چین قصد دارد با استفاده از روش بارورسازی ابرها و تولید باران مصنوعی با آلودگی هوا مقابله کند، اگرچه بسیاری از محققان در خصوص خطرات این روش هشدار دادهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجم بالای آلودگی هوا در مناطق مختلف چین باعث تعطیلی مدارس و لغو بسیاری از پروازها شده است؛ اداره هواشناسی این کشور قصد دارد برای کاهش حجم آلودگی از تکنیک بارورسازی ابرها و تولید باران مصنوعی استفاده کند.
این کشور پیش از این در سال 2008 میلادی و در زمان برگزاری بازیهای المپیک پکن از روش بارورسازی ابرها استفاده کرده بود، اما این روش به جای تولید باران، باعث توقف بارش شد.
روش بارورسازی ابرها شامل پرتاب موشک پر شده با یدید نقره به داخل ابرها است؛ با این روش بلورهای یخ درون ابر تشکیل شده و با توجه به شرایط دمایی، به شکل باران به زمین فرو میریزند.
اما بسیاری از محققان این روش را ناکارآمد و حتی خطرناک توصیف میکنند؛ «استیون سیمز» از محققان دانشگاه موناش استرالیا تأکید کرد: گرد و غبار موجود در آلودگی هوا حاوی مقادیر یدید نقره است که افزودن مقادیر بیشتر این ماده به ابرها هیچ تأثیری در بارور ساختن ابرها نمیگذارد؛ سمی بودن یدید نقره نیز یکی از اشکالات اساسی در روش بارورسازی ابرها است.
کارشناسان توصیه میکنند، چین باید بدنبال توسعه روشهای کم خطرتر مانند استفاده از لیزر برای بارورسازی ابرها یا مکندههای پر قدرت آلودگی به جای بارور سازی با یدید نقره باشد.
انتهای پیام
نظرات