• دوشنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 92072214321
  • خبرنگار : 71448

از تشکر فرهاد رهبر تا خیرمقدم هاشمی به روحانی

گزارش ایسنا از مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها با حضور روحانی

گزارش ایسنا از مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها با حضور روحانی

مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه و مراکز پژوهشی که چندین سال در دولت محمود احمدی نژاد بدون حضور رییس جمهور برگزار می‌شد، امروز دوشنبه 22 مهرماه با حضور دکتر روحانی، رییس جمهور که خود یکی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران است، در این دانشگاه برگزار شد.

مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه و مراکز پژوهشی که چندین سال در دولت محمود احمدی نژاد بدون حضور رییس جمهور برگزار می‌شد، امروز دوشنبه 22 مهرماه با حضور دکتر روحانی، رییس جمهور که خود یکی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران است، در این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که صبح امروز با حضور جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، علی اصغر فانی سرپرست آموزش و پرورش، حسین فریدون برادر و دستیار ویژه رییس‌جمهور،‌ نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس‌جمهور، الهام امین‌زاده معاون حقوقی رییس‌جمهور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدیان رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حمید میرزاده سرپرست دانشگاه آزاد، ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش و فرهاد رهبر رییس دانشگاه تهران و برخی از معاونان وزارت علوم و روسای دانشگاه‌های استان تهران در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، رییس جمهور سال تحصیلی 92 93 را به همه دانشگاهیان تبریک گفت و تصریح کرد: همه مسئولان بدانید اگر جو را امنیتی کردند، نفاق را توسعه داده‌اند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی با بیان این‌که دولت تدبیر و امید به دانشگاه آزاد و منتقد، فرهنگ‌دوست، اندیشه‌ورز و تعلیم دهنده شهروند متخصص ، مشارکت‌جوی و آگاه افتخار می‌کند، اظهار کرد: دولت تدبیر و امید از دانشگاه می‌خواهد در تمام زمینه‌ها به کمک دولت بیاید.

وی با بیان این‌که شما دانشگاهیان و دانشجویان بودید که 24 خرداد 92 را آفریدید، تصریح کرد: تدبیر و امید و اعتدال را به ناامیدی، افراط و تفریط پیروز ساختید و این ندای دانشگاهیان و فرهنگیان بود که ملت عزیز ما آن را به گوش جان خریدند و در انتخاباتی شکوهمند شرکت کردند و حماسه مورد نظر رهبری معظم انقلاب را آفریدند و ان‌شاءالله همین مردم و دانشگاه حماسه اقتصادی را نیز می‌آفریدند.

باید تکیه‌مان بر خودمان باشد

روحانی تصریح کرد: باید تکیه‌مان بر خودمان باشد ، درست است که سرمایه انسانی و اجتماعی خودمان است که افتخارات را می‌آفریند و در برابر بیگانگان ملت ما استوار خواهد ایستاد، اما فراموش نکنیم که ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که دروازه‌ها و دیوارها و مرزبندی‌ها به صورت سابق وجود ندارد و باید جهانی شدن را باور کنیم پس به خود تکیه می‌کنیم که هیچگاه به دیگری تکیه نخواهیم کرد، اما یادمان باشد همبستگی و همزیستی مسالمت‌آمیز با همه کشورهای دوست و یا همه کشورهای جهان را به صورتی داشته باشیم.

رییس‌جمهور افزود: شما می‌گویید روی پای خود و خود و خود بایستیم، اما وقتی اولین درآمد بودجه ما متکی به نفت و میعانات گازی است و آن را باید به دیگران بفروشیم پس باید کالا بفروشیم و وارد کنیم پس در دنیای امروز درون‌نگر و درون‌گرا بودن به مفهوم گذشته دیگر معنایی ندارد و همه مشکلات ما این بود که در سال‌های گذشته در اقتصاد و سیاست خارجی دانش‌بنیان نبودیم و از دانشگاه و متخصصان استفاده نکردیم.

وی با تاکید بر اینکه ما جامعه استوانه نمی‌خواهیم و نیاز به هرم داریم و باید بدانیم در قله چه کسانی و در قاعده چه کسانی باشند، خاطرنشان کرد: باید در دانشگاه‌هایمان زبان علم و تحقیق به عنوان زبان رسمی باشد و فقط قانون باید در دانشگاه حکم‌فرما باشد چون این دولت فشارهای محفلی را بر دانشگاه نخواهد پذیرفت.

نباید در روند معیوب نابجای بازنشستگی زودهنگام اساتید گرفتار شویم

روحانی تاکید کرد: در دانشگاه اسلامی یک گروه باید ملامت شوند و آن کسانی هستند که در تولید علم و فناوری کاهلی کردند، پس ما نباید در روند معیوب نابجای بازنشستگی زودهنگام اساتید گرفتار شویم، بلکه باید با تضارب آرا، نقد و انتقاد و مباحثه به ثبات و رای درست و واقعی دست یابیم تا دانشگاه به مراتب بالای علمی خود دست یابد و اینطور نباشد که استاد کلاس در بیان عقاید خود آزاد نباشد.

رییس‌جمهور افزود: برخی تلاش می‌کنند 75 یا 76 میلیون جمعیت کشور را ضرب در 2 کنند یعنی همه دو چهره داشته باشند و آنجا که بحث نمره، ارتقا و شغل است یک چهره و زمانی که زندگی آزاد است، چهره دیگری داشته باشند که ما این را نمی‌خواهیم.

دانشگاه تهران حلقه وصل سنت آموزشی گذشته و جدید است

وی با بیان این‌که به عنوان رییس‌جمهور ملت بزرگ ایران خود را در این جمع شکوهمند احساس نمی‌کنم، بلکه احساس یک دانشجو از این دانشگاه را دارم، گفت: به همه اساتید بزرگ و شهیدان دانشگاه تهران درود می‌فرستم و بر امام بزرگوار که راه نهضت، استقلال و آزادی را به ما آموخت و رهبری معظم که مسیر امام (ره) را برای هدایت جامعه ادامه داد، سلام می‌کنم.

رییس جمهور با بیان این‌که دانشگاه تهران حلقه وصل سنت آموزشی گذشته و جدید است، خاطرنشان کرد: در آغاز کار دانشگاه تهران به ویژه در علوم انسانی اساتید بزرگی از حوزه‌های علمیه به این مرکز علمی هجرت کردند و در نسل‌های بعدی شهیدان مطهری و دکتر بهشتی و در نسل بعد طلابی مثل من توانستیم از این مرکز علمی بهره ببریم، پس دانشگاه تهران به عنوان مرکزی است که نه تنها تولید علم کرده است، بلکه احساس مسئولیت سیاسی و اجتماعی را در جامعه دیروز و حتی در جامعه امروز نشر داده و خواهد داد.

روحانی با بیان این‌که حضور در جمع دانشگاهیان را باعث افتخار می‌دانم، تصریح کرد: مراسم شروع سال تحصیلی امسال با کمی تاخیر برگزار شد و امید است در سال‌های آینده در زمان مناسب‌تر چنین مراسمی برگزار شود و شروع سال تحصیلی امسال می‌تواند به معنای آغازی پربرکت برای مسیر علم و دانش باشد.

وی با اشاره به قرائت بیانیه دو تشکل دانشجویی در این مراسم، گفت: برایم بسیار زیبا بود که دو بیانیه از دو گروه دانشجویی در مراسم امروز قرائت شد که هر دو زیبا بود چون هر دو حرف دل خود را در نوشتاری اعلام کردند و این جزء افتخارات کشور ماست و چنین آزادی برای اظهارنظر در همه کشورها وجود ندارد و این جزء آثار و افتخارات انقلاب اسلامی است.

نقد دانشجویان همانند حمایت آنها زیباست

رییس‌جمهور با بیان این‌که نقد دانشجویان همان قدر زیباست که حمایت آنها زیباست، گفت: مگر نقد، حمایت نیست، نقد از دولت و دولتمردان نعمت بزرگی است که باید برابر آن با کمال تواضع سر فرود آورد و نقد دلسوزانه و سازنده برای دولت و کشور می‌تواند ثمرات ارزشمندی به همراه داشته باشد.

روحانی با بیان این‌که درست است که دانشگاه مرکز حزب نیست، افزود: فعالیت یک دانشجو و دانشگاه ولو سیاسی و اجتماعی که حق طبیعی اوست به عنوان عضو یک حزب نخواهد بود و دانشجو از منظر یک سیاستمدار نمی‌خواهد به مسائل بنگرد، بلکه دانشگاه به مثابه عالم و اندیشمند و روشنفکر به مسائل اجتماعی و سیاسی می‌نگرد.

وی افزود: نه تنها آشنایی دانشجویان به مسائل مهم سیاسی کشور، منطقه و جهان مفید است، بلکه ضروری است، اما یادمان نرود که رسالت اصلی دانشگاه، تولید علم و فناوری است و همان‌طور که دانشگاه، شهروند متخصص را می‌سازد و تحویل جامعه می‌دهد شهروند مشارکت‌جوی آگاه را نیز تحویل جامعه خواهد داد.

دانشجویان باید به مسائل سیاسی و اجتماعی به معنای عام کلمه آگاه و آشنا باشند

رییس‌جمهور با بیان اینکه دانشجویان باید به مسائل سیاسی و اجتماعی به معنای عام کلمه آگاه و آشنا باشند، اظهار کرد: مقصود از سیاست تنها بحث‌های مهم سیاست داخلی و خارجی نیست، بلکه مقصود از حضور دانشگاه و دانشجو و اساتید در مسائل سیاسی و اجتماعی یعنی حضور در فعالیت‌،‌در حوزه محیط زیست، مسائل فرهنگی، سیاست داخلی و خارجی و به ویژه در شرایط حاضر فعالیت در عرصه اقتصادی.

روحانی با بیان این‌که همان‌طور که از اقتصاد دانش‌بنیان حرف می‌زنیم و مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، باید بدانیم امروز مرکب پیشرفت جهان، علم و دانش است و افزود: قدرت در دنیای امروز در سایه علم و دانش است که تعبیر مصرع هر که توانا بود هر که دانا بود، همین است.

باعث سرشکستگی دولت است که دانشجو و استادش به خاطر بهانه‌جویی عده‌ای دم فرو بندد

وی با اشاره به این‌که بی‌تردید دانشگاه و دانشجو باید مدیریت آینده، اقتصاد آینده و سیاست آینده را بر دوش بگیرد، تصریح کرد: افتخار می‌کنیم بخشی از دولت تدبیر و امید از اساتید بنام دانشگاه‌های کشورمان هستند و باید توجه داشته باشیم که تنها نباید اقتصاد دانش‌بنیان باشد، بلکه سیاست، فرهنگ و سیاست خارجی هم باید دانش‌بنیان باشد و به طور کل دولت مدرن یعنی دولت دانش‌بنیان و در تمام رشته‌ها علم و دانش باید حاکم باشد و این امر زمانی تحقق می‌یابد که دانشگاهیان‌مان محیط آزاد نقد، اندیشه و اظهارنظر داشته باشند.

رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که باعث سرشکستگی یک دولت است که دانشجویش و یا استادش به خاطر بهانه‌جویی عده‌ای دم فرو بندد و نتواند اظهارنظر کند، گفت: دانشگاه جای بیان اظهارنظر است و در دانشگاه یک زبان را بیشتر نمی‌پذیریم و آن زبان علم، خرد و عقلانیت است.

دانشگاه‌هایمان به سمت استاندارد جهانی حرکت کنند

روحانی با تاکید بر این‌که در دانشگاه باید آزادی آکادمیک در کنار اجرای قانون آکادمیک وجود داشته باشد، اظهار کرد: باید بتوانیم به تولید علم،‌ دانش و حکمت بپردازیم و علم و دانش تنها برای کاربرد و ساخت و ساز نیست، بلکه علم و دانش باید بتواند خلاقیت، تحلیل و فکر علمی را در جامعه به ارمغان آورد، چون آثار تحلیل علمی و فکر علمی برای آینده کشور حتی گاهی از فناوری هم بیشتر است.

وی با اشاره به این‌که گفته می‌شود دانشگاه و مراکز علمی کشور در مسیر پیشرفت قرار دارند و این باعث افتخار ماست، تاکید کرد: چرخه علم و دانش و تولید علم فقط مقاله isi نیست و حتی اگر همه این مقالات را نویسنده با خون و دل و بیدار ماندن شب نوشته باشد تا چه رسد به آنکه دلاری، پولی یا مسائلی به مقاله‌ای منتهی گردد و حتی اگر همه مقالات دقیق باشد باید بدانیم مقاله علمی یک حلقه کوچک از حلقه علم و فناوری است و باید همه حلقه‌های علم و فناوری را تکمیل کنیم.

روحانی با بیان این‌که باید خودمان را خوب با دیگر کشورها مقایسه کنیم، گفت: حلقه علم و فناوری از ایده شروع می‌شود و به تحقیق، نمونه فناوری، توسعه فناوری، صنعتی شدن، پیدایش بازار و تبدیل به ثروت ملی و قدرت ملی منتهی می‌شود پس دل خوش نکنیم به مقالاتی که گاهی برخی از آن مقالات مشکل فناوری و دانش کشور ما را نیز حل نمی‌کند، بلکه مشکل دیگران را حل می‌کند.

وی افزود: البته نمی‌گویم مقاله نوشتن بی‌ارزش است و یا نمی‌گویم همین زمینه واحد که باعث افتخار ماست را کنار بگذاریم، بلکه تاکیدم این است که دانشگاه‌هایمان به سمت استاندارد جهانی حرکت کنند.

رییس‌جمهور با اشاره به اینکه دانشگاه‌های ما به لحاظ کمیت رشد بسیار خوبی داشته‌اند، گفت: دانشجویی که با خون و دل وارد دانشگاه می‌شود و صاحب مدرک می‌شود، متاسفانه صاحب شغل و حتی گاهی صاحب منزلت اجتماعی هم نمی‌شود، پس ما باید رشته‌های تحصیلی، تعداد دانشجویان و برنامه‌ریزی دانشگاه‌هایمان را با نیاز جامعه کاملا منطبق کنیم.

وی همچنین تصریح کرد: دولت تدبیر و امید در پی تعامل سازنده با جهان است و در این شعار استوار می‌ایستد.

روحانی با بیان این‌که دولت می‌داند با دنیای سیاست بسیار پیچیده‌ای روبرو است، اظهار کرد: باید باورمان شود که دنیا و جهان سیاست در برابر انتخابات 24 خرداد ایران سر فرود آورد.

وی با اشاره به سفر خود به نیویورک، گفت: ‌در سفر به نیویورک، عظمت ملت ایران را از دید جهانیان بهتر لمس کردم و به شما می‌گویم تمام کشورهای پیشرفته بدون استثناء طالب ملاقات با رییس‌جمهور منتخب ملت بزرگ ایران بودند.

رییس‌جمهور با بیان این‌که در ملاقات‌های روسای جمهور و مقامات عالیرتبه با مسئولین ایران مثل گذشته به ما نصیحت نمی‌کردند، گفت: این بار بیشتر از مسئولین کشور شما سوال می‌کردند و برای همکاری در مسائل منطقه‌ای و جهانی اعلام آمادگی کردند، همچنین برای تعامل و گفت‌وگو آمادگی خود را نشان دادند و هیچ کس نبود که در این ملاقات‌ها به عظمت انتخابات 73 درصدی ملت بزرگ ایران در 24 خرداد 93 به صراحت اشاره نکند.

افتخار انتخابات24 خرداد مربوط به ملت ایران است

روحانی با بیان این‌که افتخار انتخابات 24خرداد مربوط به ملت ایران است، خاطرنشان کرد: افتخار انتخابات 24 خرداد مربوط به هدایت‌های مقام معظم رهبری است، اما دولت از این فضا برای حل مشکلات کشور استفاده می‌کند.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که دولت یازدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرده است که با یک خزانه خالی و انبوهی از بدهکاری مواجه است، تصریح کرد: در گزارش هفته گذشته یک صندوق اعلام کرد که بیش از 50 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است و صندوق دیگری گفت طلبکاریش بیش از اینهاست، البته اینها گوشه‌ای از بدهکاری‌های دولت است، اما دولت با امید کامل و اعتماد به مردم و عقلانیت و تدبیر و البته کلید همت فرهیختگان و اندیشمندان و استقامت ملت ایران به تعبیر مقام معظم رهبری از این پیچ به خوبی عبور خواهد کرد.

وی خطاب به دانشگاهیان و دانشجویان گفت: ما نیاز به دیپلماسی علم داریم و شما عالمان و فرهیختگان باید از طریق علم و دانش و مقاله و تحقیق و حضور در مجامع علمی جهان در این راستا تلاش کنید و از همین جا به وزارت اطلاعات اعلام می‌کنم که راه را برای این دیپلماسی باز کنید، به دانشگاه اعتماد کنید و به اساتید بزرگ این دانشگاه‌ها اعتماد کنید و البته به دانشجویان عزیزمان اعتماد کنید، چون همه این عزیزان ایران را دوست دارند و توسعه این کشور را می‌خواهند.

توفیقی: اعتماد به دانشگاهیان از اصول اساسی وزارت علوم است

همچنین سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم با بیان اینکه دانشگاه‌ها دانشجویان خود را امانتی می‌دانند که وظیفه دارند، استعدادهای آنها را شکوفا سازند، گفت: رعایت حقوق دیگران و احترام و اعتماد به دانشگاهیان از اصول اساسی وزارت علوم است.

توفیقی با درود به روح امام خمینی (ره) که دانشگاه را مبدا همه تحولات دانستند، گفت: با یاد دلاوری‌ها و ایثار شهدا که در انقلاب اسلامی به مقام استادی رسیدند و درود و سلام به مقام معظم رهبری که همواره به جایگاه علم و عالم و استاد و دانشگاه اهتمام ورزیدند و علم را مایه عزت و کرامت ملی و قدرت اقتصادی می‌دانند.

وی افزود: درود به ملت ایران که با خلق حماسه سیاسی در انتخابات 92 رای به تدبیر و امید و اعتدال دادند و تلاش می‌کنند تا حماسه اقتصادی را با همتی دو چندان پی بگیرند.

توفیقی با بیان اینکه وظیفه دانشگاه تقویت روحیه تدبیر، ترویج تفکر خلاق، اعتلای فرهنگ علم دوستی، تعمیم اخلاق در جامعه و آموزش نیروی انسانی متخصص و متعهد در آموزش عالی به جهت مشارکت در توسعه درون زا و پایدار در پیشرفت کشور است، تصریح کرد: وزارت علوم برای علم و دانش ارزش ذاتی و برای افراد دانا برتری قائل است.

سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه مردان و زنان آگاه و توانمند و برخوردار از دانش جامعه بهتر و توسعه یافته‌تر را برای خود می‌سازند، گفت: در جامعه دانایی محور دانشگاه و مراکز تحقیقاتی برای خود هویتی انسان ساز، ارزشمند و خدامحور قائلند که تعلیم و تعلم و خلق فناوری‌های مهم را عبادت می‌دانند.

وی با بیان اینکه رعایت حقوق دیگران و احترام و اعتماد به مخاطبان دانشگاه از اصول اساسی وزارت علوم است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها دانشجویان خود را امانتی می‌دانند که وظیفه دارند استعداد آنها را شکوفا سازند. از طرفی از نظر دانشگاه‌ها دانش آموختگان هنوز عضوی از جامعه دانشگاهی هستند و ارتباط با آنها برای دانشگاه منفعت در پی خواهد داشت.

توسعه عمیق و قانونمند کردن ارتباط دانشگاه و صنعت و جامعه

توفیقی توسعه عمیق و قانونمند کردن ارتباط دانشگاه و صنعت و جامعه را از برنامه‌های وزارت علوم عنوان کرد و گفت: توجه به اسناد بالادستی و اعتماد به دانش دانشگاهیان در اولویت‌های اساسی وزارت علوم است که با گسترش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی از یک سو به قطبی برای تحصیل دانشجویان خارجی به ویژه کشورهای اسلامی و از سوی دیگر نهادی برای ارتباط با کشورهای دیگر مطرح می‌شود.

رشد قانونمند تشکل‌های فرهنگی، سیاسی و صنفی

توفیقی همچنین به رشد قانونمند تشکل‌های فرهنگی، سیاسی و صنفی و کارآیی و اثربخشی دانشگاه‌ به واسطه این رشد به عنوان برنامه‌های پیش روی وزارت علوم خبر داد و تصریح کرد: با استفاده از توان اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، گسترش نشریات، انجمن‌های علمی، همکاری با مراکز پژوهشی و .... دانشگاه‌ها به یک نهاد پژوهشی در تولید علم بدل خواهند شد.

سرپرست وزارت علوم با اشاره به دیگر برنامه‌های این وزارتخانه، خاطرنشان کرد: افزایش کیفی دانشگاه‌ها، ارزیابی مناسب از فعالیت‌های دانشگاهی، بهبود نسبت استاد به دانشجو و هرم هیات علمی به بهترین سطح ممکن خواهد رسید و دانشگاه‌ها به نهادی برای پرورش استعدادهای درخشان تبدیل می‌شوند.

توفیقی با بیان اینکه مدیران دانشگاهی در این دوره منافع ملی را بر منافع خود ترجیح می‌دهند، تاکید کرد: هر تصمیمی که گرفته می‌شود باید هماهنگ با سیاست‌های کلی نظام و شان و منزلت دانشجویان و دانشگاهیان را مخدوش نکند، بنابراین هر تصمیمی نیازمند مشارکت و تحقیق بوده و در انجام آن باید از حداکثر مشارکت دانشگاهیان استفاده کرد.

خیرمقدم هاشمی به روحانی به عنوان اولین رییس جمهوری که از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شده است

در ادامه این مراسم، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه گفتمان تدبیر و امید تنها به دولت تعلق ندارد، گفت: این گفتمان بیش و پیش از آن به دانشگاه‌ها تعلق دارد.

وی ضمن خیرمقدم به دکتر روحانی به عنوان اولین رییس جمهوری که از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شده است، اظهار کرد: بازگشت به دانشگاه با هر عنوان و بهانه برای ما غنیمت است و آغاز سال تحصیلی جدید با نخستین ماه‌های فعالیت دولت تدبیر و امید و اعتدال خوشایند است.

هاشمی با بیان اینکه دانشگاه‌ها جایی است که در آن همه آراء می‌توانند نقد می‌کنند، تصریح کرد: در جهان معاصر نقدها از دانشگاه نشات می‌گیرد و در تفکر دانشگاه آنچه بهتر می‌اندیشد رای بیشتری دارد.

جلوی نبوغ استعدادهای جدید را نخواهیم گرفت

وی افزود: هر کسی که صاحب حرف علمی و متقن است صاحب رای بیشتری است و هرچند دانشگاه‌ها به پیشکسوتان احترام می‌گذارند، اما جلوی نبوغ استعدادهای جدید را نیز نخواهیم گرفت.

وزیر بهداشت با بیان اینکه شرکت در انتخابات اخیر نشان دهنده بصیرت سیاسی مردم و باعث عزت و آبروی کشور است، تصریح کرد: گفتمان تدبیر و امید فقط به دولت تعلق ندارد، بلکه بیش و پیش از آن به دانشگاه تعلق دارد، چرا که می‌خواهد بگوید پیش بردن یک اندیشه لزوما به معنای نفی دیگری نیست و افراطی گری بزرگترین دشمن عقلانیت است.

وی با بیان اینکه افراطی‌گری جایی در دانشگاه‌ها ندارد، اظهار کرد: اجازه دهید دانشگاه جایی باشد که در آن با افراطی گری مبارزه می‌شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه سلاح دانشگاهیان ایمان و علمشان است، تصریح کرد: این برنده‌ترین سلاح است و عزت و اقتدار ملتی که به لطف و رحمت الهی ایمان دارد، از مسیر توانمندی علمی و نوباوری محقق می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه اگر به مملکت خود عشق می‌ورزید باید به ابزار دانش مجهز شوید، گفت: رشد علمی کشور ایران 13 برابر متوسط دنیاست، اما کافی نیست و باید نگاه ما به تولید علم عمق بیشتری داشته باشد تا علممان تبدیل به فناوری شود که این موضوع نیز نیازمند مجاهدت و ایثار است هرچند که در بین دانشجویان تعداد این گونه افراد کم نیست.

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: تحقق آرمان‌های بلند محتاج صبر و حوصله و تلاش امیدوارنه است.

هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت بهداشت 160 هزار دانشجو در مقاطع مختلف و بیش از 13 هزار عضو هیات علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی دارد، تصریح کرد: در حال حاضر نه تنها دانشجویان ما به خارج از کشور می‌روند، بلکه درصدی از دانشجویان غیر ایرانی نیز در کشور ما تحصیل می‌کنند.

وی همچنین خواستار جلوگیری از گسترش وافر و بی رویه دانشگاه‌ها شد.

تشکر فرهاد رهبر از روحانی بابت حضور در مراسم بازگشایی دانشگاه‌ها پس از سال‌ها توقف

دکتر فرهاد رهبر، رییس دانشگاه تهران نیز در ادامه این برنامه تاکید کرد: در حال حاضر تمامی اساتید دانشگاه به ویژه اساتید جوان انسان‌های صالح و تربیت شده در مکتب اسلام هستند.

وی ضمن تشکر ویژه از رییس جمهور برای حضور در این مراسم، اظهار کرد: از دکتر روحانی تشکر می‌کنم که پس از سال‌ها توقف، در سنت حسنه بازگشایی دانشگاه‌ها در دانشگاه تهران شرکت کرد.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه آموزش عالی هدفی الهی داشته که تامین کننده سعادت و سلامت انسان هدف قرار داده است، اظهار کرد: با اتکا به قدرت الهی و برپایی فرهنگ و تمدن اسلامی و بهره گیری از انسان‌های صالح و تربیت شده در مکتب اسلام که امروزه تمامی استادان دانشگاه به ویژه استادان جوان چنین ویژگی‌ را دارند، تصمیم گرفته است که در رقابت‌های جهانی پیشتاز باشد.

رهبر تاکید کرد: ملی عمل کردن، گسترش همکاری‌های بین‌المللی، به منظور تامین نیازمندی‌های ملی در این حوزه در دستور کار آموزش عالی قرار دارد.

وی با اشاره به 320 تفاهم‌نامه دانشگاه‌ تهران با دانشگاه‌های خارجی، گفت: در حال حاضر دانشگاه تهران از 41 کشور دنیا دانشجو دارد و از دکتر روحانی تقاضا داریم که در اردیبهشت ماه سال 93 در گردهمایی بین‌المللی که با حضور دانشمندان جهان اسلام در زمینه علم و فناوری قرار است در دانشگاه تهران برگزار شود، حضور یابد.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه کشور ایران در حال حاضر 2.2 درصد از تولید علم جهانی را در اختیار دارد، اظهار کرد: در بین کشورهای اسلامی 23 درصد و در بین کشورهای عضو اوپک کشور ایران 60 درصد از تولید علم را در اختیار دارد.

رهبر با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره پیشرفت اقتصادی و علمی تصریح کرد: در حال حاضر کشورهای پیشرفته 80 درصد تولید علم جهانی و 45 درصد از فقیرترین کشورهای دنیا تنها 0.68 درصد از تولید علم جهانی را در اختیار دارند.

وی با بیان اینکه پیشرفت اقتصادی با بهره گیری از پیشرفت علمی محقق می‌شود، اظهار کرد: رابطه بین علم و اقتصاد از برقراری رابطه بین دانشگاه با بازار به وجود می‌آید که این رابطه نیز نیازمند حمایت دولت است.

رهبر با بیان اینکه آموزش عالی تا کنون گسترش کمی زیادی داشته است، تصریح کرد: امروزه باید به فکر برنامه ریزی‌ برای گسترش کیفی باشیم.

وی همچنین از دکتر روحانی خواست در فرصت دیگری در جمع دانشجویان تشکل‌های دانشگاهی حاضر شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران: حضور روحانی در دانشگاه تهران نشانگر اهمیت جایگاه علم بین مسوولان است

همچنین ‌دکتر جعفریان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه تاکید کرد: حضور رییس جمهور در دانشگاه تهران نشان دهنده اهمیت جایگاه علم در بین مسئولان است.

وی با اشاره به حضور رییس جمهور در این مراسم، اظهار کرد: این حضور ارزشمند در آغاز سال تحصیلی نشان دهنده جایگاه علم در بین مسئولان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران با تولید 40 درصد از محصولات علمی پزشکی و ارائه محصولات حوزه سلامت توانسته یکی از نقاط زرین پیشرفت علمی پزشکی در کشورمان باشد.

جعفریان با بیان اینکه ایران یکی از قطب‌های خدمات پزشکی پیشرفته در منطقه است، اظهار کرد: کشور ایران می‌تواند به بزرگترین قطب منطقه تبدیل شود و این موضوع مستلزم تامین سرانه پژوهشی و اعتبارات برای فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی است، هرچند که همکاران ما در سال‌های اخیر به رغم همه کمبودها،‌ کم نگذاشتند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد: مقبولیت دکتر هاشمی وزیر بهداشت در بین مسئولان و دانشجویان این امیدواری را می‌دهد که زمینه برای حل بسیاری از مشکلات فراهم شود، چرا که دانشگاه‌ها بیش از پیش نیازمند ارتقای معرفت هستند.

نماینده دانشجویان دانشگاه تهران: راه جلوگیری از خروج نخبگان گران کردن قیمت دریافت مدرک نیست

سمندری، نماینده دانشجویان دانشگاه تهران نیز در این مراسم با اشاره به مشکلات این دانشگاه خواسته‌های دانشجویان این دانشگاه را از رییس جمهور کشورعنوان کرد.

وی با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه تهران به دلیل کمبود امکانات از تجهیزات، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های دیگر استفاده می‌کنند، اظهارکرد: این کمبود امکانات باعث فشارها برای اتمام زودتر تحصیل دانشجویان می‌شود که هدر رفتن استعدادها را در پی دارد.

سمندری افزود: این گونه موارد کاهش سطح کیفی آموزشی و عدم جهت گیری مناسب پایان نامه‌ها را سبب می‌شود.

این دانشجوی دوره دکتری دانشگاه تهران با بیان اینکه پنج نفر از وزرای کابینه رییس جمهور فارغ‌التحصیلان دانشگاه تهران هستند، تصریح کرد: اگر خود دکتر روحانی را در نظر بگیریم، بیش از 30 درصد اعضای دولت از دانشگاه تهران هستند. بنابراین ما از رییس جمهور تقاضا داریم در جهت رفع امور فرهنگی، سیاسی و ایجاد فضای باز برای اظهار نظر دانشجویان تلاش کنند.

وی همچنین با اشاره به مشکلات بازار کار برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، گفت: جامعه با فراهم نکردن آینده شغلی برای فارغ التحصیلان ما را به این فکر می‌اندازد که مسیر خود را اشتباه انتخاب کرده‌ایم و به همین دلیل شاهد فرار دانشجویان و نخبگان از کشور هستیم، اما راه جلوگیری از خروج نخبگان گران کردن قیمت دریافت مدرک نیست، بنابراین امید دانشجویان و نخبگان به کلید دولت روحانی است که قفل‌ها را باز کند.

سمندری خاطر نشان کرد: ما انتظار داریم دانشگاه تهران پس از چهار سال رختی تازه بر تن کند و این محقق نمی‌شود، مگر با تشکیل کارگروهی با نظارت شخص دکتر روحانی.

متن کامل صحبت‌های مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در حضور رئیس‌جمهور

در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه دیدگاه‌های خود را درباره موضوعات مختلف دانشگاه و کل کشور مطرح کرد.

متن کامل این سخنان بدین شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

اِنَ الَذینَ قالوُا ربَنا اللهُ ثُمَ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَلُ عَلَیْهِم الْمَلَائِکَهُ الَا تَخَافُوا وَ لَا تَحْزَنُوا وَ اَبْشِروا بِالجَنَةِ الَتِی کُنتُم تُوعَدُونَ

جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهور

سلام علیکم

اولین حضور جناب عالی را به عنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه تهران خیر مقدم عرض می‌کنیم.

ما دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران، رئیس جمهور منتخب کشورمان را تربیت یافته مکتب حضرت امام و فرزند ملت ایران که در بستر انقلاب اسلامی و همگام با فراز و فرودهای آن و در کشاکش روزهای سخت نقش موثر یافته، می‌دانیم.

شما در مکانیزم انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران به خادمی ملت بزرگ نایل گشتید و از شورای نگهبانی اجازه حضور در فضای انتخاباتی را گرفتید که در سال ۸۸، انتخابات ریاست جمهوری را سالم اعلام کرد و عده‌ای بنا بر ادعاهای واهی و دروغین همچون پسر آذربایجان و داماد لرستان بودن، آن را مخدوش و کشور را دچار هشت ماه بحران نمودند.

ولی نظام مقدس اسلامی در طول ۳۵ سال از عمر خود ثابت کرده که اهل خیانت به ملت شریف و ولی نعمتان خود نمی‌باشد و پرواضح است که انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ گواهی بر این ادعا است که در نظام اسلامی حتی ۲۵۰ هزار رای سرنوشت‌ساز نیز صیانت می‌شود.

جناب آقای رئیس جمهور

به لطف خدا و حضور گسترده مردم حماسه سیاسی رقم خورد و حال بار اصلی حماسه اقتصادی بر دوش حضرت عالی و دولت تدبیر و امید می‌باشد که منتخب ملت است. صادقانه و صریح می‌گوییم که در دولت حضرت عالی این خطر را احساس می‌نماییم که برای ظهور حماسه اقتصادی تنها به راهکارهای دیپلماتیک و روابط خارجی بسنده خواهد شد و این خطر وجود دارد که از رشد درون‌زا و استفاده از ظرفیت‌های داخلی باز بمانیم. کشور ما پر است از فرصت‌ها و استعدادهایی که می‌تواند تحول‌های عظیمی در عرصه‌های مختلف کشور از جمله اقتصاد به وجود آورد. پیشرفت کشور از لحاظ علمی و تکنولوژیکی تنها و تنها به وسیله ارتباط و اعتماد به جوانان و اندیشمندان داخلی حاصل می‌شود و نه ارتباط با غربی‌ها.

متاسفانه اتفاقات رخ داده در اواخر سفر نیویورک این ظن را نسبت به دولت حضرت عالی تقویت نمود که راهبرد خروج از این وضعیت اقتصادی را صرفا به خارج از مرزهای کشور می‌دانید و جا دارد بار دیگر ما دانشجویان تاکید نماییم، تنها راه تعالی و رشد کشور ایران از طریق تکیه و باور به توان داخلی حاصل می‌شود.

آنچنان که می‌دانید، دشمنان قسم خورده انقلاب که در طول عمر نظام اسلامی از هیچ تلاشی برای از بین بردن آن فروگذار نبودند.

از ترورهای اول انقلاب گرفته همچون ترور شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی، مطهری و هشت سال جنگ تحمیلی که صدها هزار شهید را بر جای گذاشت و حمله به هواپیمای مسافربری تا غائله ۱۸ تیر ۷۸ که حضرت عالی در ۲۳ تیر ماه همان سال ماهیت فتنه‌گران را افشا و آنها را چند صد نفر از اوباش تعبیر نمودید و فتنه سال ۸۸، و همان دشمنان قسم خورده، این روزها هم ادعاهای دروغین بسیار علیه جنابعالی و هیئت همراه مبنی بر پیشقدم شدن جنابتان برای تماس تلفنی با رئیس جمهور آمریکا مطرح می‌کنند و وقیحانه‌تر اینکه این اقدام را ناشی از تاثیر تحریم‌های ظالمانه خود بر ملت ایران می‌دانند.

آقای رئیس جمهور مگر نه اینکه دستاوردهای امروز هسته‌ای کشور ثمره ایستادگی ملت و مجاهدت دانشمندان و خون شهدای هسته‌ای می‌باشد؟

مگر نه اینکه دستانی که امروز از سوی آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها به سوی ما دراز می‌شود به خون این شهیدان آلوده است؟

ما نسل سوم انقلاب اسلامی با نگاه به گذشته پرافتخار این ملت و با یادگیری از مکتب حضرت روح‌الله تنها رمز موفقیت این ملت را در تداوم همین ایستادگی می‌دانیم و از شما به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور مطالبه ایستادگی در مقابل مستکبرین و جلوگیری از پایمال گشتن حقوق مستضعفین عالم و خون شهیدان علمی را داریم.

جناب آقای دکتر

دانشگاه‌ها زیر مجموعه‌ای از وزارت علوم هستند. وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران. تاکید می‌کنیم جمهوری اسلامی ایران. دلیل تاکید آن است که هر کس که می‌خواهد در جمهوری اسلامی مسئولیت بگیرد در درجه اول باید به قانون اساسی پایبند باشد. سرپرستی که شما برای وزارت علوم منصوب کرده‌اید نه شورای نگهبان را (که در قانون اساسی حق تایید یا نفی انتخابات با اوست) قبول دارد و نه اصل قانون اساسی را.

ایشان بعد از انتخابات سال ۸۸ رئیس جمهور ایران را شخص دیگری می‌دانست نه شخصی که منتخب مردم بود و این نظر خود را در همین مسجد دانشگاه تهران علناً بیان نموده است.

لازم می‌دانیم یادآور شویم مدیریت آقای توفیقی بر وزارت علوم در دوران اصلاحات چنان سرانجامی داشت که در سایه مدیریت ایشان و هم‌فکرانشان، موجی از افراط و تفریط بر فضای دانشگاه‌ها حاکم شد تا آنجا که رئیس جمهور وقت توسط هواداران دیروزش مورد اهانت واقع گشت و همین دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران بودند که از رئیس جمهور قانونی مملکت دفاع کردند.

و جالب اینجاست که از این انتصاب شما همان قشر افراطی سابق خوشحال شده‌اند.

آقای روحانی

ما دوست نداریم که این اتفاق برای شما هم تکرار شود، هر چند آماده دفاع از شما به عنوان رئیس جمهور قانونی کشور مقابل افراطیون مانند سال ۸۳ هستیم.

آقای رئیس جمهور

شما در شعارهای انتخاباتی خرداد ماه سال ۹۲ بارها و بارها در مورد فضای گفت‌وگو و تبادل‌نظر سخن گفته‌اید اما متاسفانه آنچه اکنون از سوی برخی از دولتمردان و رسانه‌های دولتی در حال رخ دادن است خلاف شعارهای انتخاباتی شما می‌باشد چرا که کوچکترین نقدها به دولت جنابعالی را، افراطی‌گری تلقی نموده و در همین فضا است که برخی از رهبران فتنه سال ۸۸ منتقدین و علاقه‌مندان انقلاب اسلامی را تلویحاً‌ جریان تروریستی می‌دانند.

در پایان به نمایندگی از دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران، هدیه‌ای را که یادآور خاطره ۲۹۰ شهید مظلوم پرواز بی‌بازگشت هواپیمای ایرباس جمهوری اسلامی ایران می‌باشد را تقدیم می‌نماییم.»

متن کامل صحبت‌های دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران خطاب به رئیس‌جمهور

همچنین در این مراسم دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران دیدگاه‌های خود و تشکل متبوعش را درباره مسایل مختلف بیان کرد.

متن کامل صحبت‌های دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران خطاب به رئیس‌جمهور بدین شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم

با درود و تحیت بر وجود مقدس پیامبر رحمت و خاندان پاکش

پیش از هر چیز مایلم خرسندی خود و دوستانم را ابراز نمایم از اینکه در جمع مسئولان ارجمند دولتی، نمایندگان محترم مجلس، مسئولان و مدیران دانشگاه و میهمانان محترمشان در محل دانشگاه تهران، تنی چند از دانشجویان نیز امکان حضور و اظهار نظر یافنتد. اما اجازه دهید این امید را نیز داشته باشم که در آینده نزدیک ریاست محترم جمهور ضمن حضور در محیط دانشگاه میهمان جمع دانشجویان و پاسخگوی پرسشها و خواستهای آنان باشند و سایر مسئولان نیز به تاسی از رئیس دولت، خود را در برابر مردم و بخصوص دانشگاهیان پاسخگو بدانند.

بدون شک، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با تکیه بر مرام اصلاح گرانه و تجربه بیش از هفت دهه حضور روشنگرانه در قلمرو دانشگاه و جامعه می تواند نمایانگر بخش مهمی ازین مطالبات و سوالات باشد.

آقای رئیس جمهور

در چند سال گذشته پرسشهای دانشجویان از مسئولان کشور روشن و رسا بود و کرسی پاسخگویی در دانشگاه برای آنان مهیا. اما نه تنها مدیران دولتی، که حتی مسئولان دانشگاه نیز از جمع دانشجویان دوری گزیدند و از پاسخ به پرسشهای آنان دریغ ورزیدند.

البته حضور مسئولان کشور در جمع دانشجویان رسم نیکی بود که ریاست دولت اصلاحات آن را بنا نهاد، و اکنون پس از تجلی اراده مردم در حماسه خرداد امسال، شایسته است که این سنت حسنه از سرگرفته شود و رویه های گذشته ادامه پیدا نکند.

جناب آقای دکتر روحانی

تحولات مبارکی که در دوره جدید در حوزه آموزش عالی کشور رخ داده، دانشگاهیان را به آینده امیدوار می کند. به آینده ای که دیگر دانشجویی به بهانه های امنیتی محروم از تحصیل نشود و استادی به دلائل سیاسی اخراج و یا به اجبار بازنشسته نگردد. و نیز به بهانه اسلامی کردن دانشگاه علوم انسانی آماج حمله ها و هجمه ها نباشد و سهمیه های ناعادلانه جنسیتی حق تحصیل نیمی از نیروهای علمی کشور را تهدید نکند.

تدبیر شایسته جنابعالی و همکارانتان در دولت و بخصوص دستگاه آموزش عالی، خصوصا جناب آقای دکتر توفیقی، که در همین مدت کوتاه امید و نشاط را پس از سالها به فضای دانشگاه بازآورده است انصافا درخور تقدیر و شایسته سپاس است. اما مهمتر از این شروع خوب و امیدوار کننده، استمرار آن در آینده است. روندی که آغاز شده چنانچه به شکل صحیح تداوم یابد می توان امیدوار بود که گشایشی حاصل شود و حقوق تباه شده جبران گردد و آب رفته به جوی باز آید. اما اگر ناقص و نارس رها شود یا دستخوش فشارهای سیاسی و جنجال های رسانه ای ماه های اخیر واقع گردد، حاصلی جز یأس و سرخوردگی مضاعف به بار نخواهد آورد. امید است شاهد اصلاح و تغییر در وضعیت دانشگاه ها باشیم. تغییراتی که تنها با ادامه رویکرد فعلی وزارت علوم و ادامه این مسیر، می توان شاهد آن بود.

ریاست محترم جمهور

شما به درستی وعده دادید عذر کسانی را که بدون بلیط سوار بر اریکه قدرت شده اند بخواهید. اجازه دهید به شما یادآور ‏شوم هستند مدیران دانشگاهی و اعضای هیئت علمی که در این سالها بدون بلیط بر کرسی مقدس علم تکیه زده اند. دانشگاه منتظر تحقق این وعده شما خواهد ماند.

با اصلاح روند جذب اعضای هیات علمی براساس معیارهای آموزشی و حرفه ای، تجربه موفق انتخابی شدن ریاست دانشگاهها و دانشکده ها که در دوره گذشته اجرا شد و رضایت دانشگاهیان را به همراه داشت می تواند تکرار شود.

دانشگاه به قدر کفایت تجربه مدیران انتصابی را داشته ‏است. در شان جامعه ایران اسلامی نیست تا امری را که نتیجه ‏ای روشن دارد بارها و بارها تجربه کند. چنانچه مدیران آموزش عالی از جنس دانشگاه و منتخب دانشگاهیان نباشند، بجای حفظ منافع آنان، غمخوار دولتمردان خواهند شد و این به گواهی صدها شاهد و دهها برگ نتیجه ای جز همکاری مسئولان دانشگاه در اخراج اساتید منتقد، زندانی شدن دانشجویان بی گناه و سکوت در برابر حمله به حریم دانشگاه نخواهد داشت. دانشگاه نباید دستاویز جریان‏های سیاسی شود تا شما امروز از برگرداندن دانشگاه به اهل خود ناتوان باشید. از شما می خواهیم دست به اصلاح ساختارهای دانشگاه بزنید تا همواره از شما به نکویی نامبرده شود.

جناب آقای دکتر روحانی

جنابعالی ریاست دولتی را برعهده دارید که وزارتخانه ‏های اطلاعات، صنعت، کشور و علوم و تحقیقات فناوری و دیگر وزراتخانه ‏های مرتبط را شامل می‏شود. از شما تقاضا می‏کنیم از وزرای خود بخواهید آنهایی که بایستی در دانشگاه باشند، باشند و دیگران رخت خود را بربندند. دانشگاهیان امروز بابت استقلال دانشگاه بیمناکند و از نگاه‏های نادرست در این باره نگران. انتظار داریم که با تدابیر وزیر اطلاعات، رابطه نیروهای امنیتی با دانشگاه شفاف، حقوقی و عقلانی باشد. منطق نگاه امنیتی با منطق نگاه علمی متفاوت است.

ریاست محترم شورایعالی امنیت ملی

انتخابات خردادماه امسال برای مردم ما دستاوردی بیش از تغییر و تعیین رئیس دولت در بر داشت. همواره در غیاب رسانه های آزاد و فراگیر مردمی، صندوق های رای خود می توانند گوشه ای از وظیفه رسانه ها را بر دوش کشند و در نقش یک رسانه فراگیر برای بیان خواست مردم ظاهر شوند. امسال صندوق های رای نشان دادند که مردم از تندروی به اسم انقلابیگری بیزارند و از آنان که نیروهای انقلاب را به خودی و غیرخودی تقسیم می کنند و نمک بر زخمهای کهنه می ریزند دل خوشی ندارند. صندوقهای رای نشان دادند که مردم حل معضلات اقتصادی و مسائل سیاست خارجی را نیز از طریق ترمیم شکافهای داخلی و ایجاد فضای صلح و آشتی ممکن می دانند.

خبر مسرت بخش آزادی تنی چند از زندانیان سیاسی نه فقط بعنوان تحقق یک وعده انتخاباتی، بلکه از این حیث حائز اهمیت بود که از شنیده شدن صدای مردم و پیگیری همین خواست آنان توسط مسئولان حکایت می کرد. آزادی سایر عزیزانی که در حبس و بزرگانی که در حصر مانده اند نیز تحقق این وعده مهم و این مطالبه عمومی را به یاری خداوند به اتمام و کمال خواهد رساند.

و من‌الله توفیق

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران»

گزارش ایسنا از حال و هوای دانشگاه تهران در اولین حضور روحانی رییس جمهور

همزمان با مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها که با حضور رییس جمهور و جمعی از مسئولان دولت در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است، همه دانشجویان این دانشگاه که به علت کمبود فضا امکان حضور در سالن برگزاری مراسم را نیافتند، در اطراف محل برگزاری این مراسم نشسته‌اند.

این دانشجویان که به کوچک بودن سالن برگزاری مراسم معترض بودند، خواستار پخش سخنرانی رییس جمهور از بلندگوهای مسجد دانشگاه بودند، اگر چه این درخواست دانشجویان پاسخ مثبتی نگرفت اما در مقابل در بوفه‌های دانشگاه تهران تلویزیون‌هایی تعبیه شده بود و دانشجویان سخنرانی رییس‌جمهوری از آن دنبال می‌کردند.

جمعی از دانشجویان نیز در حالی که سرود "یار دبستانی من" را می‌خواندند، تقاضای دیدن رییس جمهور در زمان خروج از دانشگاه با حضور مجدد دکتر روحانی در جمع دانشجویان دانشگاه تهران در اولین فرصت ممکن را داشتند.

همچنین علاوه بر محوطه دانشگاه تهران، این برنامه در سالن برگزاری حاشیه‌هایی در پی داشت که در این میان نمی‌توان از تشویق مستمر افراد حاضر در جلسه در زمان ورود رییس جمهور چشم‌پوشی کرد.

فرهاد رهبر رییس دانشگاه تهران نیز ضمن تشکر از روحانی برای حضور در این مراسم در میان صحبت‌های خود، دو بار از حاضرین در سالن خواست تا به تشویق رییس جمهور کشور بپردازند.

همچنین صدا زدن نام توفیقی توسط مجری برنامه برای ایراد سخنرانی با تشویق پرشور حاضران در سالن همراه شد.

در زمان سخنرانی رییس جمهور حضار پس از هر جمله روحانی درباره مشکلات سال‌های اخیر دانشگاه‌ها با تشویق خود سخنان روحانی را تایید می‌کردند، اما نکته جالب این جا بود که پس از صحبت روحانی درباره یکی از بدهی‌های دولت به یک صندوق، حاضران مجددا به تشویق پرداختند که این عمل با خنده رییس جمهور و خود حاضرین در سالن همراه شد و روحانی گفت: البته بدهی دولت امری نیست که نیاز به تشویق داشته باشد، اما این تشویق‌ها به این معناست که مردم نیز درباره این مسائل با ما همدردی می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha