پروفسور «بابک امیر پرویز» دانشمند ایرانی دانشگاه واشنگتن با همکاری محققان گوگل، لنز تماسی جدیدی را توسعه دادهاند که با استفاده از یک حسگر گلوکز کوچک و فرستندههای بیسیم، سطح قند خون بیماران دیابتی را در روشی ساده و کم تهاجمی از روی اشک چشم اندازهگیری میکند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درحالیکه برخی بیماران مبتلا به دیابت مجبورند روزانه تا 10 بار سطح قند خون را با استفاده از دستگاه تست قند خون اندازهگیری کنند، لنز تماسی گوگل در یک روش ساده و کمتر تهاجمی، سطح گلوکز در اشک چشم را اندازهگیری میکند.
این لنز تماسی طی 18 ماه گذشته در آزمایشگاه مخفی گوگل X توسعه یافته است؛ فناوریهای دیگری مانند خودروی بدون راننده، عینک هوشمند گوگل و پروژه لون (Project Loon) – شبکهای از بالنهای بزرگ برای فراهم کردن اینترنت در مناطق فاقد کابل - نیز توسط محققان این آزمایشگاه طراحی شدهاند.
تحقیقات برای طراحی این لنز تماسی از چند سال قبل در دانشگاه واشنگتن و با حمایت مالی بنیاد ملی علوم آغاز شده بود، اما شرکت گوگل خبر توسعه نمونه اولیه این محصول را روز پنجشنبه 16 ژانویه (26 دی) بصورت رسمی اعلام کرد.
«برایان اوتیس» سرپرست تیم تحقیقاتی لنز تماسی گوگل تأکید میکند: تولید سیمهای فوق نازک به ضخامت مو برای ساخت دستگاههای الکترونیک مینیاتوری چندین سال زمان برد تا سرانجام موفق به توسعه کوچکترین حسگر بیسیم گلوگز جهان شدیم.
این دستگاه ظاهری مشابه لنزهای تماسی معمولی دارد، اما در نمای دقیقتر، حسگر اندازهگیری سطح قند خون به همراه دهها هزار ترازیستور مینیاتوری بر روی لنز دیده میشوند.
این لنز تماسی هوشمند، سطح گلوکز در اشک چشم را با استفاده از یک ریز تراشه بیسیم و حسگر مینیاتوری گلوکز که بین دو لایه مواد لنز تماسی نرم جاسازی شدهاند، اندازهگیری میکند.
«بابک امیر پرویز» و «برایان اوتیس»، بنیانگذاران پروژه لنز تماسی گوگل از نتایج مثبت آزمایش نمونه اولیه این محصول خبر داده و ابراز امیدواری میکنند که این فناوری در آینده نزدیک در دسترس همه مردم قرار بگیرد.
پیشبینی میشود که لنز تماسی کنترل سطح قند خون بیماران دیابتی گوگل تا پنج سال آینده به بازار عرضه شود.
انتهای پیام
نظرات