• چهارشنبه / ۲۵ دی ۱۳۹۲ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92102514742

دو نانوداروی ساخت محققان کشور در آستانه ورود به بازار

دو نانوداروی ساخت محققان کشور در آستانه ورود به بازار

رئیس کمیته فناوری نانوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بررسی پرونده دو نانودارو در این کمیته خبر داد.

رئیس کمیته فناوری نانوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بررسی پرونده دو نانودارو در این کمیته خبر داد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر مهدی رضایت با اشاره به اینکه به همت محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانش فنی دو نانو دارو شامل نانو داروی ضد سالک و نانو میسلی کورکومین کسب شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پرونده داروی ضد سالک به نام ژل "آمفو تیریسین B نانو لیپوزومال" در این کمیته مراحل نهایی دریافت مجوز را طی می‎کند.

وی افزود: این دارو به عنوان یک داروی موضعی برای درمان بیماری سالک (لیشمانیوز) به کار برده می‌شود.

رئیس کمیته نانو فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: این دارو به صورت موضعی در دنیا وجود نداشته است، ولی تست‌های بالینی این دارو نشان داده است که اثرات زیادی در درمان این بیماری دارد.

رضایت در مورد مراحل تائید نانو میسلی کورکومین (عصاره اصلی زردچوبه) اظهار کرد: این دارو نیز مراحل آخر دریافت تاییدیه را طی می‌کند.

وی افزود: ماده موثره این دارو از عصاره زرد چوبه به نام "کورکومین" تولید شده که اثرات ضد التهاب و آنتی اکسیدان آن اثبات شده است و در پیشگیری از سرطان نقش موثری ایفا می‌کند.

رئیس کمیته نانو فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: این دارو از تکثیر سلول‎های سرطانی و مهاجم جلوگیری می‌کند و از بین برنده مقاومت سلول‌های سرطانی به داروهای شیمی درمانی است، ‌این دارو در درمان زخم دیابت، آلزایمر، پارکینسون، بیماری‌های قلبی و عروقی، میکروبی، ریوی و آرتریت به کار برده می‌شود.

رضایت خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌شود که هر دوی داروها در منطقه و کشورهای اسلامی وجود نداشته باشد، از این رو بازار صادراتی خوبی در اختیار تولیدکنندگان این داروها قرار دارد.

وی با اشاره به صدور مجوز برای یکی از داروهای درمان سرطان که به همت پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی فناوری آن کسب شده است، یادآور شد: در حال حاضر مجوزهای نانو داروی ضد سرطان "سینادوکسوزوم" که از خاصیت افزایش طول عمر در بیماری‌های سرطان سینه متاستاز دهنده و سرطان تخمدان پیشرفته ملتیپل میلوما و کاپوسی سارکومای همراه در بیماران مبتلا به ایدز برخوردار است، صادر شده و مورد استفاده قرار گرفته است.

به گفته رضایت، این دارو به طور هدفمند سلول‌های سرطانی را مورد هدف قرار می‌دهد و عوارض جانبی این محصول پایین است و تاثیر بخشی بالا و افزایش اثر بخشی و کاهش عوارض جانبی به ویژه کاهش سمیت قلبی نسبت به دوکسوروبیسین هیدروکلراید از خواص این دارو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha