• شنبه / ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92112617548
  • خبرنگار : 71129

کری: اوباما خواستار یک سیاست جدید درباره سوریه است

کری: اوباما خواستار یک سیاست جدید درباره سوریه است

وزیر امور خارجه آمریکا گفت، رئیس‌جمهوری ایالات متحده خواستار گزینه‌های سیاسی جدید در قبال سوریه شده است؛ کشوری که اوضاع بشری آن روز‌به‌روز در حال وخیم‌تر شدن است.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت، رئیس‌جمهوری ایالات متحده خواستار گزینه‌های سیاسی جدید در قبال سوریه شده است؛ کشوری که اوضاع بشری آن روز‌به‌روز در حال وخیم‌تر شدن است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفر به چین گفت: باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا از تمامی ما خواسته تا گزینه‌های مختلفی را که ممکن است وجود هم نداشته باشند، در نظر بگیریم. البته ارزیابی بنا بر شرایط و جوانب صورت می‌گیرند. اگر رئیس‌جمهوری درباره چنین گزینه‌هایی مطمئن است و به دنبال بحث درباره آن‌هاست،‌ حتما راه‌حلی برای آن وجود دارد.

این در حالی است که اوایل ماه جاری میلادی، واشنگتن به شدت از سیاست اوباما در قبال سوریه حمایت و اظهارنظرهای جان کری را درباره تغییر استراتژی و مسلح کردن مخالفان سوری رد کرده بود.

برخی از رسانه‌های آمریکا نیز مدعی شدند که کری گفته سیاست واشنگتن در قبال سوریه شکست خورده است.

جنیفر ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما تا زمان حل بحران انسانی در سوریه و توقف جنگ داخلی، دست از کار نمی‌کشیم.

در حالی که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، دولت واشنگتن را به استفاده از مذاکرات ژنو 2 با هدف تغییر دولت سوریه، متهم می‌کند،‌ جان کری اعلام کرده که مسکو به تعهدات اولیه‌اش درباره سوریه پایبند نمانده است.

جان کری در ادامه گفت: دستیابی به توافق برای یک دولت انتقالی در سوریه هدف اصلی مذاکرات ژنو است.

در همین حال رئیس‌جمهور آمریکا از مشاوران امنیت ملی و سیاست خارجی خود خواسته تا گزینه‌های جدیدی برای مواجهه با بحران سوریه ارائه کنند. بی‌نتیجه ماندن مذاکرات دولت و مخالفان سوریه٬ باراک اوباما را نگران کرده است.

با به بن‌بست رسیدن دور دوم مذاکرات "ژنو۲" برای یافتن راه‌ حلی سیاسی جهت پایان دادن به بحران جاری در سوریه٬ اوباما از تیم سیاست خارجی ایالات متحده و مشاوران امنیت ملی خود خواسته تا گزینه‌های جدیدی را پیش ‌روی او بگذارند تا این کشور سیاست خود در قبال این بحران مزمن و پیچیده را بازبینی کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ وزیر امور خارجه آمریکا گفت، رئیس‌جمهور آمریکا درخواست خود مبنی بر پیشنهاد گزینه‌های جدید را ارائه کرده٬ اما هنوز گزینه‌های مشخصی به کاخ سفید ارائه نشده است.

کری تصریح کرده: «گسترش بحران انسانی و وخیم‌تر شدن اوضاع سوریه و این واقعیت که گفت‌وگوهای صلح میان دولت و مخالفان سوریه بر سر تشکیل دولت انتقالی به رغم برنامه‌ریزی‌های پیشین نتیجه‌بخش نبوده٬ باراک اوباما را به شدت نگران کرده است.»

به گفته او٬ شرایط موجود رئیس‌جمهور آمریکا را بر آن داشته که از تیم سیاست خارجی خود بخواهد "به همه گزینه‌های موجود و ناموجود ممکن فکر کنند" و نتایج آن را ارائه دهند. متخصصان سیاست خارجی آمریکا و مشاوران امنیت ملی اوباما مشغول بررسی و تحلیل شرایط‌اند و بحث آنها با رئیس‌جمهور آمریکا بر سر گزینه‌های ممکن احتمالا به زودی آغاز خواهد شد.

هم زمان یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا به شرط فاش نشدن هویت واقعی خود در گفت‌وگو با رویترز گفته درخواست باراک اوباما برای ارائه گزینه‌های جدید بازتابی از تلاش‌های یک ماه اخیر برای یافتن راه‌حلی جهت متوقف کردن جنگ داخلی در سوریه است که بر اساس آمار سازمان ملل تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار قربانی گرفته است.

اوباما تا کنون از بهره‌گیری از گزینه نظامی برای پایان دادن به بحران سوریه خودداری کرده و به همین خاطر در داخل آمریکا با انتقادهای گسترده‌ای روبرو است؛ مخالفان رئیس‌جمهور او را به بی‌عملی در قبال کشتار گسترده شهروندان سوری متهم می‌کنند. اوباما تا به‌حال حتی با گزینه مسلح کردن مخالفان میانه‌رو در سوریه هم بسیار محتاطانه برخورد کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه در یک کنفرانس خبری در کنار همتای فرانسوی خود٬ فرانسوا اولاند٬ گفته بود: «هیچ‌کس نمی‌تواند انکار کند که بحران سوریه‌ به مساله‌ای به شدت فرساینده بدل شده است.» او تاکید کرد که در سیاست‌های آمریکا در قبال این بحران تجدید نظر خواهد کرد.

با این حال اوباما به تصریح گفت: «در شرایط کنونی نمی‌توان راه‌حل نظامی برای این مساله تجویز کرد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha