یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: رهبر انقلاب بعد از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی، با نامگذاری امسال مسیر ذهن جامعه و راه کشور را روشن کردند تا در این زمینه گامهای بلندی برداشته شود و حماسه اقتصادی که باید سال گذشته تحقق مییافت، در سال 93 اتفاق بیفتد.
محمدجواد آرینمنش در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اینکه "نامگذاری هر سال نقش راهی است از سوی رهبر معظم انقلاب است که برای مردم و مسئولان مشخص میشود"، اظهار کرد: نامگذاریهای هر سال بیانگر اولویتهای کشور در آن سال محسوب میشود.
وی با بیان اینکه "شرایط کنونی کشور به لحاظ اقتصادی و فرهنگی و رسیدگی به مشکلات موجود در این دو حوزه جزو اولویتهای کشور محسوب میشود و رهبر انقلاب اذهان مردم و مسئولان را متوجه این دو مسأله کردهاند"، افزود: رهبر انقلاب سه عامل مهم را که جزو ارکان اصلی اقتدار کشور محسوب میشوند، مورد تاکید قرار دادند که این سه عامل عبارتند از علم، اقتصاد و فرهنگ.
این نماینده پیشین مجلس با اشاره به رشد علمی کشور در سالهای گذشته گفت: امروز در منطقه جزو پیشگامان علمی محسوب میشویم و میتوانیم بگوییم به لحاظ پیشرفت علمی در منطقه از جایگاه برتری برخوردار هستیم و طی سالهای گذشته نیز شاهد دستیابی کشور به فناوریهای نوین، دانش شبیهسازی، هستهای و دستیابی به پیشرفتهای در حوزه نانوتکنولوژی و پزشکی بودهایم که این پیشرفتها قابل ملاحظه بوده و در حال تداوم است.
آرینمنش با بیان اینکه "در حوزه اقتصاد و فرهنگ کشورمان از عقبماندگیهای جدی رنج میبرد"، خاطرنشان کرد: بویژه در حوزه اقتصادی عقبماندگی جدی از اهداف چشمانداز و برنامه پنج ساله داریم که با ما را با چالشهای جدی در عرصه اقتصادی مواجه میکند. عدم توجه به بهرهوری، عدم رقابتپذیری در عرصه اقتصاد، ضعف جدی در زمینه صادرات، ناکارآمدی مناطق آزاد، آمار بالای بیکاران تحصیلکرده، تورم ساختاری، رکود اقتصادی و وابستگی کشور به درآمد نفتی از جمله چالشهای جدی در حوزه اقتصاد است.
وی با بیان اینکه "رشد اقتصادی کشور بر اساس برنامه پنجم، هشت درصد پیشبینی شده بود"، گفت: در سال گذشته رشد اقتصادی کشور منفی بود و امسال هم اگر تلاش کنیم، به صفر میرسد که این موضوع نشاندهنده عقبماندگی رشد اقتصادی کشور است و شاهد جهش قابل ملاحظهای در حوزه اقتصاد و فرهنگ باشیم.
آرینمنش با اشاره به اینکه "رشد کشور در زمینههای اجتماعی و اقتصادی بدون توجه به مسأله فرهنگ، ابتر و ناقص است"، تصریح کرد: از نگاه رهبری فرهنگ زیربنای توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب میشود؛ در نتیجه توجه به فرهنگ یک ضرورت امکانناپذیر است و رهبر انقلاب در گام اول توجه به فرهنگ را مورد توجه قرار داده چون بدون توجه به فرهنگ در ابعاد گوناگون از جمله فرهنگ جهادی، کارآفرینی، اشتغال و غیره به اهداف خود در حوزه اقتصاد را دست نخواهیم یافت.
این فعال سیاسی با بیان اینکه "فرهنگ و اقتصاد دو رکن اساسی کشور هستند"، افزود: رهبر انقلاب در پیام نوروزی توجه جامعه را به دو مسأله فرهنگ و اقتصاد جلب کردند و در تبیین علل گزینش شعار سال به نکاتی از جمله ضرورت افزایش اقتدار ملی، ارکان اصلی اقتدار ملی و ویژگیهای اقتصاد مقاومتی و البته الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کردند.
انتهای پیام
نظرات