علت 70 درصد تصادفات نیروی انسانی است که این موضوع ناشی از نبود فرهنگ صحیح رانندگی و نداشتن آگاهی لازم از برخی قوانین است.
علی حقایق - مدیر کل اسبق ایمنی راههای کشور - در گفتوگو با خبرنگار راه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: بیشتر تصادفات در 30 کیلومتری ورودی شهرها و در ساعات آغازین روز اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه معمولا رانندگان سرعت خود را در نزدیکی ورودی شهرها افزایش میدهند، افزود: همین موضوع موجب افزایش تصادفات میشود.
حقایق با بیان اینکه پیچهای تند و غیراستاندارد و دستاندازهای موجود در برخی جادهها از جمله عواملی است که منجر به بروز سوانح میشود، گفت: موضوع مهم در این زمینه گذاشتن علائم برای دستاندازها یا پیچها است چون در برخی مواقع شاهد هستیم که علائمی در این مکانها وجود ندارد و راننده کنترل خود را از دست میدهد که این امر حوادث ناگواری را موجب میشود.
مدیر کل اسبق ایمنی راههای کشور نبود گاردیل ایمن یا خط کشی مناسب در جادهها را از دیگر عوامل وقوع سوانح جادهای عنوان و اظهار کرد: باید مسئولان مربوطه به این موضوع توجه کنند و اقدامات لازم را انجام دهند.
حقایق با تاکید بر اینکه باید به موضوع فرهنگسازی رانندگان بیشتر توجه شود، یادآور شد: فرهنگسازی باید از سنین پایین آغاز شود و تا دانشگاه ادامه یابد و این بحث در دروس آنها منظور شود.
به اعتقاد وی افزایش جریمه تخلفات رانندگی به منظور جلوگیری از تخلفات عامل موثری نیست.
این کارشناس با بیان اینکه تصادفات در سال گذشته نسبت به سال 90 کاهش یافته است، گفت: افزایش فرهنگ رانندگی، اقدامات پلیس و مسئولان مربوطه منجر به کاهش آمار تصادفات شده که البته هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به نقطه مطلوب دارد.
به گزارش ایسنا، طی پنج ماهه ابتدای امسال 7719 نفر در تصادفات رانندگی کشته شدهاند که هرچند این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9.6 درصد کاهش یافته است اما میتوان گفت به طور میانگین روزانه 50 نفر در این تصادفات جان خود را از دست میدهند.
از میزان کل تصادفات 72 درصد در جادههای برون شهری و روستایی و 28 درصد مربوط به درون شهری بوده است.
همچنین از ابتدای امسال تاکنون بیش از 14 هزار فقره تصادف در جادههای کشور رخ داده که استانهای گیلان، گلستان و آذربایجان غربی بیشترین میزان وقایع را داشتهاند.
انتهای پیام
نظرات