معاون کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه خبر داد که در حال حاضر سفارت ایران در یمن پیگیریهای لازم را در مورد عامل شهادت دیپلمات ایرانی در صنعا انجام میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حسن قشقاوی در حاشیه مراسم ترحیم شهید ابولقاسم اسدی دیپلمات کشورمان که در پی اقدامی تروریستی در صنعا به شهادت رسید در جمع خبرنگاران با بیان اینکه «شهادت دیپلمات ایرانی یک واقعه تلخ است» خاطرنشان کرد: ما بارها اعلام کردهایم که هر کشور و هر دولتی که متوقفالفیه است طبق کنوانسیونهای بینالمللی موظف است که از جان و اموال افراد حفاظت کند، در حال حاضر وزارت خارجه با حساسیت بالایی پیگیر این مساله است و به محض اینکه گزارش هیاتهای بررسی مشخص شود جزییات این واقعه را به اطلاع مردم شریف ایران میرسانیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعی از عاملان ترور دیپلمات ایرانی در دست دارید؟ نیز اظهار کرد: مشخصا اطلاعی در مورد عامل یا عاملان این اتفاق در دست نداریم، ولی همانطور که واقعیت یمن مشخص است در این کشور برخی از گروههای تروریستی شناخته شده تحرکات مختلفی انجام میدهند، ما اکنون با ارتباط تنگاتنگی که بات دولت یمن داریم در حال پیگیری این مساله هستیم که فرد یا گروههای عامل در ترور دیپلمات ایرانی معرفی شوند.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا نشست ژنو 2 بدون حضور ایران نتیجهبخش است؟ تصریح کرد: همانطور که مسوولین جمهوری اسلامی بارها گفتهاند واقعیت این است که هیچ کشوری نمیتواند اهمیت و تاثیر ایران در منطقه را نادیده بگیرد و انتظار داشته باشد از ژنو 2 نتیجهای که مطلوبشان است حاصل شود.
معاون وزیر خارجه تصریح کرد: کشور ایران به طور کلی از هر اقدامی که ماهیت سیاسی به حل مشکلات سوریه ببخشد حمایت می کند. در عین حال ما معتقدیم که این اراده سیاسی باید همگام باشد و طرفهای سوری - سوری خود به حل مشکلاتشان بپردازند؛ چراکه همانطور که تجربه ثابت کرده است، اقدامات آمرانه از سوی برخی از قدرتها و نمایندگان کشورها نمیتواند منتج به نتیجه شود.
وی با اشاره به برگزاری همایش راهحل سیاسی سوریه در تهران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی از ابتدای کار پیشگام راه حل سیاسی حل بحران سوریه بوده است، ما همیشه حتی قبل از تحولات ماههای اخیر میدانی در سوریه به دنبال راهحل های سیاسی بودایم، اکنون نیز بر این مساله تاکید داریم و معتقدیم تنها راه حل مشکلات سوریه این است که طرفهای سوری بنشیند و بدون دخالتهای خارجی مسائل خود را برطرف کنند.
وی در ادامه به ارزیابی حضور رییسجمهور در اجلاس اقتصادی داووس پرداخت و با بیان اینکه «اهمیت اجلاس داووس برای همه غیرقابل کتمان است» گفت: حضور رهبران کشورهای مختلف، اقتصادانان برجسته و همچنین میهمانان ویژهای که هر ساله در این اجلاس شرکت میکنند، بیانگر این است که داووس با قدمتی بیش از 40 سال مهمترین اجتماع اقتصادی در کنار اجتماعات نظیر صندوق بینالمللی پول است.
قشقاوی ادامه داد: فکر میکنم که باتوجه به فضای مطلوب جهانی که پس از انتخابات ایران و انتخاب آقای روحانی ایجاد شده است و همچنین پیشرفتهای که در مذاکرات ایران و 1+5 و گشایشهایی که در مباحث اقتصادی ایجاد شده است بستری فراهم شد که رییس جمهور کشورمان پس از 10 سال در این اجلاس شرکت کنند.
وی با اشاره به سخنرانی رییسجمهور در اجلاس داووس اظهار کرد: سخنرانی آقای روحانی در اجلاس داووس بیانگر این بود که این سفر، سفری مفید بود. ما امیدواریم که این سفر آثار عملی را به همراه خود داشته باشد و حاصل آن به نفع ملت ایران تمام شود.
خبرنگاری پرسید: مخالفتهای داخلی که نسبت به توافق ژنو مطرح میشود را چگونه توجیه میکنید؟
قشقاوی پاسخ داد: وجود اختلاف نظر اقتضای دموکراسی است و هیچگاه نمیتوان اختلاف نظر را محکوم کرد در داخل کشور عده ای از نمایندگان دغدغه دارند و ما نیز خود را موظف میدانیم همانگونه که تاکنون عمل کردهایم به تمام سوالات آنها پاسخ دهیم در عین حال نیز معتقدیم در شرایط فعلی اقدام شایسته آن است که همه به یک اجماع ملی فکر کنیم؛ چراکه بحث هستهای نه یک بحث داخلی و جناحی بلکه یک بحث بزرگ ملی است که همگان باید تلاش کنند که در یک چارچوب با حسن نیت عمل کنند.
وی با اشاره به حضور ظریف و معاونین وی در مجلس برای پاسخگوی به سوالات نمایندگان با تاکید بر اینکه «در این دوره حضور وزیر خارجه و معاونینشان بینظیر است» اظهار کرد: شاید یکی از دلایلی که معاونین وزارت امور خارجه بیشتر از دورههای گذشته برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان به مجلس میروند این باشد که در این دوره وظیفه انجام مذاکرات بر عهده وزارت امور خارجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ما تاکنون هر زمان به دعوتی از سوی نمایندگان مجلس برای پاسخ به پرسشهایشان لبیک گفتهایم و اکنون نیز خود را موظف به حضور در مجلس میدانیم.
معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه «گاهی اوقات در رابطه با حضور وزرا و معاونینشان در مجلس مبالغه صورت میگیرد و از واژه جعل شدهای به نام «احضار» استفاده میشود» نیز اظهار کرد: در آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی واژهای به نام احضار وجود ندارد؛ چراکه نه وزرا متهم هستند و نه مجلس دادگاه و محل رسیدگی به اتهامات است.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد سرنوشت ایرانی مقیم آمریکا که به جرم دور زدن تحریمها و خرید و فروش تجهیزات نظامی بازداشت شده است، با بیان اینکه «ما در مورد این مساله اطلاع دقیق نداریم» گفت: نمایندگی ما باید اطلاعات دقیق در اینباره در اختیار ما قرار دهند؛ چراکه ما نمیتوانیم براساس تنها یک ادعای رسانهای موضعگیری رسمی داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات