معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان سمنان گفت: شناسایی، جذب و نگهداشت بیسوادان در استان سمنان به علت گستردگی جغرافیایی، پراکندگی زیاد، تعداد کم افراد بیسواد و جمعیت کم آن سختتر است.
محمدحسن رضوانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، اظهار کرد: از طریق معلمان و آموزش و پرورش مزایای تشویقی خوبی در نظر گرفته شد که در ترغیب و سوادآموزی افراد بیسواد موثر بود.
وی از پوشش لازم التعلیمها در دورترین روستاهای این استان خبر داد و خاطرنشان کرد: امروز بستر برای سوادآموزی تمامی بیسوادها و کمسوادها در جای جای استان فراهم است. نظام اسلامی، در حال حاضر همه امکانات را فراهم کرده تا بیسوادها و کمسوادها از راههای مختلف، به سوادآموزی ترغیب شوند. این تعدد راهها در سوادآموزی افراد بیسواد، تاثیرگذاری زیادی داشته است.
رضوانی بیان کرد: با توجه به اینکه استان سمنان رتبه اول باسوادی را در کل کشور دارد، استان سمنان با بهرهگیری از همه داشتهها و امکانات مختلف و با استفاده از تریبونهای اثرگذار نظیر ائمه جمعه، حوزههای علمیه و انجمنهای اولیاء و مربیان مدارس توانسته است در رتبه نخست باسوادی کشور قرار گیرد.
وی افزود: طی تفاهمنامههایی که با حوزههای علمیه منعقد شد از طریق طلاب در ماههای محرم و رمضان و در مساجد مختلف، مردم را به حضور در کلاسهای سوادآموزی تشویق کردیم و نیز از طریق انجمن اولیاء و مربیان مدارس با ارسال نامهای به کلیه مدارس، همه علاقهمندان را به شناسایی افراد بیسواد و کم سواد و هدایت آنها به کلاسهای سوادآموزی دعوت کردیم که در افزایش ضریب باسوادی و ترغیب این افراد به سوادآموزی موثر بوده است. بهترین روش از طریق مدیران مدارس و دانش آموزان بود، ضمن اینکه در این امر، صدا و سیما و رسانهها نیز مردم را به کلاسهای نهضت دعوت میکردند.
معاون آموزش و پرورش استان با اشاره به ادغام نهضت سوادآموزی در اداره کل آموزش و پرورش استان، گفت: این طرح در باسواد کردن افراد نقش مهمی داشت و اداره کل آموزش و پرورش استان، فضا را برای فعالیتهای بیشتر و اثرگذارتر فراهم کرد. از ظرفیتهای گسترده آموزش و پرورش، استفاده و با بهره گیری از مدارس و توان دانش آموزان، افراد بی سواد و کم سواد را به سوادآموزی تشویق کردیم.
وی به راهکارهای سازمان آموزش و پرورش استان در ترغیب و تشویق به سوادآموزی اشاره کرد و افزود: طرح "آموزشهای خاص" و "کتب خاص" از دیگر برنامههای معاونت سوادآموزی است که در آن کتابهایی ساده، روان و مرتبط با شغل افراد، تهیه و از طریق آن، افراد کم سواد و یا بازمانده از تحصیل، متناسب با شغل و حرفه خود، آموزش میبینند؛ به عنوان مثال یک باغبان با توجه به نیازهای شغلیاش به مطالعه کتابهایی در این زمینه میپردازد و همین باعث می شود تا اطلاعاتش به روز و رغبت وی به آموختن بیشتر شود.
معاون نهضت سواد آموزی استان سمنان با بیان اینکه برای ادامه تحصیل افراد کم سواد تدابیر مختلفی اندیشیده شده است، تصریح کرد: کلیه کسانی که دارای قبولی سوم ابتدایی هستند و یا مردودیهای چهارم و پنجم ابتدایی و کسانی که دوره نهضت سوادآموزی را گذراندهاند میتوانند در این دوره، شرکت و در طی هشت ماه، با بهره گیری از آموزش لازم، مدرک پایان دوره ابتدایی (ششم ابتدایی) دریافت کنند.
وی، انسداد بیسوادی را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش استان برشمرد و افزود: با افزایش پوشش لازم التعلیم ها در دورترین روستاهای استان سمنان، شرایط فراهم کردیم تا کلیه کودکان به کلاسهای لازم التعلیم راه پیدا کنند و هیچ دانش آموزی از تحصیل باز ماندهای در استان نداشته باشیم که در این زمینه نیز استان سمنان، رتبه اول را دارد و در کنار آموزش افراد کم سواد، انسداد بی سوادی را نیز ایجاد کرده است.
انتهای پیام
نظرات