رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی واردات درحد مورد نیاز و نحوه صحیح الگوی مصرف را از عواملی عنوان کرد که میتواند در کاهش واردات به ویژه محصول برنج موثر باشد.
عباس رجایی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با انتقاد از این که الگوی مصرف در کشور ما کاملا خوب نیست، گفت: اگر الگوی مصرف الگوی خوبی شود قطعا تمام نیازها برطرف میگردد .
وی افزود: آنچه که در شرایط فعلی وجود دارد این است که حداکثر نیاز کشور به برنج حدودا 700 تا 800 هزار تن میشود که متاسفانه بیش از یک میلیون و 500 هزار تن ما در این محصول واردات به کشور داریم.
رئیس کمیسیون کشاروزی مجلس خاطر نشان کرد: متاسفانه این موضوع خلاف صریح قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی است که در زمان برداشت محصول واردات انجام میشود.
وی با بیان این که واردات به ویژه در حوزهی برنج مربوط به وزارت جهاد کشاورزی است، اظهار کرد: واردات در این حوزه به حوزهی وزارت جهاد کشاورزی ارتباط پیدا میکند لذا انتظار میرود که این مشکل را در آینده نداشته باشیم.
رجایی یاد آور شد: در گذشته واردات این حوزه به وزارت صنعت ، معدن و تجارت ارتباط پیدا میکرد و به عنوان یک مساله بغرنج در کشور بود. لذا از هم اکنون مسئولیت واردات برنج در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است.
رجایی با انتقاد از این که کشوری مثل ایران خود تولید کنندهی برنج است اما برنج وارداتی در کشور دارد گفت: دو راهکار میتواند در این زمینه اتخاذ شود نخست این که اگر میخواهیم واردات انجام دهیم در حد مورد نیاز باشد و با کیفیت هم محصولات وارد کشور شوند. ضمن این که در شان مردم ما نیست که از محصولات بیکیفیت استفاده کنند.
وی افزود: همچنین اگر مردم الگوی مصرف را رعایت کنند و مصرف برنج کاهش یابد نتیجه این میشود که ما میتوانیم از واردات برنج بینیاز شویم.
وی در پایان تاکید کرد: بنابراین از ابتدای سال 93 مسئولیت مستقیم در ارتباط با همه موضوعات برنج در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است و این وزارتخانه مسئولیت دارد.
انتهای پیام
نظرات