ایالات متحده از نزدیک در حال نظارت بر بحران اوکراین پیش از برگزاری رفراندوم در شبه جزیره کریمه برای پیوستن این منطقه به روسیه است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری شینهوا، در جریان دو هفته استقرار نیروهای روسی در شبه جزیره کریمه میان مسکو و واشنگتن تنش به وجود آمده است چرا که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه میگوید این اقدام در استقرار نیروهای این کشور در شبه جزیره خودمختار کریمه به منظور حفاظت از بیش از یک میلیون تبعه روس در این منطقه است.
اوایل هفته جاری کاخ سفید به این مساله اشاره کرد که مسکو باید از گروه اقتصادی هشت کشور قدرتمند جهان موسوم به گروه هشت بیرون بیاید و این اقدام اعتراضی است به استقرار نیروهای روس در منطقه کریمه.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که امیدوار است بحران اوکراین و منطقه کریمه به صورت دیپلماتیک حل و فصل شود و افزود: اروپا و ایالات متحده در این باره موضعی متحد دارند و پیامشان حفظ یکپارچگی اوکراین و عدم دخالت نیروهای خارجی به ویژه روسیه در منطقه است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز جمعه پس از مذاکرات چندین ساعته در لندن با جان کری، همتای آمریکاییاش به این مساله اشاره کرد که مسکو هیچ برنامهای برای حمله به کریمه ندارد. اما آمریکا طی چند هفته اخیر روسیه را به اعمال تحریم تهدید کرده است.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: تیم امنیت ملی اوباما روز شنبه پس از درخواستی برای یافتن یک راه حل دیپلماتیک به منظور پایان دادن به بحران موجود در اوکراین و شبه جزیره کریمه درباره بحران در منطقه جلسهای تشکیل داد.
جان کری نیز در بازگشت از لندن و برگزاری جلسهای با همتای روس خود با چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا در کاخ سفید به گفتوگو نشست اما اوباما در این نشست حضور نداشت و تنها درباره تحولات موجود در منطقه مطلع شد.
کریمه قرار است امروز (یکشنبه) رفراندومی را برای تصمیم گیری درباره پیوستن به روسیه برگزار کند؛ اقدامی که باعث تنشهای بیشتر میان روسیه، دولت کییف و آمریکا میشود.
مایک ترنر، نماینده جمهوری خواه از ایالت اوهایو آمریکا که ریاست هیات آمریکایی در مجمع پارلمانی ناتو را برعهده دارد، گفت: این اقدام جدید روسیه یک نقض آشکار در یکپارچگی اوکراین است و کاملا نشان میدهد که مسکو یک کشور تهاجمی است.
واشنگتن نیز اعلام کرده که آماده است تا از روز دوشنبه به اعمال منع صدور ویزا و مسدود کردن حسابهای بانکی مقامهای روس و اوکراینی بپردازد. در صورتی که این رفراندوم برگزار شود و شبه جزیره خودمختار کریمه به روسیه ملحق گردد.
جو بایدن، معاون اوباما نیز روز دوشنبه قرار است برای شرکت در نشستی با حضور متحدان آمریکا در ناتو (لهستان و لیتوانی) به ویلنیوس پایتخت لیتوانی برود و با روسای جمهور سه کشور حوزه بالتیک، لیتوانی، استونی و لتونی دیدار کند.
روز شنبه همچنین یک گروه موسوم به سایبر برکات وبسایتهای ناتو را هک کردند و علت آن موضع این ائتلاف در قبال شبه جزیره کریمه اعلام شده است. وبسایتهای ناتو در استونی نیز از جانب این گروه هکر هک شده است.
سخنگوی ائتلاف ناتو در بیانیهای اعلام کرد که این وبسایتها با حمله سایبری این گروه هک شدند و از کار افتادند و کارشناسان ناتو در حال از سرگیری فعالیت آنها هستند. البته این اقدام از جانب این هکرها باعث لغو فعالیتهای عملی نشده است.
هکرهای روسی در سال 2007 و در جریان مناقشه بر سر یادبود جنگ و در سال 2008 علیه درگیری در گرجستان با نیروهای روس سرویسهای اینترنتی و وبسایتهای استونی را هک کردند اما مسکو این چنین حملات را رد کرده و میگوید این اقدامات از جانب افراد مستقل صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات