• سه‌شنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92073018975

رئیس کل گمرک خبر داد

تاثیر منفی ایران‌کد بر تجارت خارجی/ترخیص کالاهای اولویت 10 با تعرفه دو برابری

تاثیر منفی ایران‌کد بر تجارت خارجی/ترخیص کالاهای اولویت 10 با تعرفه دو برابری

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به تاثیر منفی ایران کد بر تجارت خارجی کشور گفت: در دنیا از کدهای هماهنگ شده که کالا را دریابی می‌کنند به منظور مقابله با قاچاق کالا استفاده می‌شود.

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به تاثیر منفی ایران کد بر تجارت خارجی کشور گفت: در دنیا از کدهای هماهنگ شده که کالا را دریابی می‌کنند به منظور مقابله با قاچاق کالا استفاده می‌شود.

مسعود کرباسیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره تصمیم اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره حذف طرح‌های شبنم و ایران کد گفت: در 190 کشور دنیا از ابزاری به نام تعرفه (HS) برای شناسایی کالاهای وارداتی استفاده می‌شود که ما نیز این سیستم را در سال 1373 پذیرفتیم و هر کشوری این سیستم را بپذیرد به منزله یک قانون فراملی است که باید آن را اجرا کند.

وی افزود: همچنین در بسیاری از کشورهای دنیا از کدهای هماهنگ شده که ردیابی بین‌المللی می‌کنند یا UCR استفاده می‌شود که ما نیز باید از آن تبعیت کنیم.

او با اشاره به اینکه طرح شبنم ارتباطی با گمرک ندارد، گفت: طرح‌های شبنم و ایران کد روی تجارت خارجی کشور تاثیر منفی گذاشته است و من پیشتر نیز به ضرورت رفع این مشکل تاکید کرده بودم.

رئیس کل گمرک در پاسخ به این سوال که شنیده شده است برخی تجهیزات ارتباطی و مخابراتی در گمرک انباشت شده و به آنها اجازه ترخیص داده نمی‌شود، توضیح داد: به صلاح گمرک نیست کالایی در گمرک بماند و ترخیص نشود. این دسته از کالاها یا نیاز به مجوزهای خاص دارند که باید بگیرند یا اینکه باید مسائل ارزی این دسته از کالا برطرف شود و یا اینکه بعضا شاهدیم واردکنندگان این دسته از کالاها هنوز برای ترخیص کالای خود مراجعه نکرده‌اند تا زمانی که ارز آنها وصول شود.

وی افزود: اینکه کالا در گمرک بماند یا نماند موضوع مهمی نیست. مهم سرعت ورود و خروج کالا از گمرک است. در حال حاضر با همراهی دولت در سریعترین زمان ممکن کالاهای اساسی و دارو را از گمرک ترخیص می‌کنیم. اما نمی‌توانیم همین شرایط را برای سایر کالاها نیز داشته باشیم و به هر حال سایر کالاها باید مشکلات مربوط به ترخیص خود را حل و فصل کنند.

کرباسیان درباره ترخیص خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی نیز عنوان کرد: خودروهای با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی اگر ثبت سفارش شده باشند از نظر ما قابل ترخیص هستند.

به گفته وی کالاهای اولویت 10 نیز که ثبت سفارش شده و دارای قبض انبار هستند طبق مصوبه دولت با پرداخت تعرفه دو برابری به آنها اجازه ترخیص از گمرک داده می‌شود.

رئیس کل گمرک ایران افزود: برخی واردکنندگان نگران این بودند که ممکن است مصوبه دولت درباره ترخیص کالاهای اولویت 10 مجددا تغییر کند که ما این نگرانی‌ را برطرف کردیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۶:۳۱

آقاي كرباسيان و خبرگزاري محترم ايسنا. اطلاعات شما هم كه مال 20 سال پيشه. اولا كد UCC درسته و نه كد UCR بعد هم اين كه اين كد سالهاست با EAN ادغام شده و سازمان GS1 تشكيل شد. ضمنا راه حل GS1 براي رهگيري نه باركد 13 رقمي GTIN بلكه EPC Global بوده كه اينا تا 100 سال آينده هم نمي‌تونند در ايران عملياتي بشه چون مبتني بر RFID است.

avatar
۱۳۹۲-۰۷-۳۰ ۱۸:۵۹

آقاي ايسنا که بدون کارشناسي حرف هاي اين دوستان رو منتشر مي کني، لطف کن بهشون بگو که کارکرد ايران کد با HS فرق داره. اين يکي نمي تونه کار اون يکي رو بکنه!