• شنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۲ / ۰۰:۱۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92093020155
  • منبع : مطبوعات

موفقیت پژوهشگران ایرانی در ترمیم زخم‌های ضایعات نخاعی با فناوری نانو

موفقیت پژوهشگران ایرانی در ترمیم زخم‌های ضایعات نخاعی با فناوری نانو

پ‍ژوهشگران مرکز تحقیقات سلولی - مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری پ‍ژوهشگاه پلیمر، موفق به درمان زخم‌های ناشی از ضایعات نخاعی با فناوری نانو شدند.

پ‍ژوهشگران مرکز تحقیقات سلولی - مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری پ‍ژوهشگاه پلیمر، موفق به درمان زخم‌های ناشی از ضایعات نخاعی با فناوری نانو شدند.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا دکتر محمد تقی جغتایی، رییس انجمن علوم اعصاب با اعلام این خبر افزود: وقتی نخاع دچار ضایعه می‌شود، در محل ضایعه، سلول‌های گلیال جمع می‌شوند که این سلول ماده گلیکوپروتئین را در خود آزاد می‌کند و حاصل آن ایجاد یک سد گلیالی در محل ضایعه است.

وی با بیان این که رشته‌های عصبی یا آکسون‌ها، مغز را به اندام و اندام را به مغز مرتبط می‌کنند، افزود: رشته‌های عصبی در هنگام ترمیم و رشد به این سد گلیالی برخورد می‌کنند و در نتیجه از رشد این رشته‌های عصبی جلوگیری می‌شود و اصطلاحا، فرد آسیب‌دیده نخاعی دچار زخم گلیکال می‌شود.

دبیر دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی افزود:‌ پ‍ژوهشگران دو مرکز یاد شده موفق شدند آنزیمی که مانع از زخم گلیالی می‌شود را از طریق نانو پارتیکل به محل ضایعه تزریق کنند تا آنزیم به تدریج آزاد شده و زخم را از بین ببرد.

رییس انجمن علوم اعصاب ایران اظهار کرد: ‌نانو پارتیکلی که آنزیم را به محل ضایعه می‌رساند نیز به دست توانای پژوهشگران پلیمر و دانشگاه علوم پزشکی ایران ساخته شده است.

جغتایی اعلام کرد: حاصل مطالعات پژوهشگران مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و پ‍ژوهشگاه پلیمر در کاربردهای کلینیکی در آینده‌ای نزدیک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی همچنین گفت:‌ پژوهشگران تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دنبال راه حلی برای درمان‌های سلولی مولکولی ضایعات نخاعی هستند که در این راستا طرح هایی را در دست اجرا دارند.

رییس انجمن علوم اعصاب اضافه کرد: استفاده از سلول‌های مخاط بویایی در درمان ضایعات نخاعی، استفاده از سلول‌های شوآن، سلول‌های مغز استخوان و اخیرا سلول‌های مزانشیمی چربی از دیگر طرح‌هایی است که در دانشگاه علوم پزشکی ایران در دست اجرا است.

رییس انجمن علوم اعصاب ایران خاطرنشان کرد: نتایج این طرح‌ها در مدل های آزمایشگاهی بر روی حیوانات ، آثار خوبی داشته و در مجلات معتبر بین‌المللی نیز به چاپ رسیده است.

جغتایی افزود : استفاده از مهندسی بافت از دیگر طرح های در دست اجراست که در آن داربست های بیومتریال توسط محققان مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران طراحی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha