رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: مردم هم در انتخابات ریاست جمهوری که انتخاباتی رقابتی بود و هم در راهپیمایی سراسری 22 بهمن که با حضور پرشکوه همه آحاد اتفاق افتاد حماسه سیاسی مورد نظر رهبری را محقق ساختند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کاظم جلالی در نخستین کنفرانس بینالمللی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی که به همت سازمان بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بعدازظهر روزجمعه در سفارت سابق آمریکا برگزار شد با بیان اینکه «زمانی که بحث حماسه سیاسی و اقتصادی مطرح میشود با سه مؤلفه مواجه میشویم»، خاطرنشان کرد: یکی از مؤلفههایی که پس از طرح بحث حماسه سیاسی و اقتصادی مطرح میشود واژه حماسه است.
وی با تحلیل درونمایی از تحولات منطقه «که از انقلاب اسلامی تاثیر پذیرفتهاند» اظهار کرد: چنانچه بخواهیم از تحول منطقه دورنمایی اساسی داشته باشیم باید به این نکته توجه کنیم که تا پیش از انقلاب اسلامی انقلابهای دینی هیچ جایگاهی در تئوریهای انقلابی نداشتند.
وی با بیان اینکه «پس از بروز انقلاب اسلامی ایران دو اتفاق در منطقه به وقوع پیوست» ادامه داد: در دهههای 30 و 40 نظریه مارک و مارکسیسم به قدری وسعت داشت که حتی روشنفکران دینی ما با ادبیاتی مارکسیسمی از دین دفاع میکردند. اتفاق بعدی این بود که انقلابی تمام عیار با نام دین در ایران شکل گرفت که مرجعیت آن در دست روحانیون بود بعد از انقلاب ایران نظریهپردازان انقلابی اقدام به تجدیدنظر در مورد نظریههای خود کردند.
جلالی با تاکید بر اینکه «ملت ایران با خلق انقلابی بزرگ و پرشکوه در سال 57 دین را به متن زندگی بازگرداند» افزود: همه ملت ایران درصددند با انقلاب بزرگ و شکوهمند خود دین را به متن زندگی بازگردانند به طوری که در حال حاضر کشور به یک ایران با حکومتی دینی در منطقه و جهان شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه «همزمان با انقلاب ایران یک سری حرکات در دنیا شکل گرفت» گفت: اگر ما امروز بتوانیم مدل موفقی از حکومت دینی خود را مطرح کنیم این حرکات میتوانند به موفقیت دست پیدا کنند. زمانی غرب میگفت در ایران حکومتی دینی به وجود آمده که میخواهد به 1400 سال قبل عقبگرد کند اما آنها اکنون میگویند که ایران میخواهد به سلاح اتمی دست پیدا کند.
وی همچنین با بیان اینکه «امروز اصلیترین حرکات دینی در منطقه نمازهای جمعه است» تصریح کرد: تقویت این حرکات توسط حکمرانی خوب دینی در داخل کشو ماست، چنانچه ما امروز توانستیم حماسه سیاسی و اقتصادی را محقق کنیم و نتیجهاش به یک حکمرانی خوب در داخل کشور تبدیل شود آن وقت میتوانیم حرکات منطقه را نیز تقویت کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر اینکه «حماسه اقتصادی مورد نظر مقام معظم رهبری امری تفننی نیست»، گفت: حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی امری ضروری است و دارو و نسخه شفابخشی برای ما است که مقام معظم رهبری فرمودهاند.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه «فساد اصلیترین موضوع چالشبرانگیز امروز ما در کشور است» گفت: اگر دشمن کارشناسانه به بحث انقلاب اسلامی نگاه کند درمییابد که باید مردم را از اینکه به خیابانها آمدهاند پشیمان کند؛ چراکه بهترین مسیر برای این اقدام مسیر اقتصادی است. بنابراین ما اکنون ما باید به تقویت مسیر اقتصادی خود تاکید کنیم، مااکنون در شرایطی قرار نداریم که بخواهیم، از اقتصاد تعریفی کنیم که اقتصاد میتواند در فضای باز رشد داشته باشد، امروز از آنجایی که با تحریم و تهدید مواجه هستیم باید از اقتصاد مقاومتی صحبت کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه «ما از وضعیت به وجود آمده استقبال نمیکنیم» اظهار کرد: ما میگوییم که به هر دلیلی که این وضعیت به وجود آمده است ما میتوانیم از این وضعیت به بهترین وجه استفاده کنیم.
وی با انتقاد از «راندمان پایین در بهرهبرداری از ظرفیتهای در اختیار کشور» به بحث اصلاح قوانین موجود اشاره و خاطرنشان کرد: قوانین پولی و بانکی از جمله قوانینی است که چنانچه مورد اصلاح و بازبینی قرار گیرند میتوانند به وضعیت اقتصادی کشور کمک شایانی کند؛ چراکه امروز پول در اختیار اقتصاد کشور قرار ندارد.
وی اصلاح قانون بودجهریزی کشور را از دیگر موارد اصلاح در قوانین دانست و گفت: چنانچه ما ضمن اصلاح این قانون، کاهش وابستگی کشور به نفت را نیز رقم بزنیم، میتوانیم به اقتصاد کشور کمک شایانی کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با تاکید بر «لزوم کاهش وابستگی کشور به نفت» اظهار کرد: اگر ما در سالهای ابتدایی انقلاب که درآمد نفت در بالاترین سطح بود از وابستگی خود به نفت میکاستیم و این موضوع را با تاکید زیادی پیگیری میکردیم دیگر امروز دشمن نمیتوانست از طریق نفت و تحریمهای نفتی به ما لطمه وارد کند.
وی به «لزوم اصلاح قانون خصوصیسازی و شرکتهای دانشبنیان» اشاره کرد و گفت: تقویت این شرکتها و همچنین آگاهسازی جامعه میتواند یکی دیگر از مواردی باشد که به بهبود وضعیت اقتصادی ما کمک میکند.
انتهای پیام
نظرات