کم شود و باید منادی گفتمان دفاع از محرومان باشیم.
وی به تجربه کشورهای توسعه یافته در فرآیند توسعه اقتصادی اشاره کرد و یادآور شد: امروزه این گونه کشورها نیز به بحث رفاه و عدالت و نهاد سازی برای تامین رفاه مردم باز گشتهاند، چراکه فقر و استضعاف و ناتوانی یک امر ذاتی نیست بلکه آنچه که رخ می دهد ناشی از الگوهای برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی است.
ربیعی یادآور شد: رویکرد برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی باید به گونه ای باشد که به کاهش محرومیت منجر شود و ما در بحث هدفمندی به این سمت حرکت می کنیم و تلاش می کنیم برنامه ریزی به سمت محرومیت زدایی و توانمند سازی حرکت کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد و ترویج روحیه خیر جمعی به کمک نهادهای قوی مردمی را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: دولت به تنهایی قادر به رفع همه مشکلات نیست. بلکه ما باید نهادهای قوی ایجاد کنیم تا روحیه خیر جمعی در جامعه گسترش یابد و در این رهگذر باید از سنتهای اسلامی و ایرانی بهره گرفت.
انتهای پیام
نظرات