عملیات تروریستی در لبنان هم چنان ادامه دارد. ضاحیه جنوبی بیروت سه بار تاکنون شاهد عملیات انتحاری گروههای تروریستی و تکفیری بوده است که در سوریه به شکل گستردهای فعالیتهای نظامی علیه نظام این کشور دارند. هم زمان با انفجارهای ضاحیه جنوبی بیروت شهر طرابلس در شمال لبنان در دو عملیات هم زمان شاهد دهها کشته و زخمی بود. در همین راستا سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت هدف گروه تروریستی عبدالله عزام قرار گرفت که در نتیجه تحقیقات بعدی روشن شد که ماجد الماجد، تروریست سعودی مسئولیت و هدایت این عملیات را به عهده داشته است.
به دنبال این حوادث محمد شطح، وزیر سابق در دولت لبنان در عملیاتی تروریستی کشته شد و تازهترین این عملیاتهای تروریستی عملیات انتحاری در هرمل در منطقه بقاع است که در نتیجه آن چندین تن کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از لبنان، اهداف عملیات تروریستی در لبنان دایرهای فراگیر دارد که هم اهل سنت و هم شیعیان لبنان را هدف قرار میدهد. در همین حال گاهی آماج عملیات تروریستی شخصیتهای جناح 14 مارس هستند و گاهی حزبالله لبنان از جناح 8 مارس هدف قرار میگیرد؛ به گونهای که میتوان گفت برخی اوقات این عملیات کور است تا لبنان را از نظر امنیتی تکان دهد و گاهی اهداف برنامه ریزی شدهای است تا فتنه مذهبی و طایفی در این کشور راه اندازد.
گروه ترویستی عبدالله عزام پس از مرگ ماجد الماجد در پیامی سراسر فتنه آمیز که بوی فتنه مذهبی شیعه و سنی از آن به مشام میرسید اعلام کرد که با عملیاتهای انتحاری دیگر هم چنان حزبالله و ایران را هدف قرار خواهد داد. اخبار غیر رسمی کشف ماشینهای انتحاری از این گروه که عازم انفجار در مراکز اجتماعی و پرازدحام مردمی بودند نشان میدهد که به راستی تروریسم دارای دین و مذهب و اخلاق نیست.
ارتش لبنان در راستای مبارزه با دایره تروریسم در این کشور دارای پروندههای بسیاری است. براساس اعلام منابع لبنانی تشکیلات اطلاعاتی ارتش لبنان دارای لیستی 56 نفره از تروریستهایی است که در لبنان و منطقه در تعقیب آنها به سر میبرند.
برهمین اساس تاکنون پس از مرگ ماجد الماجد دو تن از سرشناس ترین چهرههای گروه عبداله عزام در لبنان بازداشت شدهاند. یکی از آنها محمد المصری اهل سوریه است که در لبنان دستگیر شده و حتی گفتهاند که وی جانشین احتمالی ماجد الماجد بوده است. دیگری جمال دفتردار، یکی دیگر از عناصر اصلی شاخه نظامی گروه عبدالله عزام است که ارتباط دایمی با ماجد الماجد داشته است. پیشتر از او هم به عنوان جانشین ماجد الماجد نام برده شده بود. وی در لیست تروریستهای در تعقیب ارتش لبنان رتبه 23 را اشغال کرده بود که بالاخره در یکی از روستاهای بقاع غربی به دام ارتش لبنان افتاد.
دفتردار 44 ساله پس از مرگ ماجد الماجد تهدید کرده بود که اماکن مربوط به ایران و حزبالله را در لبنان هدف عملیات انتحاری قرار خواهد داد. براساس اعلام منابع لبنانی اطلاعات نزد وی کمتر از ماجد الماجد نیست زیرا وی در طول سالیان اخیر بارها بین سعودی، عراق، سوریه و لبنان در تردد بوده و نقشی مهم در امور لجستیک و حمایتهای مالی گروههای تروریستی در عراق و سوریه ایفاء کرده است.
فعالیتهای شبه نظامیان وابسته به جریانات سلفی و تکفیری از سال 2004 پس از اشغال عراق توسط ارتش آمریکا در لبنان آغاز شد. از همان زمان اطلاعات ارتش لبنان و دیگر دستگاههای اطلاعاتی لبنان اقدامات بسیاری در خصوص مبارزه با این گروهها آغاز کردند.
درگیریهای ارتش لبنان با گروه فتحالاسلام در شمال لبنان در اردوگاه فلسطینی نهر البارد طرابلس یکی از مهمترین سرفصلهای نبردهای این ارتش با این گروهها به شمار میرود. پس از پایان جریان فتح الاسلام در شمال لبنان بسیاری از عناصر فتحالاسلام عازم جنوب لبنان در صیدا در اردوگاه فلسطینی عین الحلوه شدند.
با تشدید گسترش افکار سلفی و تکفیری در نزد برخی از طرفهای فلسطینی در طول 10 سال اخیر، بسیاری از گروههای افراطی موفق شدند بسیاری از پناهندگان فلسطینی در لبنان و سوریه را به خود جذب کنند، همین امر باعث شد تا اردوگاههای فلسطینی پناهگاهی مناسب برای بسیاری از این نیروهای تکفیری شود. از همین رو بی جهت نیست که وقتی نیروهای امنیتی ارتش لبنان هرگاه به دنبال نیروهای تکفیری همچون احمد الاسیر، ماجد الماجد و جمال دفتردار میگشتند ردپایی از آنها در اردوگاه عین الحلوه در صیدا پیدا میکردند.
دستگیری ماجد الماجد نشان داد که ارتش و موسسههای امنیتی لبنان در ارتباط دایمی با تشکیلات همطراز در منطقه و دیگر کشورهای جهان به خصوص آمریکا و اتحادیه اروپا است تا در نتیجه تبادل اطلاعات امکان جلوگیری از عملیات تروریستی را در لبنان فراهم کند گرچه تجربه و سوابق عملیات تروریستی نشان داده است که در بسیاری از موارد ناموفق بوده است.
انتهای پیام
نظرات