وزیر ارتباطات دولت یازدهم خاطر نشان کرد: نباید وضعیت اپراتورها به گونهای باشد که مردم برای اینکه از تلفن همراهشان استفاده مناسبی داشته باشند به سختی بیفتند.
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود واعظی ظهر امروز در حاشیه مراسم افتتاحیه طرح ایجاد خطوط ارتباطی در 750 روستای کشور به پاسخگویی به سوالات خبرنگاران پرداخت.
وی در این مراسم از خبرنگاران خواست سوالهای جدیدتری مطرح کنند تا پاسخ او به سوالات تکراری نباشد و حرفهایی که پیش از این مطرح شده مجددا تکرار نشود.
واعظی در این مراسم در پاسخ به سوالی که در ارتباط با تمدید دوره انحصار اپراتور سوم تلفن همراه مطرح شده بود، اظهار کرد: همانطور که پیش از این هم تاکید کردهام به هیچ عنوان دورهی انحصار رایتل تمدید نخواهد شد و پس از آنکه دورهی انحصار این اپراتور در تاریخ 30 مردادماه سال آینده به پایان رسد از اول شهریورماه ما آمادهی ارائه این سرویس در اپراتورهای دیگر خواهیم بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: البته در میان اپراتورهای مختلف امکان ارائهی خدمات 3G به این صورت خواهد بود که این امکان برای اپراتوری مهیا میشود که خدمات بهتری را در اختیار کاربران خود قرار داده باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال آینده یک اپراتور هم در زمینه ارائه خدمات نسل چهار فعالیت کند.
واعظی در عین حال یادآور شد: این مسالهای که برای خدمات LTE در ایران اپراتور جدیدی در نظر گرفته میشود یا همان اپراتورهای قبلی این خدمات را ارائه خواهند کرد، اظهار کرد: این موضوع در حال حاضر در حال بررسی است و پس از مشخصشدن نتیجهی بررسیها اعلام عمومی خواهد شد.
*** آیا پست واگذار میشود؟
عضو کابینه دولت یازدهم در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوال خبرنگاری دربارهی واگذاری شرکت پست به بخش خصوصی پرسیده بود، توضیح داد: در حال حاضر شرکت پست یک زیانانباشت بزرگ دارد که ما تلاش میکنیم در گام اول آن را سامان دهیم.
وی هم چنین عنوان کرد: در دنیای امروز دیگر از شرکت پست تنها به عنوان راهی برای جابهجایی نامهها یاد نمیشود، به همین دلیل ما باید به گونهای عمل کنیم که در واگذاری این شرکت اتفاقاتی مانند گذشته تکرار نشود.
واعظی همچنین عنوان کرد: در گذشته و در زمان واگذاری مخابرات امور به گونهای صورت گرفت که در نتیجهی آنها این شرکت برای خدماترسانی به بسیاری از نقاط دورافتاده با مشکل مواجه شد به همین دلیل ما باید تلاش کنیم تا خصوصیسازی پست با مطالعات کامل صورت بگیرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوال دیگری که دربارهی واگذاری مجوز اپراتور نسل چهار پرسیده شده بود، توضیح داد: اپراتورها تا یک تلفن حسابی به مردم بدهند مردم را خون به جگر کردهاند، اما اکنون نباید مجوز نسل سوم و ارائهی خدمات 3G به چنین اپراتوری داده شود، بلکه لازم است این مجوز در اختیار اپراتوری قرار گیرد که خدمات بهتری ارائه میدهد.
وی در پاسخ به سوال دیگری که دربارهی شبکههای اجتماعی داخلی مطرح شده بود، اظهار کرد: به عنوان فردی که از شبکههای اجتماعی داخلی استفاده میکنم باید بگویم که آنچه که در این شبکهها منتشر میشود بسیار متنوع است و مردم بر روی صفحه من از هر آنچه بخواهند مینویسند و نوع نوشتههای آنها بستگی به حالشان در آن لحظه دارد؛ در این میان عدهای ممکن است انتقاد یا تشکر کنند و عدهای هم حتی ناسزا بگویند. گاهی هم موضوعاتی نوشته میشود که هیچ ارتباطی ندارد، اما به هرحال این موضوعات درج میشود.
واعظی همچنین یادآور شد: به هرحال این شبکهها حالت اطلاعرسانی دارند، اما در نهایت با آنچه در کشورهای غربی وجود دارند فاصله زیادی دارند چرا که شبکههای اجتماعی در کشورهای دیگر گاه 200، 300 یا حتی 500 میلیون عضو دارند، اما به هرحال همانچه که در کشور ایجاد شده نیز خوب است و این شبکهها در حوزه اطلاعرسانی کمک میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین به عضویت رییس جمهوری در این شبکهها اشاره کرد و گفت: در این زمینه به سایر اعضاء کابینه و رییس جمهوری نیز توصیههایی کردهام که اتفاقا اقای رییس جمهوری هم گفتند که اگر فکر میکنید عضویت من در این شبکهها مفید باشد در آنها عضو شوم.
وی درباره کانالهای ماهوارهای قطع شده نیز اظهار کرد: مهم آن است که این شبکهها مجدد آغاز به کار کرده و گویا از شب گذشته وصل شدهاند.
*** آنها که میگویند تعمد داریم فیلترینگ را هوشمند نکنید احتمالا خودشان چنین کردهاند
واعظی در بخش دیگری از صحبتهای خود دربارهی تعمد وزارت ارتباطات برای هوشمند نشدن فیلترینگ مطرح شده بود، اظهار کرد: از زمانی که من آمدهام همکاران با جدیت تمام این موضوع را پیگیری میکنند. اگر هم عدهای میگویند که ما تعمدی در عدم ارائهی سرویس داشتهایم، حتما خود این افراد در زمانی که مسوولیت داشتهاند اینگونه عمل میکردهاند، اما آنچه من میدانم آنکه ایجاد شبکه هوشمند فیلترینگ کار بسیار پیچیده و دقیقی است که در حال حاضر سه گروه از دانشگاههای مختلف مشغول انجام آن هستند که این مساله گویای آن است که این بخش برای ما اهمیت داشته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در عین حال عنوان کرد: البته در این میان دلیل اهمیت این موضوع آن نیست که ما علاقهمند به فیلترکردن سایتها هستیم، چرا که در این زمینه تنها به دنبال آن هستیم که سایتهای غیراخلاقی و آن دسته از سایتهایی که خانوادهها اعتقاد دارند نباید دسترسی به آنها آزاد باشد را پالایش کنیم.
وی همچنین اظهار کرد: اکنون دربارهی سایتهای غیراخلاقی و سایتهایی که به دنبال ضربهزدن به نظام و یا مذهب تشیع هستند، سایتهایی هستند که برای فیلترشدن آنها اتفاق نظر وجود دارد و ما و مردم در این زمینه همعقیده هستیم.
واعظی در عین حال به کشورهای اروپایی اشاره کرد و گفت: حتی در خود این کشورها هم فیلترینگ صورت میگیرد، اما ما باید به دنبال فیلترینگ هوشمند باشیم که این موضوع کار بسیار سختی است. با این حال بار دیگر تاکید میکنم که ما در دولت و وزارت ارتباطات هیچ اعتقادی نداریم که سایتهای علمی و مفید باید فیلتر شوند.
انتهای پیام
نظرات