صدراعظم آلمان برگزاری همهپرسی در کریمه را غیرقانونی خواند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در گفتوگوی تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برنامه پارلمان شبهجزیره کریمه را مبنی بر اجرای همهپرسی برای جدایی از اوکراین غیرقانونی خواند و به آن انتقاد کرد.
اشتفان زایبرت، سخنگوی دولت آلمان اعلام کرد که مرکل در گفتوگوی تلفنی با پوتین مراتب تأسف خود را درباره نبود ارتباط و به وجود نیامدن گروهی جهانی برای حل بحران اوکراین ابراز کرد.
کاخ کرملین نیز اعلام کرد که پوتین در این گفتوگو از مواضع پارلمان کریمه برای برگزاری انتخابات دفاع کرده است.
پوتین در گفتوگوی تلفنی با مرکل گفته است که رهبری قانونی در کریمه طبق موازین بینالمللی عمل کرده و حق دارد از حقوق مردم این شبهجزیره دفاع کند.
خبر برگزاری همهپرسی در شبهجزیره کریمه سبب شده است که هزاران تن از هواداران روسیه در اوکراین در جنوب و شرق این کشور نیز خواستار جدایی از این کشور شوند.
رسانههای محلی درباره این تظاهرات و شرکتکنندگان روسی آن گزارش دادند که بسیاری از شهروندان روسیه با اتوبوسهایی برای شرکت در حمله به سازمانهای دولتی از مرز گذشته و خود را به این ایالت رسانده بودند.
خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد حدود ۱۵۰۰ تن نیز در تظاهراتی در شهر صنعتی دونتسک، زادگاه ویکتور یانووکویچ، رئیسجمهوری مخلوع اوکراین شرکت کردند و خواستار جدایی از اوکراین شدند.
در شهر اودسه نیز چندهزار تن در تظاهراتی خواستار اختیارات بیشتر دولتهای محلی و برگزاری رفراندومی درباره سیاست خارجی اوکراین شدند.
هواداران دولت جدید اوکراین هم در تظاهراتی در شهر خارکف، دومین شهر بزرگ اوکراین، خواستار اتحاد و یکپارچگی این کشور شدند. خبرگزاری آلمان گزارش داد که حدود ۱۰ هزار تن در این تظاهرات شرکت کردند. بسیاری از تظاهرکنندگان پرچمهای بزرگ اوکراین را در دست داشتند.
دولت روسیه یک هفته قبل از برگزاری انتخابات در شبهجزیره کریمه اعلام کرد در نظر دارد به این شبهجزیره کمکهای مالی فراوانی کند.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، پاول دوروچین، رئیس کمیسیون اقتصادی پارلمان روسیه اعلام کرد کشورش در نظر دارد 1.1 میلیارد دلار برای طرحهای زیربنایی در شبهجزیره کریمه سرمایهگذاری کند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه یک هفته پیش از پارلمان این کشور اجازه ورود نظامی به کریمه را دریافت کرد. در این راستا این کشور پایگاه نظامی خود را در کریمه به شدت تقویت کرده است.
از سوی دیگر، گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان به شدت به سیاست اتحادیه اروپا در قبال اوکراین انتقاد کرد.
به گزارش دویچه وله، شرودر گفت، اتحادیه اروپا نتوانسته است شرایط موجود در این منطقه را به درستی ارزیابی کند. صدراعظم پیشین آلمان همچنین اتحادیه اروپا را عاملی در به وجود آمدن بحران اوکراین دانست.
گرهارد شرودر در هامبورگ در این باره گفت، رهبری کمیسیون اتحادیه اروپا "کمترین اطلاعی" از شرایط ویژه اوکراین ندارد و نمیداند که "نباید با چنین کشوری این چنین برخورد کرد."
شرودر گفت، اولین خطای اتحادیه اروپا این بود که اوکراین را مجبور کرد میان اتحادیه اروپا و روسیه یکی را انتخاب کند. اوکراین باید اجازه میداشت در هر دوبخش ارتباطات خود را تنظیم کند.
انتهای پیام
نظرات