• جمعه / ۲۶ مهر ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92072615827
  • خبرنگار : 90089

ارزیابی یک عضو کمیسیون امنیت ملی از مذاکرات ژنو

ارزیابی یک عضو کمیسیون امنیت ملی از مذاکرات ژنو

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بر اساس مطالعات انجام شده روی بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران و مذاکرات اخیر ژنو، مذاکرات تیم ایرانی در ژنو را موفق و کارآمد می دانم.

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بر اساس مطالعات انجام شده روی بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران و مذاکرات اخیر ژنو، مذاکرات تیم ایرانی در ژنو را موفق و کارآمد می دانم.

عوض حیدرپور در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بررسی روند مذاکرات هیات ایرانی در ژنو گفت: مذاکرات ژنو در اقدامات و روند مذاکرات دستاوردهایی در پی داشت.

نماینده مردم شهررضا با اشاره به سابقه مذاکرات ایران و 1+5 گفت: در گذشته مذاکرات ایران و 1+5 صرفا مذاکره برای مذاکره بود ولی این بار مذاکره برای حل مسئله در دستور کار دو طرف قرار گرفت و بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران به 1+5 شاهد این مسئله است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات ژنو گفت: در این دور از مذاکرات که تکمیل‌کننده مذاکرات نیویورک است، طرف ایرانی چند هدف‌گذاری داشت که به همه آنها رسید؛ از جمله تعیین تقویم زمانی دقیق و روشن برای به نتیجه رسیدن دو طرف و حضور افرادی در تیم مذاکره که از توانایی‌،تسلط و رویکرد مثبتی در دنبال کردن مذاکرات برخوردار باشند. آقایان ظریف‌،عراقچی و سایر اعضای تیم ایرانی مذاکره‌کننده از سابقه و تسلط بسیار خوبی برخوردارند این روحیه موجب شد جو منفی مذاکرات گذشته تبدیل به جو مثبت و امید طرفین به نتیجه بخش بودن مذاکرات دارد.

حیدرپور با اشاره به اقدامات انجام گرفته توسط وزیرامور خارجه و هیات همراه گفت: تعیین زمان‌بندی برای مذاکرات یکی از دستاوردهای این سفر بود علاوه بر آن تعیین دو کمیته بازرسی‌ها و بررسی‌های فنی توسط یک کمیته و بررسی تحریم‌ها در کمیته دیگر از دیگر اقدامات انجام شده در ژنو بود. در واقع تشکیل این دو کمیته برای از بین بردن بهانه‌جویی‌ها و تحریم‌ها بود در این صورت می‌توان پس از بررسی این دو کمیته به متوقف شدن قطعنامه‌های سازمان ملل که توسط شورای امنیت به تصویب رسید امیدوار بود. علاوه بر آن تحریم‌هایی که آمریکا بر ضد جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسانده بود که یا از طریق رییس جمهور این کشور اجرا شده بود و یا توسط کنگره به تصویب رسیده بود با بررسی‌های کمیته رفع تحریم‌ها، این مسئله نیز تعیین تکلیف می‌شود.

وی با اشاره به وظایف کمیته فنی و بازرسی گفت: این کمیته سه موضوع را دنبال خواهد کرد؛ ایران براساس مقررات ان پی تی اجازه خواهد یافت تحقیقات پزشکی و تولید انرژی برق از انرژی هسته‌یی را دنبال کند. بنابراین نیازی نیست برای بازرسی ها مانع تراشی کنیم و سازمان انرژی هسته‌یی جهانی براساس مقررات ان پی تی بازرسی‌هایش را در ایران ادامه خواهد داد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته موضوع درخواست بازدید از ستاد نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و پارچین در شمول اختیارات سازمان انرژی اتمی ایران نیست که بخواهد اجازه بازدید از این مراکز را صادر کند واصلا این مراکز هیچ ارتباطی با موضوع هسته‌یی جمهوری اسلامی ایران ندارد.

حیدرپور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران کنوانسیون ان پی تی را کاملا قبول دارد، گفت: پروتکل الحاقی به کنوانسیون ان پی تی را قبول نداریم چون با ادبیات زور تبیین شده است و با اصول عزت،‌مصلحت و حکمت مد نظر جمهوری اسلامی ایران سازگاری ندارد.

نماینده مردم شهرضا در عین حال پیوستن جمهوری اسلامی ایران به پروتکل الحاقی را قابل بررسی دانست و افزود: با تعقیب رویکرد غرب به مذاکرات و جمهوری اسلامی ایران پیوستن به پروتکل الحاقی قابل بررسی است البته این مسئله فرآیندی باید طی شود. این فرآیند از کارشناسی‌های سیاسی،‌فنی و هسته‌یی آغاز می‌شود و پس از جمع بندی در شورای عالی امنیت ملی به تایید مقام معظم رهبری خواهد رسید و پس از سپری شدن این فرآیند موضوع در مجلس شورای اسلامی باید به تصویب برسد. پس از طی شدن کل این فرآیند دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه می‌یابد به پروتکل الحاقی کنوانسیون ان پی تی بپیوندند.

حیدرپور تعیین جلسه بعدی برای تداوم مذاکرات ایران و 1+5 را دستاورد دیگر تیم مذاکره‌کننده هسته‌یی ایران در ژنو دانست و افزود: تعیین جلسه بعدی مذاکرات دیگر دستاورد ایران بود. برگزاری مذاکرات در اواسط آبان ماه فرصت خوبی است تا مسئله هسته‌یی کشور تا آن زمان به جمع‌بندی برسد اهمیت موضوع از این جهت است که رییس جمهور آمریکا حق بهره‌برداری هسته‌یی جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخته است ولی این مسئله باید به صورت مکتوب در اسناد سازمان ان پی تی جهانی ثبت شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران بیشتر از نیاز صلح‌آمیزش احتیاجی به غنی‌سازی هسته‌یی ندارد، گفت: ایران برای تحقیقات، پزشکی و تولید انرژی برق نیاز به غنی‌سازی بیشتر ندارد بنابراین هرجا تشخیص دهد غنی‌سازی را در هر مرحله‌ای متوقف می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha