• جمعه / ۱۱ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92111107213

دبیر شورای عالی عتف از وضعیت دو طرح کلان ملی خبر داد

طراحی و ساخت پروتز عصبی زیرجلدی/میکروتوربین گازی 200کیلوواتی با تولید همزمان برق و حرارت

طراحی و ساخت پروتز عصبی زیرجلدی/میکروتوربین گازی 200کیلوواتی با تولید همزمان برق و حرارت

دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، از ارائه گزارش سامانه سمات (مدیریت اطلاعات تحقیقاتی) و همچنین بررسی آخرین وضعیت پیشرفت دو طرح کلان ملی در جلسه کمیسیون دائمی عتف خبر داد.

دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، از ارائه گزارش سامانه سمات (مدیریت اطلاعات تحقیقاتی) و همچنین بررسی آخرین وضعیت پیشرفت دو طرح کلان ملی در جلسه کمیسیون دائمی عتف خبر داد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر وحید احمدی در حاشیه یکصد و سیزدهمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در این جلسه سه مساله‌ی اساسی مطرح شد، تصریح کرد: یک موضوع مربوط به ارائه گزارش از سامانه سمات و دو موضوع دیگر مربوط به بررسی دو طرح کلان ملی بود.

وی درابتدا درخصوص گزارش ارائه شده در زمینه‌ سامانه سمات با بیان اینکه این سامانه جهت کنترل و ایجاد دسترسی و بهره‌برداری از اطلاعات پژوهشی، علمی و فناوری از یک درگاه واحد (پرتال) و همچنین برای مدیریت و راهبردی فعالیت‌های پژوهشی تدارک دیده شده است، گفت: در واقع در این پرتال هدف این بوده است که دو سیستم را در یک درگاه داشته باشیم یک سیستم مربوط به گزارش طرح‌های تحقیقاتی و محصولات آنها که از بودجه‌های پژوهشی استفاده می‌کنند و سیستم دوم مربوط به دریافت گزارش طرح‌های تحقیقاتی است که از محل یک تا سه درصد بودجه دستگاه‌ها تامین اعتبار می‌شوند.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: هدف از این دو سیستم این بوده است که ما بتوانیم اطلاعات را وارد کنیم و اجازه استفاده از پایگاه اطلاعاتی را به دستگاه‌ها و پژوهشگران نیز بدهیم و امکان نشر و اشاعه‌ی داده‌های پردازش شده را برای مجموعه پژوهش کشور فراهم کنیم.

معاون پژوهشی وزارت‌ علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: همچنین مصوبه ای از کمیسیون دائمی عتف گرفتیم که طی آن، برخی دستگاه های مادر بتوانند برای بالا بردن ضریب اعتماد داده‌ها، اطلاعات دریافتی از دستگاه‌های زیرمجموعه خود را قبل از اینکه به شورای عتف ارسال کنند مورد تأیید قرار دهند.

احمدی در ادامه تاکید کرد: مطابق قانون و تاکید دیوان محاسبات، دستگاه ها ملزم هستند اطلاعات درست ارائه دهند و تایید دستگاه‌های مادر، از دستگاه های زیرمجموعه آنها رفع مسوولیت نمی‌کند.

دبیر شورای عالی عتف از بررسی دو طرح کلان ملی در ادامه این جلسه خبر داد و گفت: یک طرح مربوط به طراحی و ساخت پروتز عصبی زیرجلدی برای بازیابی عملکرد حرکتی در افراد دچار ضایعه نخاعی بود که مجری محوری این طرح دانشگاه علم و صنعت و کمیسیون هدایت‌کننده‌ی آن کمیسیون سلامت و امنیت غذایی و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت نیز دستگاه بهره‌بردار و متقاضی پروژه است.

معاون پژوهشی وزارت علوم، افزود: علی‌رغم کم و کاستی‌های موجود، این پروژه تاکنون 20.7 درصد پیشرفت داشته است و در حال حاضر یکی از چالش‌های اساسی این طرح مشکل بودجه است که امیدواریم بتوانیم قسمتی از آن را تامین اعتبار کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: هم‌چنین در این جلسه اعضای کمیسیون در زمینه‌ی طراحی و ساخت پروتز عصبی زیرجلدی برای بازیابی عملکرد حرکتی در افراد دچار ضایعه نخاعی تذکری را ارائه کردند مبنی بر این‌که حتما دانشگاه‌هایی که زمینه و توان همکاری را دارند به مجری محوری این طرح کلان اضافه شوند.

احمدی طرح دیگر مورد بررسی شده در این جلسه را طرح کلان ملی طراحی و ساخت میکروتوربین گازی 200کیلوواتی با سیستم تولید همزمان حرارت و برق CHP و ذخیره‌سازی انرژی عنوان کرد و گفت: مجری این طرح دانشگاه کاشان و مجری صنعتی آن پژوهشگاه نیرو است و همکاران پروژه دانشگاه شریف و دانشگاه صنعت آب و برق هستند.

به گفته معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این پروژه تاکنون 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هم اکنون برای ادامه با مشکل کمبود بودجه مواجه است که امیدواریم بتوانیم موضوع کمبود بودجه این طرح را تا حدودی رفع کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۱-۱۱ ۱۳:۴۶

اين پروژه ها که انقدر کم پيشرفت داشتند چرا فقط دست يه دانشگاه است؟!