مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی با بیان اینکه دور جدید انتشار اوراق مشارکت بانک مرکزی به صورت الکترونیکی انجام میشود از راهاندازی سامانه سپاس و یا کیف پول الکترونیکی تا پایان نیمه اول سال 93 خبر داد.
به گزارش خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ناصر حکیمی در یک نشست خبری تعداد تراکنشهای انجام شده در شاپرک را 39 الی 44 میلیون و تعداد تراکنشهای شبکه شتاب را 37 الی 42 میلیون عنوان و اظهار کرد:از ابتدای اسفند سقف تراکنش های موفق در شاپرک 99.5درصد و در مرکز شتاب 98.2 درصد بوده است که نسبت به سطح کیفی استاندارد که حدود 95 درصد است رقم مناسبی است.
به گفته مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی در ادامه با اشاره به این که ساعات 10 صبح تا 12ظهر و 4 بعدازظهر تا 8 شب پیک تراکنشها و تقاضای مردم است و بانکها باید در این ساعت کیفیت خدمات خود را ارتقا دهند، گفت: در بهمن ماه و اوایل اسفند سامانه اوراق مشارکت به صورت الکترونیکی راه اندازی شد اما سری اول اوراق بانک مرکزی در سال جاری به صورت کاغذی منتشر شد.
وی افزود: پس ازهماهنگی های صورت گرفته با بخش اعتباری بانک مرکزی سایر اوراق مشارکت این بانک تا پایان سال جاری و یا اوایل سال آینده به صورت الکترونیکی منتشر میشود و در ازای خرید اوراق به افراد گواهی اوراق الکترونیکی داده میشود.
به گفته مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی، در این سیستم پرداخت سود و اصل در سررسید به صورت خودکار به آخرین مالک داده می شود و همچنین فرد نیازی به نگهداری اوراق نخواهد داشت و کلیه اسناد به صورت الکترونیکی خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای آزمایشی چکاوک از بهمن ماه سال جاری در 10 بانک اظهار کرد:تلاش بر این است که تعداد این بانکها تا اواخر سال افزایش یابد تا طی سه ماه اول سال 93 چکاوک در کلیه بانکها عملیاتی شود.
وی با اشاره به اینکه طی دو الی سه ماه استاندارد شدن سایز و چک را خواهیم داشت، گفت: رمزی بر روی چک درج میشود که این امکان را به فرد میدهد که استعلام کند آیا صادرکننده چک طی 24 ساعت یا 48 ساعت قبل چک برگشتی داشته یا خیر.
به گفته مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی، اگرچه این امکان معظل چک برگشتی را حل نمی کند اما تا حدودی می تواند آن را کاهش دهد.
وی همچنین از راه اندازی سامانه سپاس که مربوط به پرداختهای خرد است، خبر داد وگفت: مقررات عمومی سپاس به تایید رسیده و از اوایل سال آینده کلید می خورد و امیدواریم تا پایان نیمه اول سال 93 راه اندازی شود.
حکیمی راه اندازی سامانه سپاس را اقدامی در راستای ایجاد کیف پول الکترونیکی عنوان و خاطرنشان کرد: در پی راه اندازی این سامانه مبادلات خرد مردم روی شبکه اینترنت و یا موبایل از طریق سپاس انجام میشود و در نتیجه مخاطراتی که در استفاده از کارت بانکی در شبکه اینترنت و موبایل برای پرداختهای خرد وجود دارد از بین می رود.
مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی در ادامه برنامه دیگر بانک مرکزی را توسعه ابزارهای همراه در سیستم بانکی کشور عنوان و خاطرنشان کرد: به دنبال توسعه استفاده از ابزارها و گوشیهای هوشمند در شبکه بانکی هستیم که نیازمند آماده سازی زیرساخت است.
حکیمی با بیان اینکه اکنون انتقال کارت به کارت بین بانکی در شبکه موبایل ممنوع است تصریح کرد:دلیل این ممنوعیت ناامن بودن بستر موبایل است و انتقال وجه بین بانکی نیز در شرایط فعلی ریسک دارد اما بعضی بانکها این ریسک را پذیرفته و به مشتریان چنین خدمتی را ارائه می کنند.
مدیر کل فنآوری اطلاعات بانک مرکزی در ادامه درباره پرداخت خسارت به مشتریانی که تراکنش ناموفق دارند افزود: اگر فردی اقدام به انتقال پول در شبکه بانکی از طریق کارت کند اما پول از حساب وی کم شده و به حساب مقصد واریز نشود برای مدتی که تکلیف پول نامعلوم است از بانک خسارت دریافت میشود.
وی گفت:میزان خسارت برای مقدار پولی که برای مدتی تکلیف آن مشخص نیست هزینه ثابت حدود 500 الی هزار تومان و مبلغ پول به ازای پولی است که برای مدتی فرد از آن محروم شده است.
به گفته او، میزان خسارت به وجهی خواهد بود که این شبهه ایجاد نشود که بانکها برای استفاده از پول مردم تراکنش ناموفق دارند و در واقع خسارت بسیار بیشتر از سود بانکی تعیین می شود.
انتهای پیام
نظرات