• یکشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 92091712075

ایسنا بررسی می‌کند

سهم صنعت آب و برق کشور از بودجه 93 چقدر است؟

سهم صنعت آب و برق کشور از بودجه 93 چقدر است؟

لایحه بودجه 93 امروز در مهلت قانونی به مجلس ارائه شد گر چه نپرداختن به مسئله هدفمندی یارانه در لایحه انتقاد برخی از نمایندگان را در پی داشت. در لایحه با اعلام رسمی رییس جمهور بودجه عمومی کشور در سال 93 نزدیک به 195 هزار میلیار تومان برآورد شد که بیانگر افزایش 24 هزار میلیار تومانی در این زمینه است اما سهم وزارت نیرو از نظر دولت چیست؟

لایحه بودجه 93 امروز در مهلت قانونی به مجلس ارائه شد گر چه نپرداختن به مسئله هدفمندی یارانه در لایحه انتقاد برخی از نمایندگان را در پی داشت. در لایحه با اعلام رسمی رییس جمهور بودجه عمومی کشور در سال 93 نزدیک به 195 هزار میلیار تومان برآورد شد که بیانگر افزایش 24 هزار میلیار تومانی در این زمینه است اما سهم وزارت نیرو از نظر دولت چیست؟

به گزارش خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس بند "ط" تبصره 2 لایحه بودجه سال 93، شرکتهای دولتی تابعه وزارتخانه های نفت و نیرو مکلفند کلیه درآمدهای ریالی و ارزی خود را به حسابهای متمرکز وجوه ریالی و ارزی که از طریق خزانه داری کل کشور به نام آن‌ها نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران افتتاح می شود واریز کنند.

همچنین خزانه داری کل کشور مکلف است متناسب با وصول، ماهانه و به صورت یک دوازدهم بودجه مصوب وجوه مذکور، سهم شرکت های فوق الذکر را برای مصارف جاری و تملک دارایی های سرمایه ای به آنها پرداخت کند.

از سوی دیگر بر اساس بند "م" تبصره مذکور به منظور اجرای طرح‌های افزایش بازدهی نیروگاه‌ها با اولویت نصب بخش بخار در نیروگاه های سیکل ترکیبی، توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، کاهش تلفات، بهینه سازی مصرف، صرفه جویی در مصرف سوخت مایع، کاهش گازهای گل‌خانه ای و حفاظت از محیط زیست و طرح های آلودگی هوا و افزایش سهم صادرات سوخت، به وزارت نیرو اجازه داده می شود تا سقف یکصد و بیست هزار میلیارد (120.000.000.000.000) ریال از محل منابع داخلی به روش بیع متقابل با سرمایه گذاران بخش‌های خصوصی و عمومی قرارداد اجرای طرح های افزایش بازدهی و تولید نیروگاه‌های بخش دولتی و خصوصی ، توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر، کاهش تلفات و بهینه سازی مصرف انرژی با اولویت استفاده از تجهیزات ساخت داخل منعقد کند.

دولت نیز مکلف است در قبال این تعهد، سوخت صرفه جویی شده یا معادل آن نفت خام را با محاسبه میزان صرفه جویی حاصله در مدت حداکثر دوسال به سرمایه گذاران تحویل دهد. آیین نامه اجرایی این بند توسط وزارتخانه های نیرو و نفت حداکثر دو ماه پس از تصویب این قانون با تأیید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور به تصویب هیأت وزیران می رسد.

در بند "د" تبصره 5 نیز گفته شده که 10 درصد از منابع صندوق توسعه ملی ناشی از اجرای قانون بودجه سال 1393 کل کشور جهت پرداخت تسهیلات به بخشهای غیردولتی به طرحهای دارای توجیه فنی ، اقتصادی، زیست محیطی، مالی و اهلیت متقاضی به صورت پرداخت و بازپرداخت ریالی در بخش آب و کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست تخصیص می یابد. تبدیل دلار به ریال موضوع این بند در مرکز مبادلات ارزی صورت می گیرد.

از سوی دیگر بر اساس بند الف تبصره 6به شرکتهای وابسته و تابعه وزارتخانه های نیرو، نفت، راه و شهرسازی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی اجازه داده می شود یکصد و پنجاه هزارمیلیارد (150.000.000.000.000) ریال برای اجرای طرحهای انتفاعی دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی خود با اولویت اجرای پروژه ها و طرحهای میادین نفت و گاز مشترک با همسایگان و مهار آبهای مرزی، طرح های آبرسانی و تأمین آب، احداث و تکمیل طرحهای آ ب شیرین کن، تصفیه خانه های آب و فاضلاب، نیروگاههای برق و همچنین مناطق محروم و کمتر توسعه یافته اوراق مشارکت ریالی و یا صکوک با رعایت ماده ( 88 ) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و برای طرح هایی که به تصویب شورای اقتصاد می رسد، با تضمین خود منتشر کند.

بر اساس بند "الف" تبصره 8 نیز قرارداد تأمین منابع مالی، اجراء و بهره برداری طرح‌ها (پروژه ها) را به شرکت پروژه صاحب صلاحیت که صرفاً به همین منظور تأسیس می شود واگذار کنند و با آنها برای پیش خرید تأسیسات احداثی (نوع الف)، اجاره درازمدت تمام یا بخشی از تأسیسات (نوع ب)، خرید درازمدت و یا پیش خرید کالا و خدمات تولیدی آن طرح (نوع ج)، بهبود کارآیی آب و یا انرژی (نوع د) و یا سایر انواع مشارکت بخش عمومی با بخش خصوصی به منظور ارائه خدمات عمومی (نوع ه) اقدام کنند.

در بند "ح" همین تبصره نیز ذکرد شده که مشارکت (کنسرسیوم شرکت های مؤسس شرکت پروژه موضوع این تبصره) صرفاً با برگزاری مناقصه دو مرحله ای با پیشنهاد فنی بازرگانی و مدل مالی قابل قبول انتخاب می شود. ارزیابی مالی مناقصات برای تعیین برنده براساس کمترین ارزش حال کل پرداختی ها به شرکت پروژه (از جمله هزینه بیمه احتمالی قرارداد، پیش پرداخت سال عقد قرارداد، و پرداخت های آتی حسب مورد با احتساب نرخ سالانه پانزده درصد تا بیست و پنج درصد صورت می گیرد.

در ماده 3 همین بند آمده است که برنده در مناقصه (نوع د) براساس مناسب ترین نسبت ارزش حال باز پرداخت پیشنهادی به ارزش حال هزینه های آب یا انرژی صرفه جویی شده خواهد بود.

از سوی دیگر در بند "الف" تبصره 11نیز ذکر شده است که به دولت اجازه داده می شود به منظور تسریع در احداث و تکمیل عملیات شبکه های آبیاری و زهکشی فرعی، آب بندان ها، سیستم های نوین آبیاری و انتقال آب تا مزارع، بخشی از هزینه های اجرای عملیات را در قالب سهم کمک بلاعوض دولت از محل اعتبارات مصوب تامین و پرداخت کند. آیین نامه اجرایی این بند شامل نحوه تأمین و سهم کمک بلاعوض و اولویتهای اجرایی و منطقه ای با پیشنهاد مشترک وزارتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور به تصویب هیأت وزیران می رسد.

همچنین در بند "ه" تبصره17 آمده است که مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور از پرداخت هزینه های صدور پروانه ساختمانی، عوارض شهرداری و هزینه های انشعاب آب و فاضلاب و برق و گاز برای یک بار و در حد یک واحد مسکونی مطابق الگوی مصرف معافند و دستگاههای ارائه دهنده خدمات مذکور موظف به ارائه این خدمات به صورت رایگان به مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور هستند. اعتبارات این بند از محل اعتبارات ردیف شماره 520000-18 جدول شماره ( 9) این قانون تأمین و به دستگاههای ارائه دهنده خدمات پرداخت می گردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha