سرپرست کاوش قلعه گوری سیمره گفت: فاز سوم این محوطه در ضلع شرقی محوطه قلعه گوری آغاز شده و با کاوش در 5 ترانشه 10 متر در10 متر در حال پیشرفت است.
عطا حسنپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، بیان کرد: محوطه قلعه گوری سیمره که سومین فصل مطالعات باستان شناختی خود را تجربه میکند در 70 کیلومتری جنوب غربی کوهدشت و 23 کیلومتری جنوب غرب بخش کونانی در دهستان زیرتنگ قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بنای قلعه گوری مکانی متعلق به اواخر دوره ساسانی بوده که نتایج قابل توجهی از کاوشهای دو فصل آن به دست آمده است.
سرپرست کاوش در محوطه قلعه گوری دستاوردهای فصول اول و دوم در این محوطه را چنین توصیف میکند: چند فضای معماری با تاقچههایی از نوع سوراخ کلیدی، ستونها و نیم ستونهای متعدد، ایوانی باشکوه به همراه ستونهای مزین به گچبریهای متنوع و قسمتی از یک حیاط. همچنین گچبریهای به دست آمده از این محوطه شامل طرحهای انسانی، حیوانی، گیاهی و هندسی بوده که در نوع خود کمنظیر هستند.
وی افزود: آرایههای گچبری با طرحهای حیوانی شامل تصاویر گراز، قوچ و کبوتر هستند که به صورت قالبهای گچی در قسمتهای مختلف بنا نصب شدهاند. ستونهای مکشوفه از ایوان این بنا در قسمتهای ساقه ستون، شالستون و سرستون با تزئینات هندسی و حیوانی به شکل بسیار زیبا تزئین شده است.
حسنپور گفت: انتظار میرود کاوش در قسمت شرقی این بنا که تا پایان سالجاری به طول میانجامد، نتایج پرباری همچون فصول گذشته کاوش در بر داشته باشد.
وی در پایان افزود: اطلاعات به دست آمده از قلعه گوری رماوند گویای تمدنی غنی و باشکوه در دوران ساسانی در لرستان است و ادامه کاوشها میتواند از تاریخ مبهم و تاریک این دوران را بر ما روشن کند.
انتهای پیام
نظرات