مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات با اعلام این که توقف عملیات سوآپ نفت خام موجب افزایش هزینههای نگهداری تاسیسات سوآپ نفت خام شده است از برکناری قرارگاه خاتم الانبیا (ص) از دو پروژه نفتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عباس علی جعفری نسب با اشاره به این که مسوولان ارشد وزارت نفت به دنبال از سرگیری عملیات سوآپ نفت خام هستند اعلام کرد: علاوه بر راکد ماندن سرمایهگذاری صورت گرفته در ساخت تاسیسات سوآپ نفت خام و تغییرات ایجاد شده در پالایشگاه تهران و تبریز هزینههای نگهداری تاسیسات مورد نظر دو برابر افزایش یافته است.
وی افزود: برای آن که تاسیسات و خط لوله مورد استفاده برای سوآپ نفت خام فعال باقی بماند هر چند مدت یکبار نفت خام را از جنوب به این خط لوله و تاسیسات تزریق میکنیم.
مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات در مورد امکان عملیات معکوس نفت خام به روسیه هم گفت: این کار محدودیتهایی دارد اما شدنی است.
جعفرینسب با اعلام این که شرکت خط لوله و مخابرات از برنامه پنجم توسعه کشور عقب است گفت: طبق برنامه قرار بود دو خط لوله انتقال فرآورده نفتی آبادان به تهران و خط لوله انتقال نفت خام سبز آب ساخته شود اما با گذشت سه سال از امضا قرارداد پیمانکار طرح موفق به تاسیس سرمایه مورد نیاز برای این دو طرح نشد.
وی با اظهار این که باید در اجرای این دو طرح بازنگری صورت گیرد از برکناری قرارگاه خاتم الانبیا (پیمانکار) از اجرای این طرح خبر داد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات با اشاره به اینکه شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران ظرفیت انتقال 16 میلیون لیتر بنزین یورو 4 پالایشگاه شازند را به انبارهای ذخیرهسازی در تهران داد گفت: البته با توجه به برنامه شرکت ملی پایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران حجم انتقال مشخص میشود.
او در مورد توانایی شرکت خطوط لوله و مخابرات ایران در صورت انتقال بنزین یورو 4 به سایر کلانشهرها هم خاطرنشان کرد: به جز چهار استان شرقی به سایر استانها میتوان از طریق خطوط لوله بنزین یورو 4 منتقل کرد.
جعفرینسب متوسط عمر خطوط انتقال نفت و فرآوردههای نفتی کشور را 35 سال اعلام کرد و گفت: تاکنون 9500 کیلومتر از خطوط لوله مورد نظر هوشمند شده است و برای انجام 6500 کیلومتر باقی مانده در حال انعقاد قراداد با یک پیمانکار روسی هستیم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات با اشاره به اینکه 17 نیروگاه کشور سوخت مایع خود را از طریق خط لوله دریافت میکنند از افزایش 51 درصدی حجم انتقال سوخت مایع به نیروگاهها از طریق خطوط لوله خبر داد و گفت: در حال حاضر 32 درصد سوخت مایع نیروگاهها با خط لوله تامین میشود.
وی هزینه انتقال فرآورده نفتی و نفت خام از طریق خط لوله را 15 درصد هزینه حمل با نفتکش اعلام کرد و افزود: این رقم در مورد انتقال سوخت به نیروگاهها به هشت درصد کاهش مییابد.
جعفرینسب با تاکید بر اینکه انتقال فرآوردههای نفتی و نفت خام از طریق خط لوله ارزانتر سازگار با محیط زیست است گفت: در صورتی انتقال نفت خام و فرآوردههای نفتی از طریق حمل ونقل به 35 هزار تانکر نیاز است.
انتهای پیام
نظرات