یک کارشناس مسائل بانکی تاکید کرد: شناسایی اقشار پر درآمد جامعه از طریق سپردههای بانکی باعث خروج سرمایه مردم از بانکها می شود و به روند اقتصاد کشور لطمه میزند.
حیدر مستخدمین حسینی در گفتوگو با خبرنگار بانک خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اظهارات مطرح شده مبنی بر شناسایی سه دهک بالای جامعه از طریق حسابهای بانکی، اظهار کرد: قاعدهای که این روزها از سوی برخی دولتمردان و نمایندگان مجلس برای حذف یارانه سه دهک بالای جامعه مطرح میشود نه تنها مفید نیست بلکه برای اقتصاد مضر خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه پرداخت یارانه نقدی در قالب اجرای قانون هدفمندی یارانهها به همه مردم از ابتدا یک اشتباه بزرگ تاریخی بود، تصریح کرد: جلوی این اشتباه را هر زمانی میتوان گرفت اما اکنون به دلیل این که درآمدهای دولت کاهش یافته است چنین تصمیمی اتخاذ شده است.
این کارشناس مسائل بانکی با بیان اینکه اجرای قانون هدفمندی یارانهها باید براساس منطق اجتماعی و اقتصادی صورت بگیرد تاکید کرد:پرداخت یارانه نقدی باید توجیه پذیر بوده و به اقشار با درآمد کم و متوسط جامعه پرداخت شود.
مستخدمین حسینی با بیان اینکه شناسایی دهکهای کم درآمد بسیار سادهتر از شناسایی دهکهای بالای جامعه است گفت: این امکان از طریق نهادهای دولتی و خصوصی، بهزیستی، کمیته امداد، کانون خانوادههای بی سرپرست امکان پذیر است و اطلاعات آنها موجود است.
وی با بیان اینکه هفته گذشته نام 25 دستگاه مانند سازمان امور مالیاتی، نظام بانکی، نظام بیمهای، تامین اجتماعی، نیروی انتظامی و ... برای شناسایی اقشار کم درآمد عنوان شد، تصریح کرد: استفاده از این سازمانها به ویژه نظام بانکی خطرناک است چرا که باعث خروج سرمایهها و سپردهها از نظام بانکی میشود آن هم در شرایطی که نظام بانکی به شدت به آرامش نیاز دارد.
این کارشناس مسائل بانکی افزود: دولت زمانی می تواند وعده و وعیدها و برنامهها را اجرا کند که نظام بانکی در تجهیز منابع و جذب پس انداز مردم موفق باشد و مردم نسبت به سپرده گذاری در بانکها احساس امنیت کنند در غیر این صورت سپردههای خود را وارد بخشهای غیر مولد مانند بازارهای دلار و سکه می کنند بنابراین در شرایط فعلی نظام بانکی باید اقدام به جذب پس اندازهای مردم و پرداخت سود متناسب با نرخ تورم کند.
انتهای پیام
نظرات