پژوهشگر گروه رصدی سایه اظهار داشت: تیم منجمان آماتور ایرانی که برای رصد خورشیدگرفتگی به کنیا اعزام شده بودند به دلیل نامساعد شدن ناگهانی شرایط جوی در زمان کسوف موفق به رصد خورشیدگرفتگی کلی نشده اند.
حمید جدیری خداشناس، منجم آماتور ایرانی که با رصد خورشیدگرفتگی هیبرید 12 آبان ماه، مشاهده دهمین کسوف را به کارنامه ماجراجوییهای علمی خود افزوده است در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا درباره روند رصد خورشیدگرفتگی اخیر در کنیا گفت: روز خورشید گرفتگی از کنار ساحل «کوبی فورا» در جنوب شرقی دریاچه « تورکانا» با سه ساعت رانندگی به سمت شمال شرقی دریاچه حرکت کردیم. هدف من پیوستن به کمپ فرد اسپناک بود که در ساحل آلیا در پارک بین المللی «سیبولوی» قرار داشت.
حدود دو کیلومتر مانده به کمپ پروفسور اسپناک به گروه ۱۲ نفره منجمان آماتور ایرانی که به سرپرستی بابک امین تفرشی به کنیا آمده بودند برخوردیم و قرار شد که همانجا کسوف را رصد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حدود 20 دقیقه بعد از تماس اول، هوا ناگهان طوفانی شد و کسوف پشت ابرها پنهان شد ولی مناظر بی نظیری را تا غروب خورشید مشاهده کردیم.
جدیری خداشناس تصریح کرد: خوشبختانه دوربینها تصاویر بی نظیری را از عبور سایه تصویربرداری کرده اند که امیدواریم همانند رصدهای قبلی گروه سایه این تصاویر دیدنی را هم در قالب فیلم به علاقمندان نجوم در کشور ارائه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: از برنامه های گروه ما قبل از رصد کسوف، بازدید از مدارس و روستاهای واقع در پارک های بین المللی «سیبولوی» و«سامبورو» و توزیع عینکهای کسوف اهدایی گروه آوا استار به دانش آموزان و آموزش رصد ایمن خورشیدگرفتگی بود که با استقبال آنها مواجه شد.
مدیر موسسه پژوهشی سایه با بیان این که برنامه گروه در این سفر، رصد و ثبت تصاویر خورشید گرفتگی و تهیه فیلمی مستند با برجسته نمایی غنای فرهنگی - مردمی و طبیعت سرزمین آفریقا است، اظهار داشت: روز شنبه (18 آبان) از سومین پارک بینالمللی بازدید و روز یکشنبه راهی ایران میشویم.
گفتنی است، 12 آبان ماه مردمان بخشهای وسیعی از جهان شاهد رخداد یک خورشیدگرفتگی حلقوی- کلی بودند که در غرب و مرکز ایران هم به صورت جزئی قابل رویت بود.
انتهای پیام
نظرات