• شنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۸:۲۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 92121710639
  • خبرنگار : 71477

پایان بدون درگیری رویارویی در پایگاه نظامی کریمه

پایان بدون درگیری رویارویی در پایگاه نظامی کریمه

بنا بر گزارش‌ها، نیروهای نظامی بدون نشان که پیش‌تر وارد یک پایگاه نظامی در حوالی شهر سواستوپول در شبه جزیره کریمه شده‌ بودند، بدون درگیری با نیروهای ارتش اوکراین این پایگاه را ترک کردند.

بنا بر گزارش‌ها، نیروهای نظامی بدون نشان که پیش‌تر وارد یک پایگاه نظامی در حوالی شهر سواستوپول در شبه جزیره کریمه شده‌ بودند، بدون درگیری با نیروهای ارتش اوکراین این پایگاه را ترک کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) عصر روز جمعه ابتدا گزارش شد نیروهای نظامی که نشان مشخصی بر روی یونیفورم خود ندارند اما گمان می‌رود متعلق به ارتش روسیه باشند، وارد یک پایگاه نظامی در حوالی شهر سواستوپول در شبه جزیره کریمه شده‌اند که در کنترل نیروهای ارتش اوکراین است.

به گزارش بی‌بی‌سی دو کامیونت ارتش روسیه در حالی که سربازان مسلح آن را همراهی می‌کنند در مقابل این پادگان نظامی تردد می‌کردند.

سربازان یونیفورم‌های ارتش روسیه را بر تن داشته‌اند اما هیچ نشان رسمی نظامی بر تن یا کلاه خود ندارند.

گزارشگران می‌گویند هیچ نشانه‌ای مبنی بر تصرف این پایگاه نظامی توسط نیروهای حامی روسیه وجود ندارد و هیچ تیراندازی یا درگیری هم میان این سربازان و سربازان اوکراینی مشاهده نشده است.

نیروهای مسلحی که گفته می‌شود به ارتش روسیه تعلق دارند، مدتی بعد از سقوط دولت ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری مخلوع اوکراین، وارد منطقه خودمختار کریمه شدند و طی روزهای گذشته راههای منتهی به پایگاه‌های نظامی ارتش اوکراین را مسدود کرده بودند.

خبرگزاری اینترفکس اوکراین هم عصر روز جمعه به نقل یکی از مقام‌های وزارت دفاع اوکراین گزارش کرد که دو کامیونت روسی از نوع کاماز پس از شکستن دروازه ورودی پایگاه موشکی آ-۲۳۵۵ وارد آن شده‌اند و در پی آن حدود ۱۰۰ سرباز اوکراینی داخل پایگاه در ساختمان اصلی پایگاه موضع گرفتند تا فرماندهان دو نیرو با یکدیگر مذاکره کنند.

به گزارش بی‌بی‌سی در بیرون این پایگاه دو کامیونت ارتش روسی و چندین سرباز بدون نشان مستقر شده‌اند و تعداد زیادی از تظاهرکنندگان خشمگین هوادار روسیه هم در بیرون پایگاه حضور دارند.

گزارش شده دو خبرنگار حاضر در این منطقه که قصد عکس‌برداری داشتند به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفته‌اند.

این واقعه تنها ساعاتی پس از آن روی داد که روسای پارلمان‌های روسیه اعلام کردند از همه پرسی کریمه چنانچه به الحاق این منطقه خودمختار به روسیه بیانجامد، حمایت خواهند کرد.

پارلمان محلی شبه جزیره کریمه، روز پنجشنبه اعلام کرد رفراندومی برای پیوستن به خاک روسیه در روز شانزدهم مارس برگزار می‌کند؛ تصمیمی که با واکنش تند دولت موقت اوکراین و کشورهای غربی روبرو شد.

هم‌چنین علاوه بر محکومیت این تصمیم از سوی سران کشورهای غربی، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در تماسی تلفنی درباره بحران اوکراین گفت‌وگو کردند.

اوباما در این تماس تلفنی که یک ساعت طول کشید، حضور نیروهای نظامی روسیه در کریمه و طرح همه‌پرسی برای الحاق این شبه جزیره به روسیه را نقض حاکمیت ملی اوکراین و یکپارچگی جغرافیایی این کشور دانست و بر راه حل دیپلماتیک در این باره تاکید کرد.

در سوی دیگر، ولادیمیر پوتین با تاکید بر "غیرقانونی بودن" دولت موقت روی کار آمده در اوکراین، به اوباما گفت که روابط روسیه و آمریکا نباید تحت تاثیر بحران اوکراین قرار گیرد.

سخنگوی رئیس جمهوری روسیه هم گفت که با وجود اختلاف جدی میان غرب و روسیه بر سر اوکراین، روسیه امیدوار است که این بحران شرق و غرب را به دوران جنگ سرد بازنگرداند.

در همین حال، روز جمعه پنتاگون گزارش کرد چاک هاگل، وزیر دفاع آمریکا در گفتگویی ۲۰ دقیقه‌ای با همتای اوکراینی خود پیرامون تحولات در کی‌یف و کریمه سخن گفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha