فرستاده مستعفی سازمان ملل به سوریه ضمن تاکید بر لزوم حل مسالمتآمیز بحران این کشور گفت: قطر، عربستان و ترکیه همواره از مخالفان سوریه حمایت مالی و تسلیحاتی به عمل آوردهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل و فرستاده مستعفی این سازمان به سوریه در گفتگو با روزنامه "دی پرسه" اتریش تاکید کرد: برخی کشورهای منطقه و غرب به خاطر اختلافات خود با نظام سوریه یا ایران، روسیه و چین با مسائل شش گانهای که در طرح من برای حل بحران سوریه آمده بود، مخالفت کردند.
عنان ضمن تاکید بر لزوم حل مسالمتآمیز بحران سوریه مخالفت خود را با هرگونه مداخله نظامی به بهانه حل بحران این کشور اعلام کرد.
وی ادامه داد: در آغاز ماموریتم دولت سوریه با آتشبس برای مدتی معین توافق کرد اما طرفهای دیگر با این اقدام مخالفت کردند. شورای امنیت از اختلافات زیادی در تفاهم بر سر برخی مسائل رنج میبرد. مخالفت واشنگتن و غرب با برخی مسائل بیانیه ژنو 1 از یک سو و مخالفت مسکو و پکن با تفسیرها و توضیحات موجود در این بیانیه از سوی دیگر باعث شد بحران سوریه ادامه یابد.
وی تاکید کرد: ایران به عنوان یک بازیگر مهم در منطقه که امکانات زیادی دارد میتواند نقش زیادی در پایان دادن به این بحران داشته باشد، برای همین باید بخشی از راه حل این بحران باشد. این چیزی است که عربستان به عنوان دشمن ایران با آن مخالف است.
وی ضمن تاکید بر لزوم مشارکت برخی کشورهای منطقهای در پایان دادن به حمایت از گروههای تروریستی در سوریه، تاکید کرد: با توجه به موقعیت ژئوپولتیک سوریه، اوضاع در این کشور با اوضاع لیبی و سایر کشورها متفاوت است. همین موقعیت باعث شد باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا به فکر اتخاذ اقدام نظامی علیه سوریه بیفتد.
عنان خاطرنشان کرد: من پیشتر به همگان اعلام کردم که هیچ راه حل نظامی برای پایان دادن به درگیریها در سوریه وجود ندارد اما در شورای امنیت در خصوص پیشنهاداتم توافق حاصل نشد برای همین مجبور شدم از ماموریتم به عنوان فرستاده سازمان ملل به سوریه استعفا دهم.
وی در خصوص حضور نیروهای سازمان ملل در بلندیهای اشغالی جولان با ابراز تاسف نسبت به خروج نیروهای اتریش از این منطقه، گفت: برخی کشورهای غربی بیشتر نیروهای خود را از این منطقه خارج کردهاند و این نشاندهنده عدم تمایل این کشورها برای حل بحران سوریه است. جامعه جهانی باید قدرتهای منطقهای را نیز به مذاکرات وارد کند. ایران، عربستان، ترکیه و احتمالا مصر تاثیر مستقیمی بر مبارزات سوریه و منطقه دارند.
دبیرکل پیشین سازمان ملل در ادامه به گفتگوهای خود با بشار اسد اشاره کرده و گفت: اسد این حقیقت را یادآور میشد که در حال مبارزه با تروریستها و افراطیهایی است که دیگر کشورها از آنها برای بیثبات کردن سوریه حمایت مالی میکنند. او میدانست که درگیری در سوریه میتواند کل خاورمیانه را به آتش بکشد اما در ابتدا فکر میکرد که میتواند اوضاع را تحت کنترل بگیرد.
کوفی عنان با رد توجیهات روسیه برای مداخله در شبه جزیره کریمه گفت که احترام به یکپارچگی ارضی اوکراین ضروری بوده و اساس ایجاد آیندهای صلحآمیز برای مردم این کشور است.
عنان همچنین عنوان کرد که برای پایان دادن به بحران اوکراین همه طرفهای درگیر باید برای حل مسالمتآمیز اختلافات خود گفتگو کرده و از به کارگیری زور خودداری کنند.
وی در خصوص معمر قذافی و صدام، دیکتاتورهای سابق لیبی و عراق و همچنین دیدارهایی که با آنها داشته گفت: چنین افرادی ممکن است گاهی اوقات شما را فریب دهند. شما هم باید آرام باشید و برای بحث کردن دلیل بیاورید و در عین حال میدانید که آنها تواناییهای شیطان را دارند. اما گاهی اوقات باید با شیطان دست دهید تا جان بسیاری را نجات دهید.
انتهای پیام
نظرات