مدیر کل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: 66 پروژه بزرگ در کشور بدون دریافت مجوز زیست محیطی شکل اجرایی گرفته و کار میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه همدان، "حمید جلالوندی" روز چهارشنبه دوم بهمنماه سالجاری در آیین تجلیل از قضات، بازنشستگان و همیاران محیط زیست، اظهار کرد: در حال حاضر دیوان محاسبات بر روی این پروژهها دست گذاشته است به گونهای که شکلگیری این پروژهها به نوعی حیف کردن بیتالمال به شمار میآید.
وی با بیان اینکه 52 عنوان برای ارزیابی زیست محیطی پروژههای بزرگ مطرح است، ادامه داد: این امر نشان میدهد در ارزیابی زیست محیطی پروژهها فقط به پروژه نگاه کردهایم و به عنوان فرآیند رسمی و هدفمند به تبعات آنها نپرداختهایم.
جلالوندی خطاب به مسوولان، تأکید کرد: پروژههایی که مشمول ارزیابی زیست محیطی میشوند، جدی بگیرید تا بعدا به عنوان ضد توسعه مطرح نشود.
وی اضافه کرد: 15 سال پیش در اراک مشکلی وجود نداشت اما با توسعه صنعتی در حال حاضر کمربند مرگ در اطراف این شهر شکل گرفته است همچنین یزد وضعیت اسفناکی دارد.
او تصریح کرد: در حال حاضر مشکلات زیست محیطی در استان همدان حاد نیست و مسوولان باید دقت کنند مزیتهای نسبی موجود و جایگاهی که استان دارد، حفظ شود.
جلالوندی در بخش دیگری گفت: در منشور دولت حفاظت از محیط زیست پررنگ دیده شده است و به نظر میرسد طی 30 سال گذشته در اجرا مشکل داشتهایم و فقط به ارائه آمار و وضعیت محیط زیست میپردازیم و ذکر مصیبت میگوییم و اشک میریزیم!
وی با بیان اینکه آلودگی مخفی و خاموش وضعیت کلانشهرها را به مخاطره انداخته است، ادامه داد: در اولویتبندی و برنامهریزیها امور مربوط به محیط زیست را تجملاتی و درجه دو تلقی میکنیم و وقتی پدیده زیست محیطی رخ میدهد مثل آلودگی هوا، با برنامههای کوتاه مدت و میان مدت میتوانیم آن را جبران کنیم.
مدیر کل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست، تاأکید کرد: توسعه و محیط زیست باید بدون آسیب زدن به یکدیگر محقق شود و فرآیند مطالعاتی برای اجرای پروژههای اقتصادی و عمرانی تأثیرگذار باید انجام گیرد به عنوان مثال روند شتابدار توسعه در کشور موجب شده سدی همچون گتوند تبدیل به بمب نمکی و تهدید برای مردم خوزستان شود.
وی افزود: همچنین سدسازیهای متعدد در کشور موجب خشک شدن تالابها و دریاچههای موجود در کشور شده است و این توسعه نشان میدهد که در ارزیابیهای زیست محیطی پروژه فقط به پروژه و ایحاد اشتغال آن نگاه کردهایم.
جلالوندی در بخش دیگری با بیان اینکه جامعه پرمصرفی در منابع پایه و محیط زیست به شمار میآییم، اظهار کرد: طبق قانون ماده 197 به دستگاههای اجرایی تکلیف شده مدیریت سبز را در قالب مدیریت مصرف کاغذ، آب، انرژی و مواد زائد جامد اعمال کنند.
وی ادامه داد: مصرف سرانه برق در کشور ما 2090 کیلووات ساعت و این میزان در جهان 900 کیلووات است، مصرف سرانه آب در کشور 250 لیتر در روز و جهانی 150 لیتر در روز است، مصرف سرانه بنزین در کشور 10.8 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش خودرو و متوسط جهانی چهار لیتر است.
او اضافه کرد: مصرف سرانه گاز در کشور 1700 مترمکعب در سال و در جهان 980 مترمکعب است، سرانه ایجاد زباله توسط هر شخص 800 کیلوگرم و متوسط جهانی 250 کیلوگرم است.
جلالوندی تصریح کرد: طرح هوای پاک توسط نمایندگان مجلس مطرح شده و دولت نیز لایحهای در این زمینه دارد به طوریکه برای هشت کلانشهر کشور طرح جامع کاهش آلودگی هوا را تدوین کردهایم. همچنین قرار بود بحث استانداردسازی مصرف سوخت امسال اجرایی شود اما بنا به دلایلی از خردادماه سال 93 کل اجرایی به خود خواهد گرفت.
وی ادامه داد: از رده خارج کردن یک میلیون و 300 هزار خودرو در هشت سال گذشته، رساندن فضای سبز به 20 متر، توسعه حمل و نقل از زیر 20 رصد به 75 درصد و ساماندهی صنعت و پالایش آنلاین آلایندها از جمله برنامههای سازمان در راستای کاهش آلودگی هوا به شمار میآید.
او افزود: همچنین 22 استان کشور با بحث ریزگردها درگیر هستند به طوریکه در گذشته منشأ این آلودگیها فرامنطقهای اعلام میشد اما اینک آلودگیهای موجود منشأ داخلی همچون عدم پرداخت حق آبهها و خشک شدن تالابها، دارد.
به گفته مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست، 60 میلیارد تومان اعتبار برای گرد و غبار به سازمان محیط زیست تخصیص یافته است و باید برای جلوگیری از فرسایش، بیابان زایی و ... هزینه شود.
انتهای پیام
نظرات