سه تن از دانشمندان بزرگ فیزیک جهان که مهمان دانشگاه صنعتی شریف بودند در نشستی که پس از کنفرانس ابررسانایی در این دانشگاه برگزار شد، نظرات خود را درباره موضوعات مختلف علمی و فرهنگی تشریح کردند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، پروفسور «آنتونی جیمز لگت»، برنده جایزه نوبل فیزیک 2003 در این نشست گفت: دانش دانشجویان و اندیشمندان ایرانی که با وجود کمبودها تحقیقات بسیار خوبی را در زمینههای مختلف انجام میدهند، مرا شگفت زده کرده است.
وی افزود: همچنین سوالات بسیار خوبی که در کنفرانس ابررسانایی توسط حاضران در جلسه پرسیده شد، مرا تحت تاثیر قرار داد.
پروفسور لگت، انجام دادن پژوهشهای صادقانه و به دور از هر گونه جانبداری را از مسؤولیتهای دانشمندان دانست و افزود: یک دانشمند باید به خوبی دیگران را آموزش داده و باید آنچه را انجام میدهد، برای دیگران به وضوح توضیح دهد.
وی با اشاره به تاثیر دانش در فرهنگ جامعه گفت: در 300 سال گذشته میتوان گفت علم و دانشمندان نقش بسیار مهمی را در شناخت انسان از خود و جهان هستی داشتهاند. علاوه بر این علم تلاش کرده است ارتباط انسان با جهان هستی را توضیح دهد که این امر تا حد زیادی تصور انسانها را از خود و محیط پیرامونشان تغییر داده است.
بر اساس این گزارش، نقش پررنگ ایران باستان در توسعه علم جهانی، موضوعی بود که پروفسور «پال چو»، کاشف نخستین ابررسانای بالای دمای نیتروژن مایع (YBCO) در این نشست خبری به آن اشاره و به دنبال آن اظهار امیدواری کرد که در آینده نیز دوباره کشورمان بتواند به جایگاه خود در توسعه علم جهانی باز گردد.
همچنین هر سه مهمان خارجی حاضر در نشست از شور و اشتیاق دانشجویان و استادان ایرانی در دانشگاه شریف اظهار شگفتی کردند. پروفسور «چو» به نقش برجسته علم در حداقل 200 سال اخیر اشاره کرد و گفت: علم و فناوری تاثیر بسیار مهمی بر اقتصاد و سلامت مردم میگذارند.
پروفسور «وارن پیکت»، استاد ممتاز و شناخته شده بینالمللی در حوزه ابررسانا از دانشگاه دیویس کالیفرنیا نیز وضعیت آموزش در ایران را سطح بالا ارزیابی و اعلام کرد: اکنون زمانی است که همکاریهای بینالمللی باید گسترش پیدا کند.
وی در این باره اضافه کرد: وضعیت آموزش در ایران به نظر بسیار خوب میرسد و دانشجویان ایرانی در توانمندی، چیزی کمتر از سایرین ندارند، ولی لازم است این سطح علمی با انجام تحقیقات، پشتیبانی شود.
پروفسور «پیکت» به سایه سنگین مسائل سیاسی بر روی روابط علمی آمریکا و ایران اشاره کرد و گفت: اندیشمندان دو کشور بویژه در چند دهه اخیر شناخت کمی از یکدیگر دارند و چهره رسانهای ایران و مسائل سیاسی باعث ایجاد دیدگاههای نادرستی شده و من در این سفر که با هدف شناخت بیشتر ایران انجام دادم، چهره متفاوتی از ایران را مشاهده کردم.
پروفسور «پیکت» همچنین ابراز امیدواری کرد که ارتباط بین دانشگاههای ایران و آمریکا بیشتر مد نظر قرار گیرد.
وی در تبیین نقش علم و فرهنگ گفت: دانشمندان باید اطلاعاتی را تهیه کنند که به تصمیمسازان برای بهبود وضع جوامع انسانی کمک کند.
انتهای پیام
نظرات