نتایج مطالعه اخیر محققان آمریکایی نشان میدهد، باکتری خاصی در نازک شدن غشای کیسه آب دخالت دارد که منجر به پاره شدن کیسه و زایمان زودرس میشود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به پاره شدن غشا پیش از اتمام زمان بارداری در پزشکی اصطلاحا پارگی پره ترم زودرس کیسه آب (PPROM) گفته میشود؛ پارگی غشا کیسه آب عامل یک سوم زایمانهای زودرس و تولد نوزادان نارس محسوب میشود.
محققان کالج پزشکی دانشگاه دوک شمار زیادی باکتری خاصی را در محل پارگی غشا شناسایی کردهاند که احتمالا با نازک شدن غشا کیسه آب و پاره شدن آن در ارتباط هستند.
محققان نمونه غشای 48 زن بارداری که به تازگی وضع حمل کرده بودند - شامل چند نمونه مبتلا به پارگی پره ترم زودرس کیسه آب (PPROM) و سایر زایمانهای زودرس به دلایل دیگر - را مورد بررسی دقیق قرار دادند.
محققان در تحقیقات خود دریافتند که باکتریهای زیادی در تمام غشا وجود دارند، اما هرچه میزان تجمع باکتریایی بیشتر باشد، غشا نازکتر میشود که این مشکل در مبتلایان به PPROM بیشتر از سایر زنان باردار است.
«امی مورتا» استادیار بخش زنان و زایمان و نویسنده این تحقیق تأکید می کند: با انجام غربالگری میتوان خطر زایمان زودرس را پیشبینی کرده و با تجویز آنتیبیوتیک، از پارگی پره ترم زودرس کیسه آب پیشگیری کرد.
«مورتا» خاطر نشان میکند: تحقیقات ما هنوز چند مرحله از امکان غربالگری این باکتریهای خاص فاصله دارد، اما فرصت مناسب برای کشف اقدامات درمانی بالقوه را فراهم میکند.
نتایج این مطالعه که در مجله PLOS ONE منتشر شده است، میتواند به توسعه تستهای غربالگری و درمان زنان در معرض خطر زایمان زودرس منجر شود.
انتهای پیام
نظرات