• شنبه / ۷ دی ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92100703643
  • خبرنگار : 71456

طراحی لباس فضایی جدید برای حفظ سلامت فضانوردان

طراحی لباس فضایی جدید برای حفظ سلامت فضانوردان

دانشمندان دانشگاه کانزاس در حال ارتقای لباس بیرونی فضانوردان برای حضور در محیط خارج از فضاپیما هستند.

دانشمندان دانشگاه کانزاس در حال ارتقای لباس بیرونی فضانوردان برای حضور در محیط خارج از فضاپیما هستند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ترکیبی از اساتید رشته‌های برق و رایانه و چندین دانشجو با همکاری یکدیگر در حال طراحی یک لباس فضایی هستند که بر سلامتی فضانوردان نظارت کرده و از گرمای بدن آنها برای تامین نیروی ابزار الکترونیکی استفاده می‌کند.

مهندسان حین مطالعه یک لباس‌فضایی مدل، در حال بررسی این نکته هستند که چگونه می‌توان از حسگرهای پزشکی پوشیدنی در ماموریت‌های آتی فضا برای سالم‌ نگه‌داشتن فضانوردان استفاده کرد.

این پروژه سه ساله حدود 750 هزار دلار از ناسا بودجه دریافت کرده است.

مهندسان حاضر در این پروژه از شبیه‌ساز سه‌بعدی میدان الکترومغناطیسی و یک لباس‌ فضایی مدل بهره می‌برند.

این لباس از چندین لایه متشکل از مواد شامل پارچه‌های متالیزه‌شده برای مدلسازی لایه‌های موجود در لباس‌های واقعی استفاده می‌کند که از فضانوردان محافظت کرده و آنها را گرم نگه می‌دارد.

تعبیه باتری‌ها در محیط غنی از اکسیژن در لباس فضایی بیش از حد خطرناک است، از این رو تیم علمی در حال طراحی شیوه‌های جدید جمع‌آوری انرژی هستند.

این شیوه‌ها از تفاوت دمای بین گرمای بدن فضانورد و لباس فضایی برای نیرودهی به رادیوها و ابزارهای الکترونیکی دیگر موجود در درون لباس استفاده می‌کنند.

در این پروژه، دانشمندان به گردآوری طراحی مدار یکپارچه، طراحی نرم‌افزار، حسگرهای بیوپزشکی و زیست‌شناسی افراد پرداخته‌اند.

افزون بر چالش‌های نیرودهی و ارتباطاتی در فضا، بدن فضانوردان نیز در محیط فضا تغییر می‌کند، به طوری که تراکم عضله و استخوان آنها کاهش یافته و همچنین بینایی آنها نیز ممکن است تغییر کند.

دانشمندان در حال طراحی حسگرهایی هستند که فضانوردان می‌توانند برای سنجش سلامتی‌ و پیش‌بینی شروع خستگی‌شان از آنها استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha