• شنبه / ۷ دی ۱۳۹۲ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92100703698
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

کاهش 15 درصدی صادرات زعفران

کاهش 15 درصدی صادرات زعفران

رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران از کاهش 15 درصدی صادرات زعفران در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: این موضوع دلایل مختلفی دارد.

رییس اتحادیه صادرکنندگان زعفران از کاهش 15 درصدی صادرات زعفران در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: این موضوع دلایل مختلفی دارد.

غلامرضا میری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان اظهار کرد: اخذ مالیات بر صادرات، مانع بزرگی برای صادرات زعفران است.

وی از جمله دلایل کاهش صادرات زعفران نسبت به سال گذشته را نوسانات ارز و قیمت زعفران و مهم‌تر از همه دریافت مالیات بر صادرات عنوان کرد.

میری درباره مالیات بر صادرات زعفران، اظهار کرد: طی این مالیات صادرکننده موظف است ارزی را که بابت صادرات زعفران دریافت می‌کند برگرداند یا به جای آن مالیات پرداخت کند که این موضوع علاوه بر کاهش صادرات زعفران، به افزایش قاچاق این محصول نیز منجر شده است و اغلب صادرکنندگان دیگر رغبتی به صادرات ندارند.

به گفته او صادرکنندگان زعفران امکان اینکه ارز خارج شده را به کشور بازگردانند ندارند در نتیجه باید مالیات پرداخت کنند که این موضوع به کاهش صادرات این محصول انجامیده است.

رییس اتحادیه فروشندگان زعفران درباره حذف عوارض زعفران که حدود 45 روز از اجرای آن می‌گذرد، گفت: حذف عوارض زعفران کار بسیار خوب و پسندیده‌ای بود که به صادرات زعفران بسیار کمک کرد اما دریافت مالیات از صادرکنندگان مانع بسیار بزرگتری‌ از دریافت عوارض است چرا که عوارض به بسته‌های 30 گرم به پایین تعلق نمی‌گرفت و در نتیجه صادرکنندگان معمولا بسته‌های 25 گرمی صادر می‌کردند اما برای عدم پرداخت مالیات هیچ راهی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه نگاه دولت تدبیر و امید بر افزایش صادرات غیر نفتی است، اظهار کرد: به این منظور تقاضای هیچ گونه تسهیلات یا کمکی نداریم فقط تقاضا داریم موانع و مشکلاتی که بر سر راه صادرات زعفران وجود دارد از جمله مالیات بر صادرات حذف شود.

میری ادامه داد: در حال حاضر زعفران ما به افغانستان قاچاق می‌شود و سپس از آن‌جا با نام زعفران افغانی به سایر کشورها صادر شود این واقعا برای زعفران ایران ننگ است لذا باید تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شود.

رییس اتحادیه فروشندگان زعفران بیان کرد: در حال حاضر بازار زعفران تا حدودی تثبیت شده است و معمولا بیشتر از 50 هزار تومان نوسانات ندارد و این در حالی است که در اوایل فصل برداشت نوسانات محصول زعفران زیاد بود.

وی در باره افزایش تولید نسبت به سال گذشته، خاطرنشان کرد: طبق برآوردهای ما حدود 25 درصد نسبت به سال گذشته افزایش تولید زعفران وجود داشته است اما وزارت جهاد کشاورزی هنوز در این خصوص آماری اعلام نکرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha